Hlavní obsah

10 nejhorších typů partnerských párů

Foto: Thinkstock

Znáte partnerské dvojice, které z vás vysají všechnu energii?Foto: Thinkstock

Reklama

Některé páry jsou tak rozkošné! Můžete se s nimi pravidelně scházet i trávit dovolenou. Ale ty jejich protiklady! S těmito deseti nejhoršími typy dvojic se každá minuta neskutečně vleče!

Článek

Potkáte je na večírku, v hypermarketu i na dětském hřišti. Koho? Páry, v jejichž přítomnosti vám není a ani nemůže být dobře. Koho máme na mysli? Lenka Černá, kouč partnerských vztahů, sestavila žebříček nejvíce nepříjemných typů partnerských dvojic! Co jsou zač?

1. Bojovný pár

Popis:Partneři stojí proti sobě, nemohou se domluvit.

Kdo měl tu čest? „Martin byl v pohodě, dokud nepotkal Lenku. Je hrůza s nimi někam jít! Pořád se hádají. V divadle, v kině, na oslavě narozenin. Pak spolu týdny nemluví. Nechápu, že jsou pořád spolu,“ popisuje Lída (30).

2. Uzavřený pár

Popis: Tihle dva jsou stále jen spolu, tak zvaně „soukromničí“.

Kdo měl tu čest? „To sedí na Jirku a Karolínu. Jeden bez druhého nikam nejde, a když už, tak jedině spolu. Pořád si něco šeptají a brzy odcházejí domů,“ vzdychá Tomáš (34).

Foto: Thinkstock

Tihle dva si vystačí jen spolu. Proč ne?Foto: Thinkstock

3. Nevyrovnaný pár

Popis:Jeden omezuje druhého, většinou submisivního partnera.

Kdo měl tu čest? „Moje sestra žije osm let s přítelem, který jí kontroluje snad i to, kdy má menstruovat. K čemu jí jsou tři dovolené za rok, když se mnou nemůže jít ani kafe, aniž by o tom nevěděl?“ udiveně se ptá Kamila (37).

4. Osahávači

Popis: Partneři si dávají emoce tak moc najevo, až s tím otravují ostatní.

Kdo měl tu čest? „Prostě se za ně stydíš. Nejdřív má Lenka jazyk v Karlově puse, pak zase Karel hladí krk Lenky a olizuje jí ucho. Proč si to nenechají na doma?“ pokládá otázku Markéta (25).

5. Kámoši

Popis: Rozumí si, mají stejné názory i plány, ale připomínají spíš sourozence či kamarády než pár. V sexu jim to nefunguje.

Kdo měl tu čest? „On je fajn, ona taky, ale vůbec se k sobě nehodí. Nikdy jsem je neviděla vzít se za ruku nebo se líbat. Přijde mi to jako partnerství z rozumu,“ svěřuje se na adresu svých známých Magda (31).

Foto: Thinkstock

Hádky by se měly odehrávat doma za zavřenými dveřmi. Přátelům do nich opravdu nic neníFoto: Thinkstock

6. Italský pár

Popis:Stále se hádají, ale baví je usmiřování sexem.

Kdo měl tu čest? „Konfrontace, rozbité hrnky, křik. Tak to je můj bývalý manžel v celé své kráse. Druhý den následovala omluva, lísání se, sex. Tahle konečná fáze byla fajn, ale k nám domů přestala chodit moje starší dcera z předchozího vztahu, pak i některé kamarádky. Nikdo nikdy nevěděl, kdy to zase přijde,“ říká Renáta (48).

7. Otcovský pár

Popis: On je starší, stará se o svoji mladší partnerku jako o dítě.

Kdo měl tu čest? „Kláře je dvacet, jemu táhne na padesát! Když ho přivede do naší party, připadáme si jako ve škole. Oldřich nás pořád poučuje, napomíná a říká, že svoje už má za sebou. Klára jen sedí a nechává ze sebe vysávat život,“ hodnotí vztah své kamarádky a vrstevnice Johanka (21).

8. Mateřský pár

Popis: On v ní hledá ochranitelku a skvělý servis. A také se pasuje do role nesvéprávného, například když v restauraci se ptá: „Nevíš, co mám rád, vepřové, nebo hovězí?"

Kdo měl tu čest?„Je mi špatně, když vidím, jak je Michal pod čepcem Táni, která ho vychovává, rozhoduje a brání. V takovém vztahu bych já žít nemohla,“ komentuje partnerství své kolegyně Eva (36).

Foto: Thinkstock

Jsou typy mužů, kteří vyžadují neustálou péčiFoto: Thinkstock

9. Dva v jednom

Popis: Něco jako reklama na instantní štěstí. „My jsme si říkali.“ „My jsme alergičtí na ořechy.“ „Potřebuji názor Lukáše/Kateřiny.“

Kdo měl tu čest? „Od kdy se s novým vztahem vytrácí vlastní identita? Nemít svůj názor, to je tako zemřít mladý,“ říká Petr (41) o vztahu kamaráda, který se až příliš začal podobat své drahé polovičce.

10. Obchodní pár

Popis: Dva, kteří spolu mají firmu, budují obchod, a jejich vztah je pouhým přirozeným vyústěním pracovního vztahu.

Kdo měl tu čest? „Baví se jako kolegové, při jídle každý z nich drží v ruce svůj telefon, do kterého něco ťuká, a nepřítomně jeden druhého přehlíží. Vztah, jaký má můj šéf, je totální fiasko,“ krčí rameny Zdeněk (38).

A jakou představu o vztahu máte vy? Znáte také takovéto páry?

Reklama

Načítám