Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Foto: Roberto Vano, Petr Schober

Aktualizováno

Kukuřice a tuňák? Správná kombinace! A co když k tomu přidáte bramborové lupínky?

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 240 g tuňáka v oleji
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 100 g ementálu
  • 340 g sterilované kukuřice
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 ks rajčat
  • 50 g smažených bramborových lupínků
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

V hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, vmícháme hladkou mouku, zpěníme dohněda (3 minuty) a za stálého míchání přilijeme mléko a 5 minut povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme sýr, tuňáka i s olejem, přidáme kukuřici, tymián, petrželovou nať, citronovou šťávu a kůru, dochutíme solí a pepřem.

02.

Máslem vymažeme zapékací formu, na dno rozložíme kolečka rajčat, na které rozprostřeme tuňákovou směs. Posypeme polámanými lupínky a pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut, až lupínky na okrajích zhnědnou.

Související témata:

Načítám