Hlavní obsah

3x lehké večeře. Nepřiberete a jsou tak snadné!

Foto: Thinkstock

Zkuste svému zažívání ulevit. S našimi tipy na odlehčené večeře to půjde hravě!Foto: Thinkstock

Reklama

Rozhodli jste se spolu s novým rokem seknout s omáčkami a začali jste raději dávat přednost zelenině nebo třeba rybám? Přinášíme vám tři neotřelé nápady na jejich úpravu! Servírovat se budou cuketové rolky, salát s ořechy a losos ovoněný hořčicí. Dáte si?

Článek

Pokud jste se vrhli na dlouhou cestu shazování kil, přece jen bude lepší, když se obrátíte na odborníky a jednotlivé porce si budete přesně vážit. Pokud však hledáte jen způsob, jak odlehčit jídelníček a časem třeba dát dolů i nějaké to kilo, jste na správné adrese. Vybrali jsme pro vás tři originální lehké večeře, které vaší postavě ani trochu neublíží!

Grilované rolky plněné cuketou a šunkou

Na 2 porce potřebujete:2 menší cukety, 10 plátků vepřové šunky s 90% obsahem masa, stroužek česneku, 100 g cottage sýru, hrst sušených rajčat, bazalku, sůl a pepř, lžíci olivového oleje.

Foto: Oleje Borges

Grilované rolky vám budou chutnat a nezatíží vás při spaníFoto: Oleje Borges

Cuketu podélně nakrájejte na tenké plátky, osolte a nechte odpočívat asi 15 minut. Když se „vypotí“ tekutiny, osmahněte na kapce olivového oleje plátky česneku a sušená rajčata. Přidejte sýr a podle chuti dosolte a opepřete. Přidejte natrhanou bazalku a náplň máte hotovou. Plátky cukety poklaďte plátky šunky a připravenou směsí, srolujte v malé závitky, zachytněte párátkem a grilujte na pánvi či v troubě 5 až 10 minut.

Další nápady na recepty z cukety najdete v článku Souboj receptů: Dobroty z cukety.

Zelný salát s ořechy a kozím sýrem

Na 2 porce potřebujete: 100 g kadeřavého červeného salátu, 100 g kadeřavého zelného salátu, hrst vlašských ořechů, 1 lžíci rozinek, 50 kozího sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa balsamico, 1 lžičku nízkotučné hořčice.

Foto: Oleje Borges

Salát je klasikou lehkých večeříFoto: Oleje Borges

Omytý a okapaný salát natrhejte na menší kousky, posypte ořechy, smíchejte s rozinkami a pokrájeným kozím sýrem. Zalijte olivovým olejem, octem, hořčicí a máte hotovo. Kdo chce, může do salátu přidat kousky kuřecího masa (postačí prso vařené 20 minut v osolené vodě).

Losos s vůní hořčice

Na 4 porce potřebujete: 4 filety z lososa po 150–200 g, 4 malé šalotky, 3 lžíce sladké smetany, šťávu z jednoho citronu, 2 lžičky nízkotučné hořčice, pepř a sůl, olivový olej.

Foto: „Bílé plus"

Ryba se hodí i pro slavnostnější večeřeFoto: „Bílé plus"

Šalotky oloupejte, zprudka osmahněte a pod pokličkou na mírném ohni následně 20 minut duste. Smetanu smíchejte se lžičkou hořčice. Filety z lososa posolte, opepřete (doporučuji drcený růžový pepř), pokapejte citronovou šťávou. Na pánvi na rozpáleném oleji lososa opečte, dvě minuty z každé strany – správně máte nejdříve opéct tu stranu, na které je kůže. Poté ryby poskládejte vedle sebe do pekáčku, zalijte zálivkou ze smetany a tři minuty dopečte v troubě. Podávejte s dušenými šalotkami a případně salátem.

Tipy na přípravu lososa s fenyklovým zelím najdete v článku Škola vaření: První díl je tu!.

A jaké odlehčené večeře děláváte doma vy? Změnili jste s příchodem Nového roku také svůj jídelníček? Podělte se o své triky a nápady v diskusi pod článkem!

Reklama

Načítám