Hlavní obsah

Typologie českých žen podle stylu oblékání!

Foto: Mia Mirrelli

Holky byly sladké, někdy až trochu mocFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Oblečení toho o člověku hodně řekne. Nejde ani tak o značky, o cenu jednotlivých kousků ve vaší skříni, ale o celkový dojem. Zároveň je móda taky hra a legrace, a tak jsme si v redakci řekli, proč si s různými styly oblékání tak trochu nepohrát. A takhle nějak lze podle nás rozdělit české ženy podle toho, jak se oblékají. Berte to s rezervou, jde hlavně o zábavu, i když…

Článek

Do rolí modelek se po vzoru našich dvou redakčních mužů, kteří se před nedávnem propůjčili k podobnému článku Typologie českých mužů podle stylu oblečení!, tentokrát do rolí modelek vžily naše redaktorka vaření Jana a krásná stylistka Veronika, která všechny outfity spolu s vizážistkou připravila. A ať už na první dojem dáte, či nedáte, alespoň se podívejte, jak oblečení dokáže člověka změnit k nepoznání…

1. Puťka domácí

Tohle je styl vhodný mezi sporáky, k pračce či na zahradu při věšení prádla. Volné džíny, vytahané kalhoty, beztvará trička, asexuální blůzky, vše nevýrazné barvy i střihu. Tyhle holky teda rozhodně po obdivu druhého pohlaví netouží, zato kuchařky budou asi skvělé.

Kdo tohle nosí: S trochou nadsázky lze říci, že je to styl domácích hospodyněk. Mezi pečením koláče, bělením záclon a zaléváním muškátů jednoduše nemají čas na promýšlení důmyslných outfitů. A proč taky, muže mají v práci, děti ve škole, pošťák není nic moc a kopa vyžehleného prádla sexy outfit zcela jistě nijak neocení.

Co na to redakce: Nebýt otrokem módy je dar, ale co je moc, to je moc.

Foto: Mia Mirrelli

Čeho se bojíš, ty puťko?!Foto: Mia Mirrelli

2. Sexy lovkyně

Neexistuje muž, který by se za nimi neotočil. Koneckonců velké výstřihy, upnuté kalhoty a krátké sukně jsou pro ně jako červená barva pro býka. A přesně o to sexy lovkyním jde, nenechat jediného chlapa na pochybách, že ony by za hřích vážně stály.

Kdo tohle nosí: Krásné a odvážné dívky a ženy, které baví provokovat. Na mlsné pohledy mužů jsou zvyklé a rozhodně se kvůli nim nečervenají. Flirt je pro ně stejně přirozený jako dýchat vzduch.

Co na to redakce:Pánové pozor, se šelmami si není radno zahrávat, mají ostré drápky.

3. Kovbojka

Džinovina ve všech podobách, kostkované vzory a dřeváky. To je móda z rančů a koňských farem, ovšem i ve městě se občas nějaká dívka s kolty proklatě nízko u pasu najde.

Kdo tohle nosí: Rozhodně to nejsou žádné skleníkové květinky, ale holky, co se v přírodě neztratí. Z koňského sedla strach nemají a půllitr piva vypijí raz dva. Nuda s nimi rozhodně nebude, ale postel plná růží je nijak nerozněžní.

Co na to redakce: Milujeme holky, co umí zkrotit divoké koně i býky.

Foto: Mia Mirrelli

Zkrotím i nezkrotitelnéFoto: Mia Mirrelli

4. Elegantní lady

Klasické střihy, kostýmky, klobouky hodné anglické královské rodiny, vysoké podpatky, luxusní materiály a doplňky. Všechno musí dokonale ladit a o své nositelce říkat jediné: „Miluji luxus a elegance je moje druhé jméno“.

Kdo tohle nosí: Ženy, které se za svůj úspěch (ať už ho dosáhly jakkoli) nestydí. Spíš naopak! Milují luxus, vše, co podtrhuje ženskost, protože být žena je pro ně největší životní dar.

Foto: Mia Mirrelli

Pro luxus bych i střílelaFoto: Mia Mirrelli

Co na to redakce: Tleskáme, protože odvážných a úspěšných žen není nikdy dost.

5. Romantická víla

Volánky, květinky, lokýnky, šatičky a sukýnky. Ztělesněná něžnost bez hranic. Outfity ladící s rozkvetlou loukou a třešněmi obsypanými květy. Škoda, že první máj netrvá celý rok.

Kdo tohle nosí: Dívky s duší víly, co nikdy nemluví sprostě, milují romantické filmy a slzy jim kanou nad každým zašlápnutým mravenečkem.

Co na to redakce: Život není jen romantika, tak honem zpátky na zem.

Foto: Mia Mirrelli

Ó kvítečku, jak krásně voníšFoto: Mia Mirrelli

6. Sportovkyně

Pohodlné džíny, šortky, trika, mikiny, a hlavně tenisky! Oblečení musí především ustát přesuny mezi fitcentrem, posilovnou a volejbalovým hřištěm.

Kdo tohle nosí: Sportovkyně tělem i duší. Den bez běhání, zvedání činek a lezení po horolezecké stěně je pro ně ztracený. Ze sezení nad kávou a dortíkem se jim dělají osypky, podpatky by nikdy neobuly, koneckonců při jízdě na kole by si je stejně zlomily.

Foto: Mia Mirrelli

Zahoď kytku a pojď si zaběhatFoto: Mia Mirrelli

Co na to redakce: Sportem ku zdraví a trvalé invaliditě :-).

7. Pravá blondýna

Růžová a zase jen růžová! A dokonale sladký outfit musí být doplněn bezchybnou manikúrou, pedikúrou, účesem a líčením. Tady všechno ladí v jednom tónu. Hádejte v jakém…

Kdo tohle nosí: Hodné holky, co si píšou deníček, mají dvě až tři skutečně úplně nejlepší kamarádky, malinkého pejska a viděly všechny díly Pravé blondýny.

Co na to redakce: Pravá blondýna byla fajn holka a bojovala za práva slabších.

Foto: Mia Mirrelli

Nelep se na mě, cukříkuFoto: Mia Mirrelli

8. Milovnice značek

Co je značkové, to je dobré. Takže trika s obřími nápisy značek, co nejvíce kabelek posetých slavným monogramem LV, prostě žádná „čína“. Když na to mám, tak to ukážu…

Kdo tohle nosí:V prvé řadě ty, co na to mají. A ty, co stále věří, že co je značkové, je bezpodmínečně krásné, in a slušivé.

Co na to redakce: Ani v těch nejslavnějších světových obchodech styl, osobnost a šmrnc neprodávají.

9. Hippies

Rozevláté sukně a šaty, volné haleny, zvonové džíny, a hlavně samé květiny! To je móda hippies, která se nám pomalu vrací. Je pohodlná, vzdušná a pozitivní.

Kdo tohle nosí: Slečny, co věří v lásku a světový mír. Milují sezení u ohýnku, opékání buřtů a hru na kytaru.

Co na to redakce: Make love, not war… to není špatná životní filozofie.

Foto: Mia Mirrelli

Hippies a John Lennon jsou věčníFoto: Mia Mirrelli

10. Rockerka

Rozervané džíny, kožené kalhoty a bundičky, cvočky, kam se podíváte. Ideální do nočních klubů a potemnělých uliček, ale pozor, ať důchodcům krmícím v parku holuby nezpůsobíte smrtelný šok.

Kdo tohle nosí: Drsné holky, které se nebojí života. Milují hlasitou hudbu, bujaré večírky a kluky v černém.

Foto: Mia Mirrelli

Na lásku a světový mír kašluFoto: Mia Mirrelli

Co na to redakce: Někdo to rád drsné.

Foto: Mia Mirrelli

Vizážistka umí zázraky a kontroluje každý detailFoto: Mia Mirrelli

Snad vás článek pobavil, ale berte ho s rezervou. Že to s tím škatulkováním není zas tak jednoduché, se dočtete v článku Typologie žen: Hloupost, nebo fakt?.

Vizáž: Veronika Havlíčková (Surface profesionální škola líčení)

Styling: Veronika Metzová

Reklama

Související témata:

Načítám