Hlavní obsah

Zdravý cheesecake do skleničky: s mákem a švestkami se hodí k snídani i na svačinu

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Školní rok si žádá každodenní svačiny i rychlé, výživné (a také zábavné) snídaně a večeře. Chcete dítěti nebo sobě připravit něco dobrého a neotřelého? Udělejte tenhle jednoduchý nepečený cheesecake se švestkami a mákem do skleničky. A neurazíte jím ani náročnější hosty!

Článek

Ať už zvolíte šroubovací sklenky, nebo krásné pohárky třeba na aperitiv, tenhle cheesecake je nejen dobrý a plný bílkovin, ale také krásný! O tom, jak jednoduchý je, už se přesvědčte sami.

Ingredience pro 4 skleničky

  • 100 g ovesných sušenek nebo perníčků v cukrové polevě
  • 200 g čerstvého smetanového sýra (cream cheese)
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce mletého máku
  • 10 švestek
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 tyčinku skořice
  • ½ vanilkového lusku

Postup

01.

Švestky rozpulte, vypeckujte a se 2 lžícemi třtinového cukru a kořením rozvařte na omáčku. Celou skořici poté odstraňte. (Pokud ji nemáte, můžete použít asi 1/4 lžičky skořice mleté.)

Sušenky nebo perníčky nadrťte najemno, nejlépe to jde v sekáčku na oříšky.

Krémový sýr promíchejte s jogurtem, krupicovým cukrem a polovinou máku. Zbytek máku smíchejte se zbylým třtinovým cukrem.

02.

Do čistých skleniček rozdělte sušenky, na ně navrstvěte jogurtový krém a navrch nalijte vychladlou švestkovou omáčku. Před podáváním posypte makovým cukrem.

Načítám