Hlavní obsah

Za půl roku 15 kilo dole? Řidička tramvaje Patrícia (37) to dokázala!

Foto: Eva Malúšová

Z Patrície se během pár měsíců stala nadšenkyně do sportu i zdravé stravyFoto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Přibírat jsem začala před čtyřmi roky. Po rozvodu, kdy jsem začala být v klidu a spokojená,“ říká řidička tramvaje Patrícia. Té se povedlo zhubnout na 65 kilo, a hlavně velikost S. Co pro to udělala?

Článek

Dvojnásobná maminka Patrícia (37) s váhou nikdy příliš problém neměla. Zlom nastal před čtyřmi lety, kdy, jak sama říká, začalo v jejím životě šťastné období. Rozvedla se, začala žít se svým současným partnerem, ovšem s opadlým stresem začala také stoupat ručička na váze.

Motivovala ji dovolená, přítel i oblečení

Patrícii se s její výškou 170 cm podařilo přibrat na 80 kilo, což už odpovídá nadváze. „Nenabrala jsem to naráz. Šlo to pomalu, postupně,“ říká. Jejím snahám zhubnout samozřejmě moc nepomohlo sedavé zaměstnání a práce na směny, kdy se obtížně dodržuje pravidelnost v jídle. I tak to ale Patrícia zvládla.

„Začala jsem na sobě pracovat v červnu. Motivovala mě jak plánovaná dovolená v září, tak přítel, který mě podporoval. Řekl mi, že když jsme se seznámili, byla jsem taková hezčí, a že by se mu líbilo, abych znovu vypadala tak,“ popisuje. Přítel jí pomohl taky najít fitcentrum, kam začala Patrícia chodit pravidelně cvičit.

„Velkou motivací pro mě bylo i oblečení. Nosila jsem velikost 44 nebo XL,“ říká řidička tramvaje, jež nyní nosí 36 a S. Často ve své staré velikosti nemohla sehnat kousky, které se jí líbily. „A když už je měli, tak jsem v nich vypadala blbě,“ říká Patrícia. Díky změně životního stylu si teď nákupy oblečení vyloženě užívá. „Obléknu i některé kousky své třináctileté dcery,“ dodává.

Foto: Eva Malúšová

Zářivé barvy Patrícii velmi slušíFoto: Eva Malúšová

A tak jediné, co ji teď z hlediska oblečení může trápit, je to, že jí je velká pracovní uniforma. „Třeba bunda se bohužel obměňuje jednou za čtyři roky. V té, co mám, tak vypadám trochu jak blázen,“ říká.

Foto: Eva Malúšová

Silueta jako podle přesýpacích hodinFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Patrícia chce na svém těle pracovat i nadáleFoto: Eva Malúšová

Cvičí každý den a baví ji to

Do cvičení se Patrícia pustila s velkou vervou. Sportovním aktivitám se věnuje každý den. Obden chodí do fitcentra a dny mezitím cvičí doma, kde se zaměřuje především na problémové partie.

„Patrícia patřila přesně k těm, kteří kvůli svému sedavému zaměstnání mají deficit pohybu a jsou na pohyb celkově odvyklí. Zpočátku nevěřila, že může dosáhnout kýžených výsledků, ale díky její skvělé odhodlanosti a dobré disciplíně šla kila dolů velmi rychle. Patrícia může být skvělým vzorem a příkladem toho, že když se chce, tak to jde,” říká její trenérka Markéta Brožová z fitness pro ženy Contours.

Na pravidelný pohyb si přivykla velmi rychle. Problém jí nedělá ani práce na směny. Má zkrátka svůj režim – chodí cvičit každé ráno v sedm.

Foto: Eva Malúšová

Vzorované kalhoty by si Patrícia normálně asi nepořídila. Na focení se v nich ale cítila skvěle. A také jí velmi slušelyFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Patrícia zvládla změnu životního stylu na výbornouFoto: Eva Malúšová

Zdravé stravě přišla na chuť za dva týdny

Trenérka Patríciu obeznámila samozřejmě i se základy zdravé stravy. A taky se známou skutečností, že se hubne opravdu převážně v kuchyni.

Ze svého jídelníčku tak vyřadila uzeniny. Kdysi ujížděla na klobásách, párcích nebo slanině. Dále sladké jako třeba české buchty, přílohy jako knedlíky, hutné tučné omáčky a podobně. Naopak zařadila nové potraviny. Mezi nimi třeba bulgur, cizrnu, mořské plody, sýr cottage či celorznné pečivo.

„Mám ráda experimenty, což je určitě velká výhoda,“ říká Patrícia, která si na nové potraviny navykla velmi rychle, asi během pouhých dvou týdnů. „Když jsem si prvně udělala lososa, přišel mi takový mdlý, chuťově nezajímavý. Za pár dní jsem ho zkusila podruhé, přidala trochu více koření, a už mi chutnal,“ popisuje tramvajová řidička. A tak to bylo se vším.

Do plánované dovolené, za tři měsíce, zhubla Patrícia devět kilo. Do Vánoc byla její váha už na 65 z původních 80 kilo. A jak sama říká, určitě s prací na svém těle nekončí.

Foto: Eva Malúšová

Patrície nyní vypadá naprosto fantasticky v jakémkoli outfituFoto: Eva Malúšová

Zvládli byste to podobně jako Patrícia?

Reklama

Načítám