Hlavní obsah

Větší prsa bez jizev a navždy!

Foto: Thinkstock

Větší poprsí dnes není problémFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníte o plném dekoltu, ale bojíte se silikonových nebo jiných výplní? Do Čech zavítala nová revoluční metoda zvětšování poprsí, při které se navíc zbavíte i přebytečného tuku! Díky kmenovým buňkám bude vaše krásné nové poprsí naprosto přirozené a lékaři slibují doživotní záruku!

Článek

Plastičtí chirurgové hovoří doslova o zázraku. Začátkem dubna totiž představila největší soukromá klinika u nás Medicom VIP na tiskové konferenci novou unikátní metodu zvětšení prsou pod názvem Autoaugmentace.

Vlastní tuk do poprsí!

V praxi to vypadá tak, že vám chirurgové odsají tuk z problematických partií pomocí tzv. tumescentní liposukce. Tento zákrok probíhá v lokální anestezii, při vědomí. Pak se díky speciálnímu přístroji získaná tuková tkáň enzymaticky upraví a vytřídí se z ní čisté kmenové buňky, tukové buňky a biologický odpad. Směs kmenových a diferencovaných (tukových) buněk se následně v jeden den opět vpraví do těla (do poprsí). I druhý zákrok se provádí v lokální anestezii a bezbolestně pomocí speciální jehly.

Prsa lze díky tomu individuálně tvarovat každé zvlášť podle potřeby. Tukové buňky jsou navíc tělu vlastní, takže se nemůže stát, že by je nepřijalo, jako tomu bylo doposud u výplňových materiálů, kde toto riziko hrozilo. Prsa jsou na dotek naprosto přirozená a měkká. Po zákroku díky jehlám (používají se vždy dva vpichy na každé prso) nevznikají žádné jizvy a v podstatě už druhý den můžete jít do práce, pokud děláte např. v kanceláři.

Žena stráví na klinice přibližně 6 hodin. Není nutná ani hospitalizace. Díky liposukci se však doporučuje cca 2 až 3 dny klidový režim. Zhruba do 14 dnů se můžete vrátit i k pravidelným sportovním aktivitám. Objem poprsí se po operaci zmenší asi o 20 % díky vstřebání otoku apod. Z ordinace nakonec neodcházíte "pouze" s krásným dekoltem, ale také o poznání štíhlejší.

Foto: ThinkstockVyplňte si dekolt z vlastních zdrojů

Už se o tom mluvilo...

Odsátý tuk se už v plastické chirurgii používá k různým výplním, ale doteď se řešila otázka trvanlivosti zákroků. Pokud by se přemisťovaly pouze tukové buňky, došlo by k jejich postupnému vstřebání. Metoda je unikátní právě v přítomnosti kmenových buněk, které jsou schopné v těle přirozeně žít v kterémkoli místě, aniž by byly vstřebávány nebo vyloučeny. Díky nim a jejich dvojnásobné koncentraci dojde k vlastnímu obnovení tukové tkáně po autoimplantaci. Ke vstřebání tukových buněk nedochází a existuje garance doživotní záruky. Po dobu testování se množství tukových buněk sice nezměnilo, ovšem na dotazy ohledně změn jejich objemu, byli lékaři na tiskové konferenci trochu zdrženlivější v odpovědích.

Opravdu prsa na celý život?

Stane se něco, když žena po zákroku pravidelně cvičí? Doktoři na místě přiznali, že objem se změnit opravdu v takovém případě může. V neprospěch garance hrají i zatím nedostatečně dlouhé testy, i přesto plastičtí chirurgové svou doživotní garanci hájí! Je tedy otázkou, zda se časem neukáže nic nového a budeme doufat, že se lékaři nemýlí, protože zákrok si rozhodně budou moci dovolit jen ženy řekněme dobře situované. Revoluční novinka kvůli vysokým nákladům na zákroky pravděpodobně zaujme prvenství i z hlediska ceny. Zaplatíte jednotnou taxu 260 000 Kč. Není ovšem problém si na nová ňadra půjčit nebo požádat o splátkový kalendář.

S rakovinou prsu nemáte šanci!?

Pacientky po redukci prsu nemohou počítat s finanční pomocí pojišťovny. Nebo alespoň zatím. Sám ředitel kliniky Ing. Petr Toufar mi přiznal, že pojišťovny platí jen ten nejzákladnější materiál při běžných plastických operacích prsou. Paradoxně se tak těmto pacientkám, které skutečně pomoc potřebují, může dostávat nepřiměřené péče, pokud nemají na to, aby si připlatily. V tomto případě pojišťovny příspěvek ani nezvažují, protože jde o drahou záležitost.

V každém případě má zákrok rozsáhlé využití nejen pro zvětšování poprsí, ale i u vyplňování jiných částí těla (vrásek, při odstraňování povrchových nerovností těla, při úpravě vrozených či získaných defektů apod.). Dá se říci, že v plastické chirurgii nastává nová éra autoimplantací.

Reklama

Související témata:

Načítám