Hlavní obsah

Módní pohotovost Jany F.: Čtenářce jsme poskládali outfity na míru!

Foto: Thinkstock

Vyházíte půlku skříně, a stejně nevíte, co na sebe? Využijte novou módní pohotovost a nechte si poskládat tipy na míru!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávíte před šatníkem neúměrné množství času a stejně cítíte, že to není ono? Nejste si jisté tím, jak jednotlivé kousky kombinovat? Využijte zbrusu novou pohotovost Jany F. S přívlastkem módní!

Článek

Lámete si hlavu tím, k čemu se vám bude hodit nová sukně, co si obléct na večírek nebo jakými doplňky osvěžit oblíbené šaty? Zachovejte klid – rozhodně v tom nejste samy.

Než přeházíte celý šatník vzhůru nohama nebo půjdete sukni raději vrátit, zkuste otevřít e-mail a napište. Právě od této chvíle totiž můžete využívat novou módní pohotovost, ve které se budeme společně setkávat. Své fotografie včetně dotazů mi posílejte na e-mail jana@prozeny.cz.

Startovat budeme dotazem dvaadvacetileté Jitky: „Přítel mi koupil tento kabátek a já si nejsem jistá, jestli se k mému věku a aktuálním trendům vůbec hodí. Stejně tak nevím, s čím ho nosit.“

Samotný svršek ale není to jediné, co čtenářka řeší: „Poctivě sleduji módní trendy, ale mám pocit, že ať si obleču cokoli, je to pořád nuda. Vysoké podpatky moc nenosím, neumím v nich chodit a připadám si jako hora Říp. Snažím se oblečení oživit šperkem nebo kloboukem, ale nějak nevím, jak přesně na to,“ pokračuje Jitka, která nedá dopustit na květinový motiv a proužky.

Foto: Archiv čtenářky

Dvaadvacetiletá Jitka má super kabátek a s ním i módní dilema. K čemu se podobný kousek hodí a jak snadno a rychle osvěžit šatník?Foto: Archiv čtenářky

V moderním pojetí

Začněme kabátkem. Za ten by měla dát Jitka příteli velkou pusu – podobné svršky jsou nadčasové a sluší v každém věku. Záleží jen na tom, jak je pojmete.

Kabátek (pro lepší představu jsem vybírala podobný) je sám o sobě velmi elegantní, ve věku dvacet plus jsou tak vhodnější kombinace s trendovými kousky. Čtenářka se může chlubit krásnýma štíhlýma nohama, první volba proto byla jasná – krátké šortky s lemem krajky (na podzim jsou samozřejmostí punčocháče), které svršek odlehčí. Sestavě bude slušet klobouk (Jitko, za ten moc chválím!), výrazný prsten a kotníčkové boty. Zvolit se dá nižší podpatek, ale i pohodlné placky.

Foto: archiv firem

Na foto: top (H&M, 699 Kč), šortky (Mango, 799 Kč), kabátek (H&M, 1199 Kč), vlněný klobouk (Scotch & Soda, 1399 Kč), kožené boty (Mango, 2399 Kč), punčocháče (H&M, 249 Kč/dvoje), prsten (Mango, 399 Kč), lak na nehty (Essie, odstín Ballet Slippers, 280 Kč), kabelka (Zara, 2499 Kč)Foto: archiv firem

Vyšší dívčí

Druhou variantu jsem naopak pojala v ryze dívčím duchu. Kombinace květinového náhrdelníku s proužkovaným trikem navíc dokazuje, jak nenásilně se dají propojit Jitčiny oblíbené motivy. Svrškům v této délce svědčí sukně do pasu, ať už jde o ty pouzdrové nebo áčkové. Velmi svěže vypadá také spojení dvou pastelových barev, které se snadno doladí krémovými odstíny, sněhově bílou nebo šedou. A protože je Jitčin kabátek poměrně tenký, dá se nosit i na podzim místo svetru s bundou navrch. A nebojte, vejde se – je to ověřené :-).

Foto: archiv firem

Na foto: bunda (H&M, 999 Kč), triko (Next, 660 Kč), kabátek (H&M, 1199 Kč), sukně (Debenhams, 1299 Kč), kožené boty (H&M, 1999 Kč), kabelka (Zara, 999 Kč), náhrdelník (ASOS, 864 Kč)Foto: archiv firem

Vylepšená denimová klasika

Přejděme k druhé části dotazu, se kterým se určitě ztotožní spousta z vás. Jak se vyhnout nudě a pohrát si s doplňky? Inspirovat se můžete dvěma sestavami, které vycházejí z toho nejoblíbenějšího základu – džínů a světlého vršku (vzhledem k počasí svetru).

Klasiku na neotřelý outfit promění třeba hit letošního podzimu, pončo. Nezapomínejte nicméně na pásek, který zdůrazní pas a nezazdí siluetu. I tento komplet perfektně doplní klobouk a pohodlné boty. Mým favoritem jsou v tomto ohledu chelsea boots neboli perka.

Foto: archiv firem

Na foto: košile (Vero Moda, 999 Kč), džíny (Next, 1499 Kč), pončo (Lindex, 999 Kč), klobouk (Debenhams, 1249 Kč), svetr (Monki, 685 Kč), hodinky (Topshop, 2625 Kč), kožené boty (Marks & Spencer, 2599 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1299 Kč), pásek (H&M, 249 Kč)Foto: archiv firem

S huňatou vestou

Máte-li stejně jako naše čtenářka pocit, že to pořád není ono, osvěžte šatník několika výraznými kusy. Co třeba módní kožešinová vesta? Základ můžete použít stejný, z pod svetru nechte klidně vykukovat košili. Vesta se dá obléknout k jakýmkoli úzkým kalhotám, šortkám a skvěle vypadá i přehozená přes šaty. Její objem je zkrátka dobré vykompenzovat. Co se týče doplňků, zaměřte se spíše na ruce. Klidně zkombinujte výrazný kovový prsten se sadou tenkých náramků. Boty v bikerském stylu dodají outfitu říz. Ještě považujete denim za nudu?

Foto: archiv firem

Na foto: košile (Only, 1199 Kč), džíny (Next, 1499 Kč), svetr (Monki, 685 Kč), vesta z umělé kožešiny (Only, 1399 Kč), boty (Lipsy, 2800 Kč), kabelka (Aldo, 1199 Kč), prsten (Aldo, 249 Kč), set náramků (Lipsy, 875 Kč)Foto: archiv firem

Chcete si nechat vytvořit módní tipy na míru a ještě získat exkluzivní hedvábný šátek od návrháře Jakuba Polanky? Napište mi na e-mail jana@prozeny.cz a nezapomeňte připojit vaši fotografii. Vybrané čtenářky se mohou těšit na několik ukázkových outfitů v dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám