Hlavní obsah

Naše láska: Letní boty!

Foto: Topshop

Přivítejte léto ve stylových botách!Foto: Topshop

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se týče bot, v letních měsících je výrazně větší výběr než v zimě – to je sice negativní zpráva pro naši i vaši peněženku, ale kdo by odolal všem těm překrásným střevíčkům, sandálkům, balerínkám a pantoflíčkům, když se na nás z těch výloh tak krásně smějí? Ukážeme vám, se kterými musíte strávit letošní sezonu!

Článek

Boty jsou sice běžnou (a nutnou) součástí oblečení, ale pro mnoho z nás je to něco víc. Je to radost, možná závislost, snad úchylka… Zkuste si vybavit pocit, který máte, když odcházíte z obchodu s novým párem, a výraz, který máte na tváři, když si je doma zas a znova zkoušíte před zrcadlem, ignorujíc manžela nechápavě vrtícího hlavou nad dalším přírůstkem do vaší „rodiny“. Nejen těm z vás, ve kterých vyvolávají nové boty takto slastné pocity, je určen tento průvodce po největších letošních trendech.

Stylově v sandálcích

Jsou pohodlné a variant je mnoho. Sandálky s různě poskládanými pásky se staly hitem letošního jara. Můžete si vybrat od jednoduchých téměř minimalistických sandálků, které jsou tvořeny jen několika málo pásky nutnými pro upevnění nohy, po takové, na kterých se jejich návrháři doslova vyřádili, a pásky jsou tak na nich nejen ve větším počtu, ale jsou i efektně poskládané, čímž tvoří na vaší noze zajímavé vzory. Nicméně hitem jsou kožené v světle hnědé barvě; mohou být příjemným obutím na letní festivaly, ale zároveň mohou být skutečně elegantní variantou do práce.

Na foto: vpravo nahoře Mango, zbylé Topshop

Vesele v žabkách

Klasikou, která přetrvá snad všechny sezony, jsou žabky. Staly se jedněmi z nejvíc nošených bot během léta a nosí je prostě úplně všichni. Určitě doma máte nějaké i vy. Jak ale v tom ožabkovaném davu vyniknout? Vyberte si třeba i celogumové, ale hlavně zajímavě řešené nebo krásně zdobené žabky v zářivých odstínech. V barevné škále, ve které se vyrábějí, volte ty pestrobarevné a veselé. Nošení žabek ale již dávno není omezeno jen na pláž, krásné a stylové žabky se nosí i do města a prostě všude, kam vás napadne!

Na foto odshora: bonprix, Ipanema, Roxy, Mango

Pohodlně na platformách

Botky na platformě jsou pohodlnější variantou klasických podpatků a čeká-li vás spousta pochůzek, ale přesto chcete mít těch několik málo centimetrů navíc, hupsněte do nich. Nejčastěji bývají k vidění botky s platformou se slaměným efektem. Tento prvek dodává botám jakousi plážovou nedbalost. Horní část bot je pak už různá – slaměnou spodní část doplňuje často i plátěný vršek, který koresponduje s již zmíněným dovolenkovým lookem. Vzorů vrchní části je nespočet – od jednobarevných až po divoce strakaté či květinové vzory.

Na foto zleva: Humanic, Dolce (nahoře), zbylé Topshop

Po švédsku ve dřevácích

Nebudeme vás nutit do chození v typicky švédském celodřevěném obutí! Botky, které máme na mysli, jsou dřevěné jen z části – tou je podrážka včetně podpatku (skvělé tipy najdete v tomto článku Dřeváky: Super hit jara a léta!). Nejčastěji takovýto prvek najdete na pantoflíčkách, které mají již na pohled mohutnější, a tedy i stabilnější konstrukci, či na zmiňovaných platformách. A opět – najdete je v námořnickém stylu, etno stylu nebo je můžete zjemnit květinovým vzorem.

Na foto zleva: Topshop, Humanic (nahoře), H (dole)

Sexy na podpatcích

Na léto se většině z nás nechce těsnit v uzavřených lodičkách, saháme tak mnohem častěji k páskovým sandálkům na vysokém podpatku, k lodičkám s otevřenou špičkou či volnou patou. Jsou vzdušnější, a chodidlo se tak logicky méně potí. A letošní trend? Opět pásky a pásečky všude, kam se podíváte! Nebojte se ale, že vám nohu neudrží na správném místě – jsou velice pevné a bývá jich opravdu mnoho a… jsou naprosto neodolatelné. Pořiďte si je v barevném provedení a od vašich nohou ostatní neodtrhnou oči!

Na foto zleva: Topshop, dvakrát bonprix (nahoře), Mango, F, H (dole)

Jakým letos neodoláte právě vy? Už jste si někde vybraly ty správné botky pro letošek? A propos, už jste viděly ulítlé boty z plastu?

Reklama

Související témata:

Načítám