Hlavní obsah
3,0
(526)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Letošní léto bohaté na déšť a slunce má jednu velkou výhodu: cukety a další plodiny na našich zahradách rostou doslova jako z vody. Pokud i vy máte nějaký ten přebytek cuket, není nad to upéct si z nich nějakou buchtu. Třeba tenhle perník s jogurtem.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 500 g cukety
  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 250 g bílého jogurtu
  • 140 ml rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Cuketu omyjte a i se slupkou nastrouhejte nahrubo.

02.

Celá vejce vyšlehejte s cukrem do vysoké světlé pěny. Mouku smíchejte s perníkovým kořením, skořicí, kypřicím práškem a kakaem.

03.

Do vyšlehaných vajec všlehejte olej a střídavě lehce vmíchejte jogurt a moučnou směs. Úplně na závěr vmíchejte nastrouhanou cuketu.

04.

Pekáč vyložte pečicím papírem (nebo vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou) a těsto do něj rovnoměrně nalijte a povrch uhlaďte.

05.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 35 minut. Když zapíchnete do těsta špejli a vytáhnete ji suchou, je hotovo. 

Máte rádi cukety, ale sladký recept vás nezaujal? Naložte je! Cukety s česnekem a chilli jsou dokonalé! Nebo si je ugrilujte se slaným sýrem.

Reklama