Hlavní obsah

Připravte tělo do plavek: 5 rad, jak si udržet hubnoucí režim

Foto: thinkstock

Ve skupině vám lekce cvičení uběhne raz dvaFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš projekt Připravte tělo do plavek s ProŽeny.cz je ve finále. Pokud jste podle našich cviků pilně celou dobu cvičily, je jasné, že budete v plavkách neodolatelné. A máme pro vás ještě další bonusy, které vám ukážou, jak pokračovat dál!

Článek

Abyste se dočkaly výsledků, které za to stojí, je jasné, že jste cvičení musely věnovat pravidelný čas. „Cvičení dvakrát třikrát týdně je základ úspěchu,“ říká trenérka Barbora Nekolová ze studia Euforie. Nejlepší je podle ní i řady dalších trenérů vhodná kombinace posilování s aerobním, tedy dynamickým cvičením.  Pak má vaše tělo nejen kondici, ale je i zpevněné.

1. KOUČ: posune vaše hranice

Pokud pro vás ale třeba cvičení doma nebo v posilovně není už v tuhle chvíli úplně efektivní, máme pro vás několik možností, jak z toho ven. „Můžete si zvolit svého osobního kouče a svěřit se do rukou odborníka, který vás nejen naučí bezchybně cvičit, ale také trénink zaměří jen a jen na vás,“ říká Ondřej Diviš z Fitness-trenink-doma.cz, s níž jsme natočili video 10 cviků do obýváku. Vybrat si můžete nejen z řady osobních koučů, ale třeba i těch, kteří s vámi budou cvičit u vás doma. Ano, je to investice, ale tahle se opravdu vyplatí.

2. SKUPINA: víc vás vyhecuje

Další možností je přidat se na skupinové tréninky, kde se sice trenér nebude věnovat jen vám, ale i tak vám stihne opravit techniku provedení. Navíc vás k lepším výkonům přinutí společnost dalších cvičících. „Při cvičení využíváte váhu vlastního těla, posilovací pomůcky všeho druhu a zaměřujete se jak na vytrvalost, kondici a spalování tuků, tak na dynamiku, výbušnost a celkový fyzický rozvoj,“ uvádí Štěpán Ginzel z Hardcore-Treninky.cz. Zvolit tak můžete kruhový trénink (video z něj jsme pro vás přichystali na 31. 5.) či outdoorový probíhající venku. Podobné typy tréninků nabízejí i bootcampy.

Foto: thinkstock

Nemusíte hned zvedat činky, posilovat můžete i s gumičkami či vlastní vahou tělaFoto: thinkstock

3. ZMĚNA: nový jídelníček vás zbaví kil

Cvičení je určitě skvělá záležitost na vylepšení kondice, zpevnění těla, zlepšení zdraví. „Jestliže ale chcete zhubnout, je potřeba k tomu změnit i své špatně zažité stereotypy ve stravě,“ varuje trenér Štěpán Ginzel. Co je tedy tutovka na hubnutí? Pohyb a vyvážená strava – známé zaklínadlo.

Tip redakce:Jestli si nejste jisté, jak má vaše skladba jídla během dne vypadat, podívejte se na Hubnoucí jídelníček na jeden den. A než sáhnete po obědě pro dezert, mrkněte na náš článek Tohle jsou zabijáci diet!

4. HÝČKÁNÍ: dodá další energii

Pakliže už oboje, tedy výživu i cvičení, máte v malíčku a chtěly byste je ještě něčím podpořit, zkuste třeba hyperbarickou oxygenoterapii. „Tělu dodává energii, detoxikuje krev, zpomaluje stárnutí,“ říká Jitka Kerle ze studia I – CONE. Jejich princip je postaven na působení zvýšeného množství kyslíku na pokožku, ale i do tkání, díky čemuž pak dochází k detoxikaci. Terapie je bezbolestná a příjemná. Navíc vám dodá energii pro další cvičení. Stejně třeba jako dobrá masáž, návštěva kryokomory, sauny a dalších regeneračních procedur. Držte se zkrátka pravidla, že vedle námahy a zatížení je potřeba tělu dopřát aktivní odpočinek – posunete se pak zase o něco blíž k vašim přáním.

Foto: thinkstock

Odpočinek je nutností!Foto: thinkstock

5. TRIKY: zamaskují vaše nedostatky

Že nemáte ploché bříško, nebo stále pevný zadek? A co! Prodejte to, co máte: dokonalý dekolt, pevná lýtka nebo paže. Víc než cokoli totiž funguje, jak se umíte nosit! A k tomu není potřeba dokonalé tělo, ale energie, kterou v sobě máte. Pokud tedy děláte hodně pro to, abyste byla spokojená, nemáte proč se stydět, schovávat své přednosti. Začněte svým držením těla: narovnané, uvolněné boky, a hlavně podpatky! Ty umí zeštíhlit tělo, ale i skvěle zvednout sebevědomí... A to je do plavek potřeba víc než cokoli jiného!

Přejeme vám krásné léto!

Reklama

Načítám