Hlavní obsah

Předveďte nohy ve stylových kraťasech!

Foto: Marie Bartošová

Modely s kraťasy pro vás oblékla čtenářka JanaFoto: Marie Bartošová

Reklama

Pohodlné i super svůdné zároveň? Tak tohle zvládne jen málokterý kousek oblečení. Výjimkou jsou kraťasy nebo chcete-li šortky, které se po delší zimní odmlce konečně začnou hlásit o slovo. Které byste měly připsat na svůj nákupní seznam? Nechte se inspirovat!

Článek

Nebudeme vám mazat med kolem pusy, kraťasy, tedy minimálně ty kratší, vyžadují štíhlejší nohy. Jestliže je ale stejně jako naše čtenářka Jana máte, proč se jimi nepochlubit? Krátká délka totiž nohy opticky prodlouží, a když se ještě spojí s podpatky, vznikne přímo vražedná kombinace. Kraťasy jsou navíc úžasně variabilní, jak vám ukážeme za chvilku. Unosíte je naprosto kamkoli. Stačí jen vybrat ty správné a doplnit je vhodnými kousky.

Take it easy aneb pohodová verze

Léty prověřená klasika, která vždycky zafunguje. Džínové kraťasy a kostkovaná košile působí nenuceně, ale stylově. Dejte si nicméně velký pozor na to, čím tuhle dvojku doladíte. Ležérního stylu se držte až do konce. K modelu se skvěle hodí lehké letní kozačky bez podpatku, které zvolila i stylistka. Co se týče kabelky, nejvhodnějšími kandidátkami budou ty přes rameno, působí totiž uvolněně.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kraťasy (Ann Christine, 619 Kč), košile (Zara, 599 Kč), kabelka (Roxy, 1625 Kč), pásek (Vero Moda, 599 Kč), boty (Baťa, 2999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kraťasy + podpatky = nekonečně dlouhé nohy

Kdybyste měly mít v šatníku jen jedny jediné kraťasy, určitě hlasujeme pro černé. Ty by se daly označit za univerzální, kombinovat se dají na nesčetně způsobů. Stylistka k nim přidala jednoduché černé triko s potiskem a přehodila džínovou bundičku. Boty tentokrát volila na podpatku, se zajímavým šněrováním. Tento outfit má ovšem jednu „nevýhodu“ – veškerá pozornost bude směřovat jen k vašim nebesky dlouhým nohám.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (New Yorker, 249 Kč), kraťasy (Promod, 699 Kč), džínová bunda (New Yorker, 990 Kč), boty (Mixer, 1350 Kč), náramek (Desigual, 749 Kč), kabelka (Roxy, 1000 Kč)Foto: Marie Bartošová

Barevná nálož

Pokud nás pečlivě sledujete, určitě víte, že jednou z nejžhavějších barev sezony je odstín mátové zmrzliny. Dostal i vás? Pak by se vám mohly líbit tyhle roztomilé kraťásky. Nic nezkazíte, když je doplníte bílým nebo krémovým topem, pokud se ale nebojíte do jarních barev pořádně opřít, zkuste to podobně jako my.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: svetr (F&F, 449 Kč), kraťasy (Ann Christine, 489 Kč), šála (Vero Moda, 349 Kč), boty (F&F, 389 Kč), bunda (Vero Moda, 2199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Nebojte se mixovat

Květin není nikdy dost, zastáváte stejný názor? Oblečte se do kraťasů s květinovými potisky. Stejně jako u předchozího modelu máte dvě cesty, po kterých se můžete dát. První je střídmější – rozkvetlé kraťasy noste s jednoduchými vršky. Na druhou variantu se právě díváte. Nechybí-li vám odvaha, zkombinujte květiny s dalším vzorem, třeba s proužky. Mixování potisků a vzorů je v kurzu!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: triko (Vero Moda, 349 Kč), kraťasy (Ann Christine, 489 Kč), sako (Ann Christine, 990 Kč), boty (Baťa, 699 Kč), náhrdelník (Ann Christine, 249 Kč), brýle (Ann Christine, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Propadněte eleganci

Kraťasy mohou být stejně dobře součástí i elegantních outfitů. Pokud v nich budete vyrážet do společnosti nebo do práce, dejte si pozor na jejich délku. Neměly by být moc „pidi“. S černým padnoucím sáčkem a botami na podpatku budou vypadat úžasně – a vy s nimi.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kraťasy (Topshop, 1065 Kč), sako (Vero Moda, 1099 Kč), podprsenkový pas (Vero Moda, 349 Kč), boty (Baťa, 999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Jana od nás dostala jako dárek luxusní šátek, který exkluzivně pro ProŽeny.cz navrhl Jakub PolankaFoto: Marie Bartošová

Chcete si vyzkoušet roli modelky stejně jako čtenářka Jana? Přihlaste na e-mail pod článkem a zúčastněte se našeho focení! Odvážné čtenářky navíc dostanou i odměnunový šátek od návrháře Jakuba Polanky!

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, profesionální škola stylistů)

Styling: Marie Fléglová (BACKSTAGE, profesionální škola stylistů)

Děkujeme obchodu s italským designovým nábytkem JESPEN (Českomoravská 183/27, Praha 9) za poskytnutí prostor k focení.

Reklama

Načítám