Hlavní obsah

10 důvodů, proč jsou miminka lepší než větší děti

Foto: Thinkstock

Malé děti znamenají malé starostiFoto: Thinkstock

Reklama

Máte mimčo a nemůžete se dočkat, až začne chodit, řekne první slovo, půjde do školky? Neblázněte! Tohle je 10 věcí, po nichž se vám s většími dětmi bude fakt stýskat!

Článek

Je jasné, že své dítě budete milovat, i když bude mít místo kudrlinek pleš. Ale věřte, že jakmile vaše ratolest povyroste, tohle vám možná bude chybět nejvíc!

1. Jste bůh!

Máma a táta jsou dokonalí! Otáčí se za vámi vaše miminko a zbožně sleduje každý váš krok? Vrhá se vám nadšeně do náruče, když se vrátíte z toalety? Užívejte si to! Za pár let jen protočí panenky, když vás zahlédne. A radovat se nebude z vašich příchodů, ale odchodů.

2. Opijete je rohlíkem

Nákup s ročním dítkem? Pohoda! Kupte mu za dvě kačky rohlík a máte vystaráno. Zkuste ale opít rohlíkem školáka!

3. Miminka jsou roztomilá!

Neexistuje ošklivé miminko, všechna jsou roztomilá. Dokud jezdíte s kočárkem, užívejte si všech pochvalných reakcí. Bude jich ubývat! Zato bude přibývat stížností. Váš chlapec bude najednou sígr, postrach všech pískovišť, třídní lotr a rozmazlený fracek, na něhož jste měli být tvrdší.

4. Sprostá slova? Žádný problém!

Ujelo vám před vaším půlročním miminkem sprosté slovo? Klid. Stejně z jeho úst nevyjde nic víc než slinová bublina, kterou se právě naučilo dělat. Zato větší dítě vám to vrátí i s úroky, ideálně před učitelkami ve školce.

Foto: Thinkstock

Máte miminko? Užívejte si toFoto: Thinkstock

5. Miminka nediskutují!

Jakmile začne mít dítě vlastní názor, končí legrace. Miminku obléknete krásný svetřík s medvídkem a celý den budete poslouchat (dle bodu 3), jak je roztomilé. Čtyřletá slečna ale žádnému vašemu módnímu diktátu nepodlehne. Důrazně vám vysvětlí, proč si i do minus dvaceti hodlá vzít letní šatičky. Budete tak vyčerpaní, že jí to nejen dovolíte, ale ještě jí řeknete, že jí to moc sluší.

6. Neutečou

První krok vašeho dítka by pro vás měl být signálem, že je potřeba co nejrychleji zapracovat na své fyzičce. Dny, kdy jste v klídku seděli na lavičce, četli si časopis a vaše dítě spalo v kočárku, jsou pryč. Teď vás čeká maratonský trénink.

7. Hodně spí

Stěžujete si, že co se vám narodilo dítě, nemáte vůbec čas na sebe? Kecáte! V prvních týdnech života spí miminko až osmnáct hodin denně (spí v podstatě od jídla do jídla), pak se to trochu zkracuje, ale zhruba do roka je stále v limbu asi patnáct hodin denně (při troše štěstí jich je velká část v noci). Pokud si v tomto období nenajdete chvilku pro sebe, nečekejte, že později to bude lepší.

Foto: Thinkstock

Jsou tak roztomilá, uznejte samiFoto: Thinkstock

8. Snadno je zabavíte

Sice si budete připadat trochu infantilně, ale malé miminko zabavíte naprostými banalitami. Budete na něj bafat, dělat pitomé zvuky, polechtáte ho na bříšku... S většími dětmi budete hodiny sedět nad vystřihovánkami (a vůbec vás to nebude bavit), budete po nocích studovat návody na sestavení hradu z lega (abyste nevypadali jako blbec, až vám to nepůjde), a větu „hraj si taky chvíli sám“ budete říkat i ze spánku.

9. Jste ti chytřejší

Umíte chodit, umíte mluvit, u větších dětí pak umíte číst, psát, a dokonce počítat. Jste prostě chytří. Jakmile ale vaše dítko dokončí třetí třídu, budete čím dál častěji za blbce. Vyjmenovaná slova si totiž už tak úplně nepamatujete, zákony fyziky jdou mimo vás a nedej bože, když dojde řeč na počítače a technické vymoženosti jako takové.

10. Ušetříte

Miminko samozřejmě něco stojí. Pleny, kojenecká strava, oblečení, ze kterého hned vyroste. Jenže náklady se s věkem dětí zvyšují, navíc vy v době, kdy jezdíte s kočárem, dost ušetříte. Za kabelky (máte přece tašku na kočáru), za boty (stejně se vám kočár nejlíp tlačí v teniskách), za oblečení (džíny a triko stačí, v šatech se akorát ohnete ke kočáru a je vám vidět celý zadek).

Napadá váš ještě nějaká výhoda miminek? A v čem jsou zase lepší větší děti?

Reklama

Načítám