Hlavní obsah

5 důvodů, proč ženy nemají chuť na sex

Foto: thinkstock

Vztah bez sexu nemůže fungovat, proto byste nechuť k milování měli řešitFoto: thinkstock

Reklama

Dřív stačil letmý pohled na partnera, a přepadla vás neovladatelná chuť na sex. Teď se přemlouváte, abyste se s ním alespoň občas pomilovaly. Proč ženy v dlouhodobých vztazích ztrácejí zájem o sex? Tohle jsou nejčastější důvody.

Článek

Se sexem nebyl nikdy problém. Ale čím déle jste spolu, tím menší zájem o milování máte. Odborníci se shodují, že většinou je za ztrátou chuti na milování jeden z následujících problémů. Jestli se to týká i vás, buďte v klidu, řešení existuje!

1. Únava

Bolest hlavy a řeči o únavě muži pokládají za trapné výmluvy, ale ne vždy tomu tak je. Pokud jste v jednom kole, celý den nemáte ani vteřinu pro sebe, je jasné, že k erotickým hrátkám by vás nepřemluvil ani Brad Pitt. „Doopravdy to nemusí být klišé. Ženy fungují jako matky, manželky, domácí hospodyně a do toho ještě mají zaměstnání. Navíc obecně mají problém s tím, že neumí delegovat a rozdělovat práci, proto jsou často tak unavené, že na sex skutečně nemají ani pomyšlení,“ potvrzuje kouč partnerských vztahů Lenka Černá z portálu Mujvztah.cz.

Rada: Naučte se říct si o pomoc, zaměstnat i ostatní členy domácnosti a občas přimhouřit oči nad smítkem na podlaze. Jen si trochu oddychnete, uvidíte, jak se chuť na sex opět dostaví.

2. Hlavně rychle a potichu

Je to problém především u párů, které mají malé děti. Řada žen nesnese představu, že se milují, když ve vedlejším pokoji brouká dítě. To většina mužů to má jinak, sex je pro ně sex, a když se to udělá rychle, dítko si ničeho nevšimne. Jenže hodně žen si chce před milováním povídat, dát si sklenku dobrého vína, prostě tak nějak s partnerem souznít.

Foto: thinkstock

Mateřství je náročné a podepíše se i na vašem sexuálním životě. Zkuste ale občas nebýt jen matka, ale také milenkaFoto: thinkstock

Rada:Pokud se skutečně nedokážete odvázat a užít si rychlého a spontánního sexu v zamčené ložnici, když si vaše dítě vedle maluje, zkuste alespoň jednou týdně poprosit babičku, kamarádku či sousedku, aby vám dítě na pár hodin pohlídaly. S partnerem se pak věnujte jen sobě. Povídejte si, dejte si dobré jídlo a milujte se!

3. Fyzické změny

Je jasné, že nikdo nemládne. Ovšem to, že o sebe vy a váš partner dbáte a snažíte se vypadat dobře, je známka toho, že vám na druhém záleží. Řada žen, která třeba po dětech výrazně přibrala, nemá ani pomyšlení na to se před partnerem svléknout a užít si milování. „Tohle je vážný problém. Když o sebe dvojice přestane pečovat, ztrácí se přitažlivost, náklonnost, vášeň a chuť na sex. Dvojice se musí starat o sebe i o vztah, nebo se vše rozpadne jako neudržované auto,“ varuje kouč partnerských vztahů Aleš Kalina.

Rada: Začleňte do svého programu sport. Můžete se hýbat společně, nejen že uděláte něco pro své zdraví, ale bude to zdroj společných zážitků, které jsou pro vztah také důležité. Udělejte si čas na kadeřníka, občas sobě a partnerovi kupte hezký parfém či nové oblečení. Snažte se být krásní!

4. Dusná atmosféra

I když je u vás doma zdánlivě všechno v pořádku, můžete tam mít pořádné dusno. Za léta společného života většina lidí nastřádá spousty nevyřešených problémů a výsledkem je jakási nevysvětlitelná blbá nálada. „To je rozhodně pravda, budování dobrého pocitu a atmosféry je základem pro dobrý vztah i sex,“ potvrzuje Aleš Kalina.

Foto: thinkstock

Únavu pokládá řada mužů za trapnou výmluvu, ale nemusí tomu tak býtFoto: thinkstock

Rada:Vytáhněte zpod postele všechny kostlivce, upřímně proberte vše, co vás za ta léta trápí, a dohodněte se, jak by se to dalo zlepšit. Když spolu budete umět mluvit, zvládnete i skvělý sex.

5. Rutina

Znáte se dokonale. Přesně víte, že když vám partner teď dal pusu na ucho, znamená to, že se chce milovat. Spali jste spolu tolikrát, že vám to už připadá jako hodně ohraný film. Bohužel se sexem je to jako s čímkoli jiným. I ty nejkrásnější šaty se vám po určité době omrzí a rozhodně je nebudete chtít nosit každý den do konce života.

Rada: Dejte si práci a partnera překvapte. Milujte se na nezvyklém místě, v nezvyklou dobu, zkuste si pohrát s prádlem či si pořiďte nějakou nápaditou erotickou pomůcku. Vaše aktivita jistě vyprovokuje k činnosti i vašeho partnera.

A co vy? Také bojujete s nedostatkem chuti na sex?

Reklama

Související témata:

Načítám