Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Doplňte hamburgery modrým sýrem a skvělou omáčkou. Jistě si pochutnáte!

25 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Karbanátky a náplň burgerů
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 150 g vepřového mletého masa
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 4 ks bulek
  • 120 g modrého sýra
  • 2 hrsti polníčku
  • 1 ks rajčat
  • 2 ks kyselých okurek
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Omáčka
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 ks limetky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve se dejte od přípravy masa. Do misky dejte hovězí i vepřové mleté a důkladně je promíchejte. Maso osolte, opepřete, přidejte nasekaný tymián a worcester. Maso nechte odpočinout.

02.

V malé misce smíchejte majonézu (která je nejlepší, zjistíte tady), posekané kapary, koriandr a do směsi vymačkejte limetkovou šťávu. Omáčku dochuťte solí a pepřem a promíchejte.

03.

Z masa vytvarujte stejně velké hamburgery, do každého uprostřed udělejte malý důlek a nasucho je dejte opékat na grilovací pánev. Z každé strany je zprudka grilujte asi 3 minuty, pak oheň stáhněte, na maso rozdrobte modrý sýr a nechte ho rozpustit. Hamburgery sundejte z pánve a nechte je odpočinout.

04.

Pánev vytřete a nasucho na ní opečte napůl rozkrojené housky.

05.

Opečenou bulku pomažte připravenou omáčkou, na ni položte vrstvu polníčku nebo špenátu, najemno nasekanou šalotku nebo červenou cibuli, plátek rajčete, maso a nakonec kyselou okurku nakrájenou na slabé plátky. Vše přikryjte druhou polovinou pečiva a podávejte.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám