Hlavní obsah

Zapečený tuňák s kukuřicí

Hodnocení:
(0)
Foto: Roberto Vano, Petr Schober
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Kukuřice a tuňák? Správná kombinace! A co když k tomu přidáte bramborové lupínky?

Ingredience pro:
4 porce
  • 240 g tuňáka v oleji
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 100 g strouhaného sýru (ementálského typu)
  • 340 g sterilované kukuřice
  • kůra z půlky citronu
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce petrželové natě
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 rajčata
  • tuk na vymazání
  • 50 g smažených bramborových lupínků
Článek

Postup

Krok 1: V hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, vmícháme hladkou mouku, zpěníme dohněda (3 minuty) a za stálého míchání přilijeme mléko a 5 minut povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme sýr, tuňáka i s olejem, přidáme kukuřici, tymián, petrželovou nať, citronovou šťávu a kůru, dochutíme solí a pepřem.

Krok 2: Máslem vymažeme zapékací formu, na dno rozložíme kolečka rajčat, na které rozprostřeme tuňákovou směs. Posypeme polámanými lupínky a pečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut, až lupínky na okrajích zhnědnou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
4. 9. 2008

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.