Hlavní obsah

Odlehčená sekaná, zdravější segedín nebo svěží Míša řezy? Odlehčené menu plné chutí na víkend

Foto: Anna Shepulova, Shutterstock.com

Foto: Anna Shepulova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen neustálé změny počasí, ale i blížící se léto přímo vyzývají ke konzumaci zdravějších jídel. Ovšem musí se na to chytře! Stačí připravit si oběd plný chutí a prospěšné látky do sebe nenápadnou formou propašují i milovníci pečínek a odpůrci salátů.

Článek

Zdravé neznamená nedobré. A platí to dokonce i pro dezerty, které nutně nemusí být plné másla a cukru. I odlehčené pokrmy a saláty mohou být chutné, tak se jim nebraňte. Nebojte, králíček se z vás nestane!

Salátová nálož

Je fakt, že saláty jsou pro dodání vitaminů do těla nejlepší. Dejte si je aspoň občas, když ne jako hlavní chod, tak coby předkrm či přílohu.

Polévkové pohlazení

Pro někoho je polévka předkrm, jinému postačí jako hlavní chod. Do které skupiny patříte vy a jaká je vaše oblíbená?

Hlavní chod s masem

I masové pokrmy patří do vyváženého jídelníčku. Dokonce, pokud je to jen trochu možné, by se tam zařadit měly. Ideální je libové hovězí maso, drůbež nebo vepřová panenka.

Hlavní chod bez masa

Co se vám vybaví pod pojmem bezmasý oběd? Jestli smažák, tak ten zde zrovna nenajdete. Dneska jsme na zdravější vlně.

Sladce bez hřešení

Jak už jsme zmínili, dezerty nemusí stát na másle a hromadě cukru. Vyzkoušejte naše sladké mámení a třeba příště místo po receptu na dort zvolíte bez předsudků něco odlehčeného.

Zajímají vás další víkendové tipy na recepty? Poté nepřehlédněte náš úžasný speciál, kde si vybere opravdu každý!

Načítám