Hlavní obsah

Květin není nikdy dost: Vpusťte je do svého šatníku!

Foto: zara

Květinové potisky vám prozáří dnyFoto: zara

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květinové vzory k jaru patří asi stejně jako kozačky k zimě nebo plavky k létu, a tak se k nám, stejně jako vlaštovky, pravidelně poslušně vracejí. Některé z vás tomuto trendu podlehly již minulou sezonu, jiné ještě stále odolávají. Nebuďte k nim skoupé, jsou totiž nejen trendy, ale i překrásně propracované, barevné a dokážou kus látky pozdvihnout na umělecké dílo!

Článek

Květiny – všechny milujete jejich vůni, zářivé barvy i něžné tvary a všechny se celou zimu těšíte, až uvidíte první jarní kvítí odhodlaně se deroucí z řídké zelené trávy! I Už jste letos určitě viděly svou první sněženku či fialku – pamatujete si, jak vám ten pohled zlepšil náladu? Podobnou moc mají i květinové potisky – rozzáří vám den! Druhů květinových potisků existuje nespočet, utrhněte si tedy v obchodě kousek, který vám bude „vonět“ nejvíce!

Loňskou sezonu jednoznačně převažovaly drobné romantické kvítky připomínající zástěru vaší babičky, letos květinové vzory nejsou zas až tak něžné a submisivní! Po boku jim stojí vzory a květy větší, tropické, psychedelicky poskládané, sestavené z mnoha různých druhů, a dokonce častěji než loni najdete i tmavší odstíny nebo černé pozadí. Zkuste se v této rozmanité všehochuti zorientovat, třeba i díky našemu článku.

Topy plné květin

Co je jednoduššího než pořídit si květinový top, halenku či svetřík? Chcete-li docílit něžného vzhledu, jděte do odstínů růžové nebo do halenky s jemnými pastelovými kvítky připomínající starý zdobený porcelán.

Nejste-li zrovna romantické duše, bude potřeba sladkost květin nějak vykompenzovat – skvěle k tomu poslouží černý podklad, na kterém kytky působí trochu umírněněji. Pokud jste zarytými fanynkami tohoto vzoru, určitě jděte do zajímavého svetříku nebo úžasné jarní bundičky. Topy noste jednoduše k džínům a nebo se držte podkladu, jenž se vyskytuje na tričku, a zkombinujte se stejně barevnými kalhotami. Prosté, ale efektní!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Asos 638 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 250 Kč, Lindex 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 599 Kč, H&M 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 986 Kč, Ann Christine 379 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, H&M 349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 499 Kč, Asos 870 KčFoto: archiv firem

Šaty z lučního kvítí

Stejné pravidlo jako u topů platí i u šatů. Jemné pastelové odstíny a drobné roztomilé kvítky z vás udělají luční víly – doplňte je proto sandálky světlé nebo přírodní hnědé barvy a nasaďte slamáček. K sukni pak oblečte vzdušnou halenku či top z lehkého poloprůsvitného materiálu, který celkový vzhled dotáhne k dokonalosti.

S většími vzory si lze pohrát na mnoho způsobů a fantazii se meze nekladou – zvolíte-li tropické květy, perfektně bude vypadat i květina za uchem či ve vlasech. Oblečte si pouze šaty a podpatky, a dejte tak zcela vyniknout výraznému vzorování, nebo celek šatů rozbijte páskem či náhrdelníkem neutrální barvy. K uvolněnému vzhledu květinových vzorů se perfektně hodí botky na klínku – představují ideální spojení opticky prodloužených nohou a pohodlí!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 580 Kč, H&M 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1044 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 464 Kč, Lindex 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1015 Kč, Bershka 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 619 Kč, Asos 537 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 812 Kč, Debenhams 870 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Ann Christine 379 KčFoto: archiv firem

Kalhoty a šortky pro fajnšmekry

Pro odvážnější z vás, které se nebojí být středem pozornosti, nebo pro ty, které květinovému vzoru zcela propadly, tu máme lahůdku v podobě květinových kalhot a šortek! Nebojte se, jako hippie amerických 60. let vypadat nebudete (i když by se toho dalo několika doplňky velice snadno dosáhnout). Budete působit velice stylově a moderně! Volné kalhoty z příjemné bavlny se hodí pro odpolední nákupy a další činnosti, při kterých chcete vypadat dobře a zároveň se cítit pohodlně! (Zamilovaly jste si pohodlí volných kalhot? Zkoukněte náš článek Konec těsným kalhotám. Zkuste volné střihy!.)

Úzké kalhoty a džíny s květinovým potiskem jsou neskutečně trendy a vy je můžete obléct na den i na noc – přes den je doplňte jednoduchým tričkem nebo volnou blůzkou a teniskami, večer zajímavým tílkem a vysokými podpatky. Zamilovaly jsme se do květinových šortek – některé noste na volný čas, ale některé, třeba v džínovém nebo pudrovém provedení, jsou jako stvořené pro letní party na terase!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, H&M 349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1015 Kč, Asos 928 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 489 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1160 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 650 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1160 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Doplňky pro dokonalý vzhled

Záplava čerstvých květin se samozřejmě nevyhnula ani doplňkům. Tento veselý vzor nás baví, ať je slunce nebo prší – s rozkošným květovaným deštníkem s volánkem prožijete všechny uplakané dny s úsměvem na rtech a stejně optimistický bude pohled přes kytičkované sluneční brýle!

Pokud doma ještě žádné lodičky poseté květinami nemáte, rozhodně doporučujeme pořídit si je nyní – využijete je k šatům i ke kalhotám a nemáte-li náladu promýšlet, co na sebe, poslouží jako zajímavý a originální detail i ve spojení džíny + tričko! Květinami můžete ozdobit i krk v podobě lehké šály nebo šátku, nebo ruku, investujete-li do veselé kabelky. (Sháníte kabelku? pak si nenechte ujít náš článek 50 trendy kabelek z nových kolekcí! Vyberte si!.) Staňte se královnou květin!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 870 Kč, Topshop 580 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 125 Kč, Debenhams 580 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): River Island 1160 Kč, Lindex 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 580 Kč, Asos 522 KčFoto: archiv firem

Jak jste na tom s květinami vy? Máte je rády? Nemáte je rády? Máte je rády?...

Reklama

Související témata:

Načítám