Hlavní obsah

Epilace: Která ze 3 metod funguje?

Foto: thinkstock

Známe několik metod, jak se zbavit chloupkůFoto: thinkstock

Reklama

Léto si posvítí na vaše nožky, ruce a v plavkách i na ostatní místa, kde byste potřebovaly být bez chloupků. Jak se jich zbavit co nejrychleji – a na co možná nejdelší dobu? Vyzkoušely jsme za vás.

Článek

Jauky. To je první reakce většiny žen, které vyzkoušely epilaci – ať pinzetou, voskem nebo strojkem. Jde ale dostat chloupky z těla na delší dobu, aniž byste u toho musely plakat? Právě to jsme se snažily zjistit – a to na vlastní kůži.

Horký vosk

Odstranění chloupků horkým voskem jsme svěřily do rukou odborníka. V kosmetickém salonu celá procedura trvala na obou nohách ke kolenům asi 15 minut. Nic příjemného to věru nebylo, ale tři týdny „holého“ období za to stály. Kůže byla citlivá asi hodinu.

Cena: 500 Kč

Klady: rychlost, trvanlivost od 14 dnů do měsíce

Zápory:bolestivost, cena kolem 300–500 Kč za nohy ke kolenům

Foto: thinkstock

Tři týdny s hladkýma nohama? To umí voskFoto: thinkstock

Názor odborníka: „Tuto metodu považuji za nejspolehlivější a nejrychlejší. Vosk vyhrává i nad cukrovou pastou, kde je bolestivost vyšší. Při opakovaném použití vosku chloupky řídnou a slábnou,“ říká Vladimíra Čížková ze Studia–relaxace v Praze 6.

Epilátor Rowenta

Každý nový epilátor slibuje, že díky němu přestanete během epilace plakat bolestí. Rowenta EP 7530D0 v tom nezaostává – vibrační technologie Soft Sensation má znecitlivět pokožku a snížit bolest, proud studeného vzduchu vás má „pofoukat“, 24 přesných pinzet proces urychlí a zefektivní.

Foto: rowenta

Zástupce epilačních strojků zatočil s chloupky velmi rychleFoto: rowenta

Realita? Nejdřív se leknete, protože strojek je velmi hlučný a točí se sakra rychle. Kolegyně Jana pravila, že při epilaci to štípe, jako když dáte nohy do mraveniště, ale efekt za to stojí, protože chloupky jsou pryč. Na horním rtu to docela bolí i přes všechno řečené. S tím vás smíří snad jen to, že máte dva týdny pokoj, a když se chloupek objeví, můžete kdykoli zasáhnout.

Cena: 1999 Kč

Klady: trvanlivost od 14 dnů do měsíce, stále po ruce

Zápory:bolestivost, hlučnost, poměrně mohutný do ruky

Názor odborníka: „Beru takové přístroje jako pohotovostní a vhodné pro méně citlivé partie,“ říká Vladimíra Čížková.

Philips Lumea

Novinka Philips Lumea používá intenzivní pulzní světlo, tedy technologii, která v minulosti patřila do kosmetických salonů. Pulzy světla „uspávají“ vlasovou cibulku, chloupky tedy rostou pomaleji a vypadávají. Podle výrobce je první efekt vidět asi po dvou použitích, optimálně pak po 4–5 použitích.

Foto: philips

Intenzivní pulzní světlo nabízí bezbolestný způsob epilaceFoto: philips

Jaká je realita? Blik blik nahradí škub, takže zcela bez bolesti. Snad jen může maličko pálit kůže, pokud zvolíte příliš vysokou intenzitu světla. Při redakčním testování jsme zjistily, že opatrné musíte být v místech tetování, která pálí mnohem víc. Trochu váháme, zda jde přístroj používat v létě, kdy ho potřebujete nejvíc, protože byste před a po aplikaci neměly kůži vystavovat slunečnímu záření.

Než si zvyknete, budete se muset naučit nedívat se do světla, z čehož vás mohou bolet oči.

Dle osobní zkušenosti je efekt znát již po čtyřech aplikacích, kdy porost nad horním rtem viditelně prořídl.

Cena: 10 999 a 13 999 Kč (podle výbavy)

Klady:bezbolestnost, domácí použití

Zápory: vysoká cena, nevhodný pro světlé chloupky a příliš tmavou kůži (včetně tetování)

Názor odborníka: „Přístroj považuji za dobře ovladatelný a bezpečný. Ideální je pro ženy se světlou kůží a tmavými chloupky, tam je efekt největší, vhodný je i pro oblast třísel a podpaží,“ říká MUDr. Miloslava Prokopová Moskalyková z Korektivní dermatologie Kateřinská na Praze 2.

Příště pro vás otestujeme metody depilace. V tuto chvíli vás prosíme o zkušenosti s epilací.

Reklama

Načítám