Hlavní obsah

Sex: 7 důvodů, proč se vrátit k misionáři!

Foto: thinkstock

Pohrdáte misionářskou polohou? Děláte velkou chybu!Foto: thinkstock

Reklama

Misionář je pozicí, kterou pravděpodobně zahajujete svůj sexuální život, a taky ho v ní končíte. Má spoustu výhod! Je skvělá pro techniku koitálního sblížení, dobře se při ní krotí velcí samci i podnikají nejtěsnější hloubkové ponory. A co dál?

Článek

Misionářská pozice se někomu může zdát příliš prostá a nudná, a tak dá radši přednost divočejší poloze, čímž tento „základní kámen“ milování odsouvá do stínu. Tak by to ale být nemělo. „Většina lidí si neuvědomuje, že misionářská pozice umožňuje mnoho variací, a tím i širší škálu pocitů a překvapivě příjemný orgasmus,“ hájí ji na portále Womanshealth.com sexuální terapeutka Lori Buckley z Kalifornie. A určitě není sama. Studie nedávno zveřejněná v časopise Journal of Sexual Medicine uvádí, že 33 % žen považuje misionářskou polohu za svoji oblíbenou. Asi tyhle dámy vědí o výhodách polohy pro klasiky! A co vy?

1. Snazší (společný) orgasmus, experimenty s metodou CAT

Že při této poloze není přímo drážděn klitoris, nevadí. Aspoň vzniká prostor pro techniku koitálního sblížení (coital-alignment technique, CAT), se kterou jako první vystoupil psychoterapeut Edward Eichel. Teorie metody je následující:

Eichel vychází z předpokladu, že žena potřebuje k vyvrcholení stimulaci klitorisu, a proto vyvinul jakýsi houpavý a točivý pohyb penetrace, při kterém je na poštěváček vyvíjen tlak v pravidelných intervalech. Praxe?

Misionářská poloha, on nahoře, penis oproti klasické souloži vysunuje víc, tělem naráží na vaši stydkou kost, nepodpírá se na předloktí (nenadlehčuje tělo), čili klouže směrem k vašim ramenům. Vy ho nohama stisknete kolem stehen. Pohyb vychází z pánve, cílem je pohybovat se ve stejném rytmu (až do orgasmu, žádné zrychlování ani zpomalování) a dopřát poštěváčku tření o kořen penisu.

„Nejde tedy o klasické přírazy, ale o práci s tlakem,“ jak říká Tracey Cox, britský sexuální guru v sukni. Není třeba se bát, váš klitoris dá vědět, až objevíte ten správný grif!

Foto: thinkstock

I z nejtradičnějších pozic se dá vykouzlit úžasný zážitekFoto: thinkstock

2. Maximálně hluboký zážitek

Při pronikání přitiskněte kolena k hrudníku a jednu nebo obě vaše nohy mu nechte na prsou. „Pokud tak učiníte, špička penisu se dostane do přímého kontaktu s vaším děložním čípkem, což si mnoho žen náramně pochvaluje," říká doktorka Sadie Allison ze San Franciska. Tohle ale není jediné místo, která by si žena měla nechat hýčkat. Seznam dalších oblastí zde.

3. Kontrola přirážení

Jen proto, že jste pod ním, neznamená, že on bude řídit kokrhání. Hoďte mu jednu nohu přes rameno a druhou nechte přitisknutou k posteli.Jeho penis se vydá na vyhlídkovou trasu po G-bod zóně pod vaším velením. Má mohutný nástroj? Milování není příjemné? Při misionáři ho pustíte jen tam, kam budete chtít vy. Stačí si dál s nohama pohrávat. Necháte-li je na jeho ramenou pokrčené, penis proniká hlouběji, naopak pokud je necháte v klasické póze natažené, dosahujete pravého opaku. I to je ale maximálně vítáno! „Vstup do pochvy, a to vnější i vnitřní stydké pysky, jsou plné nervových zakončení, která se aktivují jen při mělkém pronikání," říká Allison.

Foto: thinkstock

Užívejte si, jak jen chcete. Vždyť co je komu do toho?Foto: thinkstock

4. Objevování nových úhlů

Sexuální pedagožka Lou Paget z Los Angeles říká, že při misionáři se může probudit celá řada nových nervů. Radí proto lehnout si na záda a požádat partnera, aby si kleknul mezi vaše nohy tak, aby se zadnicí dotýkal svých pat. „Může použít sílu svých stehen a tlačit trup dopředu." Tato pozice stimuluje nižší poševní stěny, kde se nacházejí nervy, které jsou často při „obyčejném“ milování opomíjené.

5. Prostor pro rekvizity

Umístění polštáře pod dolní část zad čili nadzvednutí zadečku způsobí, že penis bude narážet přesně proti stěně, na které se nachází bod G. Přizvání vibrátoru jako doplnění žhavého čísla je jen otázkou času. Do polštáře ho nějak umístíte, nikdo ho nemusí držet a kontrolovat. A co si takhle nechat na sobě boty? Takový ženský fetiš jen pozitivně podpoří intimitu! Další najdete ve článku 6 ženských fetišů, které muže vzruší!.

6. Maskování nadváhy

Jestli tohle při sexu řešíte a nemáte dobrý pocit ze svého nevypracovaného břicha, poloha na zádech to vyřeší. Při ní totiž břicho opticky vypadá ploše.

7. Řešení při únavě

Nemáte energii? Nevadí. Misionář se hodí pro příležitosti, kdy se chcete pomilovat, ale nechce se vám zrovna nic vymýšlet nebo být přehnaně aktivní. Čili: Na záda, dámy!

Ještě si myslíte, že je misionář příliš nudný?

Reklama

Načítám