Hlavní obsah

Trendy móda sluší i padesátnicím. Nevěříte?

Foto: Mia Mirrelli

Tipovaly byste, že už bude Mirce padesát?Foto: Mia Mirrelli

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Hmm, to vypadá dobře, ale na to už nemám věk…“ Jestli ještě pořád věříte tomu, že se módní trendy hodí tak maximálně pro „dvacítky“, po zhlédnutí dnešního článku určitě změníte názor. Naší úžasné čtenářce Mirce, která si vyzkoušela některé z hitů letošní sezony, totiž bude příští rok padesát.

Článek

Když přišla Mirka na focení, nestačili jsme zírat. Tak pevnou a vysportovanou postavu totiž nemá ani většina mladých holek. A to nepíšeme proto, že nás Mirka uplatila čokoládkami. Pokud ale doufáte v nějaký zázračný recept, zklameme vás. Mirka chodí pravidelně běhat, hodně cvičí a každý den doma posiluje na ruce. Zároveň si hlídá i jídelníček, takže není divu, že vypadá tak, jak vypadá. Ale teď už se vrhněme na módu.

Po vzoru hada

Had, respektive jeho kůže, je jedním nejtrendovějších vzorů letošní sezony. Plazy jsme zahlédli hlavně na přehlídkách značek Chloé nebo Prada, vyjímat se ale budou i ve vašem šatníku. Stylistka pro Mirku vybrala krásné šaty v délce nad kolena, tmavé punčochy a kotníčkové boty na podpatku. Vzor je sám o sobě dost výrazný, takže jsme si vystačili s jediným doplňkem – stylovým prstenem. Pokud se budete pokoušet „operovat“ s hadem i vy, dejte si stejně jako u jiných zvířecích potisků pozor na to, abyste nepůsobily zbytečně lacině. Nechte vyniknout krásu vzoru a zbytek outfitu dolaďte co nejstřízlivěji.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Zara, 1999 Kč), punčochy (H&M, 249 Kč), boty (Zara, 2799 Kč), prsten (Topshop, 415 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Hadí vzor je jedním z hlavních trendů sezonyFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Podpatky - všechny je milujeme, i když na ně často nadávámeFoto: Mia Mirrelli

V kůži

Jak vidíte, ani před padesátkou se nemusíte bát takových kousků, jako jsou kožené bundičky. Jakmile se Mirka do té vypůjčené oblékla, bylo vidět, že se cítí jako rybě ve vodě. „Já jsem bundičková, tohle je něco pro mě,“ pochvalovala si naše modelka. Stylistka Veronika u ní zabodovala i se svetříkem, který se prodává společně s nákrčníkem.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: svetr (F&F, 378 Kč), sukně (Zara, 699 Kč), bunda (Zara, 1499 Kč), punčochy (H&M, 249 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Koženková bundička Mirce slušelaFoto: Mia Mirrelli

Kožešinový detail

Pokud patříte k pravidelným čtenářkám, které poctivě pročítají módní články, určitě už víte, kde „splašit“ svetříky, vesty nebo doplňky lemované kožešinkami. To Mirka si vyzkoušela bundu s huňatým límcem, která bude skvělou alternativou pro dámy, které se klasického kožíšku bojí.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: bunda (Ann Christine, 990 Kč), džíny (F&F, 700 Kč), boty (Baťa, 1799 Kč), kabelka (Topshop, 1825 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Kožešinky nemusíte nosit jen „ve velkém", slušet budou i jako detail na límciFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Barevná kabelka osvěží každý outfitFoto: Mia Mirrelli

Inspirace „dvacítkami“

Tedy dvacátými až třicátými léty minulého století. Právě ta letos pěkně zamíchala módními trendy. Modelky se u značky Gucci proměnily v opravdové dámy s kloboučky, halenkami s fiží a kožešinovými límci a my se touhle kouzelnou atmosférou rádi nechali inspirovat. Mirku jsme vybavili jednoduchým kabátkem, který jsme ale doladili luxusním límcem s peříčky. Jestli vás váš klasický zimní společník nudí, vdechněte mu život obdobným způsobem. Trendy jsou také kožešinové límce, za sympatické ceny je mají například v C.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: punčochy (H&M, 249 Kč), klobouk (stylistky), kabát (Zara, 3999 Kč), boty (Topshop, 2060 Kč), límec (Zara, 2499 Kč), pásek (New Yorker, 79 Kč), prsten (Topshop, 420 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Bez klobouku se letos zkrátka neobejdeteFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Čtenářka se stylistkou VeronikouFoto: Mia Mirrelli

Nenechte se limitovat věkem a bavte se módou v každém věku!

Děkujeme vinohradskému showroomu s designovým nábytkem DECOLAND!

Vizáž: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám