Hlavní obsah

Zhubněte na zumba party!

Foto: Thinkstock

Zumba vám pomůže shodit přebytečná kilaFoto: Thinkstock

Reklama

Zábava, úžasný pocit, vzrušení, tanec – to všechno je zumba, která vás naladí do pohody a vyrýsuje tělo snů. Začít se dá v každém věku a abyste se nestyděly, připravili jsme pro vás malou videoochutnávku, díky které se nebudete bát vstoupit do tělocvičny, kde již ostatní základy umějí. Pojďte se přidat k tisícům lidí, kterým zumba změnila život!

Článek

Tenhle nový fitness koncept se šíří jako lavina. Nevídanou rychlostí zaplavuje fitcentra a mění lidem vizáž i životní styl. Člověk se občas na první hodině necítí, a proto vás naučíme pár základních variací, se kterými se rozhodně neztratíte. V druhém videu si pak s námi můžete vyzkoušet, jak jste kroky zvládly, stejně jako jsem to já s Michalem dokázala ve fitness studiu World Class pod vedením Marka Olivy a jeho kolegyně Petry Weigeltové. Necháte se od nás nakazit?

O čem to je

Základem zumby jsou latinsko-americké tance opepřené aerobním, intervalovým a rezistenčním tréninkem. Díky tomu se maximalizuje výdej kalorií, posiluje kardiovaskulární systém a celkově zpevňuje celé tělo. Taneční pohyby se skládají z kroků, které se velmi snadno naučíte, i když jste nikdy netančily. A zkrášlíte zejména v oblasti zadečku, nohou, paží, trupu, obligátních břišních svalů a v neposlední řadě si posílíte i srdce. „Nemusíte umět tancovat, aby se vám v zumbě dařilo,“ říká Marek Oliva. Už po pár minutách vlnění se budete cítit jako na velké letní party a případný ostych z vás velmi rychle spadne. A právě proto, že je to zábava, nebudete vůbec vnímat, že cvičíte a zumba se stane vaší drogou a troufáme si tvrdit, že i životním stylem.

„Díky zumbě a úpravě jídelníčku se mi podařilo zhubnout 12 kilo. Jedla jsem jednou nebo dvakrát denně," říká devětatřicetiletá Šárka P. Zumba je radost a já jsem si ji hned zamilovala! Úplně jsem jí propadla," popisuje jedna z žen, která se se mnou rozhodla od ledna změnit život a bojovat za lepší postavu. Podělit se o další zážitky z tohohle úžasného cvičení a načerpat síly a povzbuzení do svého boje za lepší a zdravější já, můžete i s ostatními ženami v diskusi.

Foto: Thinkstock

Cvičení vychází z latinsko-amerických tancůFoto: Thinkstock

Kde se vzala

Zakladatelem zumby je Alberto „Beto“ Perez. Tenhle kolumbijský chlapec měl perfektní taneční průpravu od dětství a specializoval se právě na latinsko-americké tance. Později si ke svým aprobacím přidal i trenérský titul z oblasti fitness. Jednoho dne dorazil na svou hodinu, ale zapomněl si tradiční hudbu na aerobic. Proto mu nezbývalo, než zaimprovizovat a z batohu vytáhl pár oblíbených nahrávek latinsko-americké hudby. Tak odučil svou historicky první lekci zumby! Do několika měsíců se jeho metoda stala slavnou a dokonce i populární zpěvačka Shakira si ho najala jako choreografa jednoho ze svých alb. V roce 2000 přivedl svůj fitness objev do Spojených států a odtud se šíří do celého světa. A tak jeho cíl: Vrátit do fitness zábavu! se rozhodně plní.

Takže jestli se chcete cítit úžasně, vytancovat se ze svých starostí, vytvarovat si nádhernou postavu a zlepšit si kondičku, zabalte si do tašky pohodlnou obuv, tílko, tepláky nebo trenky, ručník, vodu a vyrazte! Zumba party se koná v kteroukoli denní i večerní hodinu a často bývá vyprodáno!

Reklama

Související témata:

Načítám