Hlavní obsah

Sex: 7 míst, která si od něj nechte hýčkat

Foto: thinkstock

Ukažte mu správná místa, která milujete vyFoto: thinkstock

Reklama

Víte, kolik máte erotogenních míst? Dokážete je spočítat? A co k nim ještě přidat další, a vytvořit si tak mapu erotického vzrušení „na míru“? Naveďte partnerovu ruku nebo ústa do sedmi bodů na svém těle! Třeba stimulace zápěstí nebo žeber vás překvapí!

Článek

Ústa, oči, ušní lalůčky, krk, ňadra, hýždě, oblast genitálu, klitoris, bod G, hráz neboli perineum (oblast mezi pochvou a konečníkem)… Tak tyhle klasické erotogenní oblasti ženského těla zná snad i dosud nepolíbený mladík, který stojí přede dveřmi svého sexuálního života. Proč se ale ženská slast tak paušalizuje a zobecňuje?

„Přijímání vzrušení je zcela individuální a každý ho vnímá odlišně a na jiném místě. Ženské tělo je jedna velká erotogenní zóna, někde je bodů více, stejně jako vrstevnic na mapě, jinde méně, přičemž každá je má schované na jiném místě. Procházet těmi údolími, pohořími a hledat krásné zážitky je velké dobrodružství,“ nechává se slyšet sexuolog Zlatko Pastor. Takže, která místa si nechat hýčkat?

1. Za ušima

Uši jsou velmi smyslná část ženského těla. Slouží k naslouchání peprných slovíček, ale taky ožužlávání, okusování a žvýkání. Dobře, proti tomu nic. Zapomíná se ale na oblast za ušima. Jakákoli forma laskání tohoto místa některé ženy vzrušuje víc než stimulace ušních lalůčků a špinavá mluva, během které muži hecují sami sebe, více zde.

2. Obličej

Tvář: muži se jí věnují jen jednou za rok, a když, tak na chvíli. Přitom jemná masáž obličeje, polibky na oční víčka či přejíždění prsty nebo jazykem po obrysech brady patří mezi maximálně hýčkací a smyslné metody. Chopte se ho a naveďte jeho ruce tam, odkud se vysílají tajné milostné signály! Budete se cítit nanejvýš dobře.

Foto: thinkstock

Nechte ho dotýkat se vašeho obličejeFoto: thinkstock

3. Hlava a vlasy

Kůže na temeni hlavy je velmi citlivá. Její masáž bříšky prstů vyvolá mrazení a husí kůži po celém těle. A propos: Některým mužům se líbí, když jimi přejíždíte po jejich těle. „Můj manžel to zbožňuje. Vlasy ho lechtám na hrudníku i břichu a on si mě pak za ně přitáhne. Líbí se mi to,“ říká Světlana.

4. Dlaně a zápěstí

Pokud vás muž chytí za ruku dřív, než se vrhne do výstřihu, nebo vás políbí do dlaně, působí to romantickým, prvorepublikovým dojmem ve stylu Oldřicha Nového. Dotek na oblast, která je považovaná za neerotickou, slibuje, že milenci jde o víc než vlastní sexuální potěšení. Proto není od věci naučit ho péči o vaše dlaně (podle odborníků se na ní nachází něco okolo 40 tisíc nervových zakončení), a hlavně o vnitřní strany zápěstí. Těchto míst se ostatní dotýkají opravdu jen zřídka, a tudíž se sexuální citlivost nenechá dlouho pobízet.

5. Břicho

Břicho může být také úžasně smyslným, citlivým a opomíjeným místečkem. Ovšem překvapivou erotogenní zónou je i samotný pupík. Prý některé ženy dokonce dosahují orgasmu, pokud se mu jejich partner jazykem věnuje. Jemné laskání v mnohých vzbuzuje pocity horka. „Nevěřila bych, že to může být taková paráda,“ přiznává Barbara.

Foto: thinkstock

Záda jsou erotičtější, než si myslí!Foto: thinkstock

6. Záda

Tření a hnětení zad patří mezi způsoby, jak uvolnit ztuhlé svaly po náročném dni. Napětí a tlaky se mohou hromadit převážně v dolní části zad. Krouživé pohyby rukou, které jsou dostatečně namazané olejem, způsobí potěšení i odreagování a připraví na erotický zážitek. Pokud milenec nemá moc šikovné prsty, použijte nějakou z masážních hlavic. O jejích výhodách zde.

7. Žebra

Silnou a neméně vzrušivou erotogenní zónou těla mohou být i žebra – převážně u štíhlých žen, jejich žebra jsou vystupující. Partner po nich může přejíždět konečky prstů, sledování obrysů žeber jazykem je taky fajn způsob.

Tak teď už jen navést líného milence, aby se trochu odvázal a hýčkal oblasti, které mu ukážete. Třeba tímto krokem aspoň trochu podpoříte jeho vynalézavost. Hlavně se nebojte o takovou péči požádat! Líná huba… Však vy víte…

A kde se necháte rozmazlovat vy?

Reklama

Načítám