Hlavní obsah

Zradila jsem. Nejlepší kamarádku!

Foto: shutterstock.com

Byly jsme jako jedno tělo a jedna dušeFoto: shutterstock.com

Reklama

Téma týdne: Zradila mě kamarádka. Každý může šlápnout vedle. Zuzce se to stalo. Zradila a dodnes toho lituje. Máte podobnou zkušenost? Potřebujete se vypovídat, abyste našla klid v duši? Napište nám na téma Zrada kamarádky a vyhrajte 500 korun.

Článek

Chtěla bych vám napsat svůj příběh, na který nejsem hrdá. Mám - teď už zase mám - svou nejlepší kamarádku, se kterou se známe již 37 let. Chodily jsme spolu na základku a potom i do učiliště. Bydlely jsme vedle sebe a naši rodiče se také navštěvovali.

První lásky, zklamání, radosti i bolest - vše jsme sdílely spolu, jako jedno tělo a jedna duše. Po vyučení jsme nastoupily do stejného zaměstnání. Alča se potom zamilovala a vdala. Samozřejmě že jsem jí byla za svědka. Narodily se jí dvě překrásné holčičky. Potom jsem se i já vdala a ona mi to oplatila a odsvědčila mi mé manželství. Jenže, jak už to tak někdy chodí, ani jí, ani mně manželství nevyšlo. Následoval rozvod.

Alča se po delší době znovu zamilovala, vdala se a narodil se jí chlapeček. Když byly malému tři roky, začalo jí to v manželství skřípat. A tím důvodem bylo nesnesitelné manželovo žárlení, brutální napadání a výčitky, že ji musí živit. A proto se rozhodla, že si najde práci. Naskytla se jí velice výhodná možnost, ale v zahraničí.

Nastalo dilema. Odjet a nevidět děti, ale zajistit rodině příjem, nebo zůstat a nechat se neustále ponižovat od manžela. Ve skrytu duše doufala, že se tím manželství posílí. A tak jsem jí nabídla, že děti pohlídám. Bylo to v době letních prázdnin. A odjela.

Foto: shutterstock.com

Slíbila jsem, že jí děti pohlídámFoto: shutterstock.com

Všechno probíhalo v pohodě, nebýt mého tehdy druhého manžela, který neustále rýpal, že je živím zadarmo atd. Podotýkám, že jsem byla tehdy zcela pod jeho vlivem a nechala jsem sebou manipulovat.

Teď už vím, že to bylo špatně. A nastalo to nejhorší a já se nechala zmanipulovat. Alča mi slíbila, že mi za hlídání poskytne náhradu. Ovšem mému manželovi se to zdálo málo, došlo až k soudu a já jsem při tom dokonce proti své nejlepší kamarádce využila přítelkyni jejího prvního manžela - Alčinu úhlavní nepřítelkyni. Strašně jsem se styděla. Po tomto mém neuváženém kroku jsme se s Alčou sedm let neviděly a ani spolu nekomunikovaly. Ona mezitím prožila velice těžké období. Soudy kvůli svěření chlapce do výchovy, velké zdravotní problémy.

A potom přišlo moje nejkrásnější ráno, kdy někdo zazvonil, já otevřela a za dveřmi stála - moje jediná nejlepší kamarádka. A odpustila mi! Nikdy více jsme o tom nemluvily a dál jsme ty nejlepší přítelkyně.

Alenko, moc ti za to děkuji!

V tomto případě to dopadlo dobře. A jak to bylo u vás? Ochutnala jste někdy hořkou příchuť zrady ze strany své nejlepší kamarádky? Pojďte nám povyprávět svůj příběh na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Reklama

Načítám