Článek
Ať už zvolíte šroubovací sklenky, nebo krásné pohárky třeba na aperitiv, tenhle cheesecake je nejen dobrý a plný bílkovin, ale také krásný! O tom, jak jednoduchý je, už se přesvědčte sami.
Ingredience pro 4 skleničky
- 100 g ovesných sušenek nebo perníčků v cukrové polevě
- 200 g čerstvého smetanového sýra (cream cheese)
- 150 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce mletého máku
- 10 švestek
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 tyčinku skořice
- ½ vanilkového lusku
Postup
01.
Švestky rozpulte, vypeckujte a se 2 lžícemi třtinového cukru a kořením rozvařte na omáčku. Celou skořici poté odstraňte. (Pokud ji nemáte, můžete použít asi 1/4 lžičky skořice mleté.)
Sušenky nebo perníčky nadrťte najemno, nejlépe to jde v sekáčku na oříšky.
Krémový sýr promíchejte s jogurtem, krupicovým cukrem a polovinou máku. Zbytek máku smíchejte se zbylým třtinovým cukrem.
02.
Do čistých skleniček rozdělte sušenky, na ně navrstvěte jogurtový krém a navrch nalijte vychladlou švestkovou omáčku. Před podáváním posypte makovým cukrem.