Hlavní obsah

Magická síla obyčejné soli: Netušíte, co všechno dokáže!

Foto: Thinkstock

Sůl zdaleka nevyužijete jen v kuchyni. Máme pro vás přímo blahodárné tipy pro vaše těloFoto: Thinkstock

Reklama

Sůl je jednou ze základních magických přísad, kterou má navíc doma úplně každý. Má také léčivé účinky pro celý lidský organismus. Jaká další tajemství tato zdánlivě obyčejná látka skrývá?

Článek

Základní funkcí soli v magii je očista. Proto se používá nejen k očištění samotného člověka od negativních vlivů, ale působí také na místa nebo předměty. Jak ji můžete využívat?

Solné lampy

Solné lampy se získávají z ložisek kamenné soli v Himálaji a zachovávají v sobě všechny přírodní přednosti této látky. Sůl se uvolňuje do vzduchu, čemuž napomáhá i svíčka nebo rozehřátá žárovka uvnitř lampy. To má pozitivní dopad na ovzduší v celé místnosti, které je pak vhodné pro alergiky a další osoby s dýchacími potížemi.

Příjemné světlo solné lampy navíc pomáhá harmonizovat a zklidňovat lidskou mysl i ve chvílích stresu. Díky této vlastnosti jsou lampy doporučovány pro harmonizaci místností i odborníky na feng-šuej – a také proto, že pohlcují elektrosmog. Vyrábějí se v mnoha podobách, od těch nejjednodušších přírodních až po složité opracované tvary.

Foto: Thinkstock

Solnou lampu si pořiďte, pokud často máte dýchací potíže nebo jste alergikFoto: Thinkstock

Solné koupele

Koupele se solí a bylinkami nejsou žádnou novinkou, naopak se používají už od pradávna. Nejvhodnější je pro tyto účely sůl z Mrtvého moře, kterou pak smísíte se sušenými bylinkami. Na očistu těla i mysli od negativních vlivů nejlépe pomáhá andělika, levandule nebo routa, doporučuje se i sušená šalvěj. Nejlepší je, pokud necháte sůl s rozdrobenými bylinami nějakou dobu odležet, tak do sebe nejlépe nasaje jejich účinky.

Pokud nemáte po ruce žádné bylinky, je možné do koupele místo nich k soli nakapat pár kapek oblíbeného éterického oleje. Pozor však na případné alergie.

Solné jeskyně

Na podobném principu jako solné lampy fungují i solné jeskyně – jen v mnohem větším měřítku. Jedná se o uměle vytvořené místnosti, které jsou postavené z bloků soli. Vyhřívaná podlaha pak opět jako u lampy podporuje uvolňování léčivých látek do vzduchu.

Proto je prostředí solných jeskyní vhodné opět pro všechny s dýchacími potížemi, pomáhá ale také například i jedincům trpícím depresí, úzkostí, nespavostí. Minerály v soli obsažené očišťují tělo, ale i mysl od škodlivin, a díky tomu odlehčují fungování organismu. V neposlední řadě je tak pobyt v solné jeskyni ideální pro zrelaxování a odpočinek.

Foto: Thinkstock

Tělo i mysl povzbudí sůl nejlépe z Mrtvého moře, podpořená různými bylinkamiFoto: Thinkstock

Rituály se solí

Sůl se báječně hodí pro očistu čehokoli od špatných vibrací. Pokud jde o nějaký prostor, je samozřejmě možné ji jen nasypat na podlahu do rohů místnosti a druhý den, až pohltí všechno špatné, ji zamést. Mnohem účinnější je, když je to možné, připravit solný roztok a vytřít s ním v dané místnosti nejen podlahu, ale třeba i umýt okna. Když rozpouštíte sůl ve vodě, myslete na to, jak vše negativní mizí a na síly vody a země, které vám jdou na pomoc.

Jednou z možností je také odehnání smůly a přivolání štěstí do domu či bytu. Projděte ho celý se zapálenou vonnou tyčinkou a miskou vody s rozpuštěnou, nejlépe mořskou solí. Rozptylte všude vonný kouř a drobné kapky vody a myslete při tom na to, že odháníte všechno neštěstí a smůlu. Obzvláště se soustřeďte na okna a dveře. Pak vezměte druhou misku s mlékem a rozpuštěným medem, znovu vše projděte, ale soustřeďte se na přivolání pozitivních energií a duchů.

Rituál je ukončen tím, že slanou vodou načrtnete na vchodové dveře pentagram (pravidelná pěticípá hvězda nakreslená pěti přímými tahy) a v duchu usilovně myslíte na to, aby se už do vašeho života nedostalo žádné neštěstí. Tím je váš dům posvěcen a zabezpečen.

Znáte další magické využití soli? Podělte se o ně s ostatními!

Reklama

Načítám