Hlavní obsah

Hrála si s ohněm. A zapálila otce!

Foto: Bontonfilm

Hackerku Lisbeth známe již z prvního filmu trilogieFoto: Bontonfilm

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladou hackerku ze Švédska už na plátnech kin spatřilo přes 7 milionů lidí. Je jiná než klasické hrdinky slavných filmů – má vytetovaného obrovského draka na zádech, tvář osazenou piercingy a duši i tělo poznamenané od dětství. A v druhém díle filmové trilogie se z ní navíc stává štvanec, kterého chtějí dopadnout snad úplně všichni.

Článek

Pokud byste chtěly český rok 2010 charakterizovat událostmi z kultury, určitě by v onom výčtu neměly chybět 3 knihy švédského novináře a spisovatele Stiega Larssona. Ty se totiž u nás dlouhé týdny držely na nejvyšších místech žebříčku prodejnosti knih. A jelikož je dnes po éře Pána prstenů zcela nemyslitelné, aby úspěšné knihy neměly filmové bratříčky, dostala se na plátna kin i tato povedená řada detektivek s názvem Millenium.

První díl byl u nás v kinech k vidění už v červenci. V něm hlavní postava, novinář Mikael Blomkvist, spolu s hackerkou Lisbeth Salander vyšetřovali dávné obludné rituální vraždy mladých žen. Druhý díl se zaměřuje na pouze hackerku Lisbeth – je totiž neprávem obviněna nejen z vraždy svého poručníka, ale také z dvojnásobné vraždy mladého novináře a jeho přítelkyně. A tak po ní pátrá celé Švédsko. V její nevinu věří snad jen novinář Mikael, který se jí snaží pomoci – těžko říct, zda kvůli tomu, že ji miluje, nebo má prostě na spravedlnost čuch.

Foto: Bontonfilm

Lisbeth je obviněná z vraždy svého poručníkaFoto: Bontonfilm

Pro rozřešení složitého případu a rozklíčování rafinovaného obchodu s bílým masem, kterého je Lisbeth svým způsobem součástí, bude dívka muset otevřeně přiznat, proč si jako malá hrála s ohněm, přesněji proč svého otce polila benzinem a zapálila ho. Ale prolomit hráz, která dělí nepříjemné zážitky z dětství se současností, nebude vůbec snadné...

Pro mě je Dívka, která si hrála s ohněm jedním z nejchytřejších, nejnapínavějších a nejpovedenějších filmů, které se v kinech v posledních měsících objevily. Nechybí mu vtip, překvapení a ani scény, při kterých vám mráz běhá po zádech. Aby ne, když je celá trilogie zahalena oparem tragédie a rodinných hádek mrtvého autora. Proč? To si můžete přečíst zde!

A na napínavé pokračování filmové detektivky vyrazte do kina už 11. listopadu. Rozhodně je na co se koukat!

Reklama

Načítám