Hlavní obsah

Hamburger s modrým sýrem

Hodnocení:
(3)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
střední

Chlapi jsou většinou opravdoví masožrouti. Tato teorie se potvrdila i dnes – čtenáři Kuba a Martin připravili poctivé hamburgery. V čem jsou jiné? Doplnili je modrým sýrem a skvělou omáčkou!

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 150 g mletého vepřového masa
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 4 bulky
  • 120 g modrého sýra
  • 2 hrsti polníčku nebo baby špenátu
  • 1 rajče
  • 2 kyselé okurky
  • 1 červená cibule
  • sůl
  • pepř
Na omáčku
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce naložených kapar
  • 1 limetka
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve se dejte od přípravy masa. Do misky dejte hovězí i vepřové mleté a důkladně je promíchejte. Maso osolte, opepřete, přidejte nasekaný tymián a worcester. Maso nechte odpočinout.

Krok 2: V malé misce smíchejte majonézu (která je nejlepší, zjistíte tady), posekané kapary, koriandr a do směsi vymačkejte limetkovou šťávu. Omáčku dochuťte solí a pepřem a promíchejte.

Krok 3: Z masa vytvarujte stejně velké hamburgery, do každého uprostřed udělejte malý důlek a nasucho je dejte opékat na grilovací pánev. Z každé strany je zprudka grilujte asi 3 minuty, pak oheň stáhněte, na maso rozdrobte modrý sýr a nechte ho rozpustit. Hamburgery sundejte z pánve a nechte je odpočinout.

Krok 4: Pánev vytřete a nasucho na ní opečte napůl rozkrojené housky.

Krok 5: Opečenou bulku pomažte připravenou omáčkou, na ni položte vrstvu polníčku nebo špenátu, najemno nasekanou šalotku nebo červenou cibuli, plátek rajčete, maso a nakonec kyselou okurku nakrájenou na slabé plátky. Vše přikryjte druhou polovinou pečiva a podávejte.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama