Hlavní obsah

Úspěch! Naše hubnoucí trojka už shodila 17 kilo!

Foto: archiv

Cvičíte s Proženy? Tak to děláte dobřeFoto: archiv

Reklama

Naše trojice vybraných čtenářek má právě za sebou polovinu exkluzivního hubnoucího projektu s ProŽeny.cz. Během šesti týdnů se jim podařilo nejen zhubnout kila a centimetry, ale hlavně do svého života zařadit zdravá jídla a pravidelný pohyb. Eva si dokonce pro vás s trenérem Radkem připravila cviky na posílení bříška. Zkuste je!

Článek

Další týden utekl jako voda, přesto si Milada, Eva a Hanka dokázaly najít čas na další objevování zdravého: jak v kuchyni, tak v tělocvičnách. Eva dokonce myslela i na vás, naše čtenářky, a rozhodla se vám předvést cviky na posílení bříška, které si připravila s trenérem Radkem!

Hanka si koupila dobrou pánev

„Můj objev tohoto týdne možná někomu bude připadat k smíchu, ale zjistila jsem, že je lepší investovat do dražší, kvalitní pánve, kde se i nasucho či se lžičkou oleje nic nepřipeče,“ směje se Hanka. Povídáme si spolu totiž o drobných maličkostech, které ji při zdravém vaření za poslední dny překvapily. Prozrazuje, že je nadšena z Lučiny light, či z Olešnického tvarohu, který si nakládá do slaného nálevu. „Stále chodím tančit salsu, abych příští týden při měření u Lídy Holcové neudělala ostudu. Ale už mi padají kalhoty, co mi byly těsné,“ hlásí Hanka, kterou její poradkyně velmi chválí.

Eva ví, jak mít ploché bříško

Eva Pilně cvičí třikrát týdně v posilovně a už jí to podle jejího odborného poradce Radka docela jde. Prozradila nám tipy na cviky, jak správně zpevnit břicho a vyhnout se tak celkově bolestem zad. Právě slabé břišní svaly jsou totiž jejich příčinou. A cvičení? „Funguje! Míry přes pas mi jdou krásně dolů, takže jsem spokojená," tetelí se Eva a doplňuje, že se s Miladou opět vydaly také na cvičení na míčích: „Moc nás lekce nadchla: člověk se u toho výborně protáhne i posílí, což je potřeba!" doplňuje Eva.

Milada experimentuje v kuchyni

„Tento týden jsem zkoušela některé nové potraviny – avokádo (ze kterého se dají připravit výborné pomazánky) a pohanku (pohankovou sekanou s tofu). Absolvovala jsem lekci powerjógy a s Evou jsme společně vyrazily znovu na fitbally. Brzy se chystáme jít zkoušet aqua aerobik,“ popisuje spokojená Milada. „Celkově na sobě cítím změny – lépe se mi spí a mám víc energie.“

A tohle jsou skvělé Eviny cviky na zeštíhlení bříška!

Cviky na posílení břicha

„Začněte ve vzporu klečmo a střídavě zdvihejte diagonálně ruku do vzpažení a nohu do zanožení. Dochází tak ke změně opěrných bodů a následně k aktivaci hlukých stabilizačních svalů," říká trenér Radek Mirovský. Proveďte 3 x 5 opakování.

Foto: Petr Makovička

Důležité je zpevnit břicho, neprohýbat bedraFoto: Petr Makovička

„Toto je komplexní cvik, protože aktivuje většinu svalů na přední části těla. Mezi hlavní aktivované svalové skupiny patří deltové, prsní, břišní a čtyřhlavé stehenní svaly. Důležité je správné držení těla, hlavně v oblasti bederní páteře, kde byste měli dát pozor na vysazení pánve. Pánev by měla být v neutrálním postavení, lépe v podsazení. V této pozici pak provádějte výpony na špičky, díky kterým přesunete těžiště, a tím měníte aktivaci různých svalových skupin."

Foto: Petr Makovička

Nevystrkujte zadek, držte zpevněné bříškoFoto: Petr Makovička

„Cvik na břišní svaly s důrazem na jejich spodní část. Lehněte si na záda, ruce mějte pod hlavou. To je dobré kvůli relaxaci svalů krční páteře i pro posunutí těžiště k hlavě. S výdechem odlepte pánev, zabalte bederní páteř, jako byste se chtěli koleny dotknout čela. S nádechem opět spusťte pánev na zem." Opět 3 x 5 opakování.

Foto: Petr Makovička

Pánev stačí zvednout jen pár centimetrůFoto: Petr Makovička

„Posilujte šikmé břišní svaly střídáním postavení rukou i zvednutých nohou. Důležité je mít hlavu položenou v dlaních a pracovat pouze břišními svaly." 3 x 5 opakování na každou stranu.

Foto: Petr Makovička

Bedra přitlačte k zemi a plynule se střídavě zvedejteFoto: Petr Makovička

Milada, Eva a Hanka se ve svém hubnutí snaží se ze všech sil. I některým z vás už se podařilo být lehčí o několik kilogramů. Proto je i čas vydat se za pohybem a začít třeba podle cviků na bříško od Evy. Co myslíte?

Reklama

Načítám