Hlavní obsah

10 novinek ideálních do malých koupelen

Foto: Ideal Standard

Do malé koupelny se vejde vic než jen sprcha a umyvadlo. Víte, jak na to?Foto: Ideal Standard

Reklama

Nový, nebo starší byt – rozdílů mezi nimi existuje spousta. Jedno je ale bude mnohdy spojovat – malá koupelna. Ta donutí majitele, aby pečlivě zvažovali, co si sem pořídí, když chtějí mít zajištěné maximální pohodlí a prostor využít do posledního centimetru. Jak? To vám dnes poradíme!

Článek

Když se podíváte na půdorysy novostaveb, zjistíte, že koupelně jsou zde zpravidla věnováno jen čtyři či pět metrů čtverečních. Je to sice skoro dvojnásobek, než nabízely ty panelákové umakartové – ale i Koupelna v paneláku může být in –, ovšem pokud sem chcete dát vanu, sprchu, umyvadlo, toaletu, pračku i nezbytné úložné prostory, je třeba pečlivě vážit a vybírat vhodné zařízení. Vědí to i výrobci koupelnového vybavení, kteří přicházejí s novinkami určenými právě do malých prostorů. Zde je deset zajímavých tipů právě pro vás!

1. Do malé koupelny vana patří

V osmnácti rozměrech, z nichž ten nejmenší 160 x 70 centimetrů je ideální právě do malých koupelen, se vyrábí ocelová smaltovaná vana Kaldewei Puro. I když se svým vnějším rozměrem řadí mezi ty nejmenší, díky speciálnímu vnitřnímu tvarování nabízí uvnitř dostatek prostoru i pro dospělého člověka. Lze ji opatřit i protiskluzovým povrchem či speciální protišpinicí úpravou. Stojí 17 930 korun.

Foto: Kadlewei

Vana s rozměry 160 x 70 centimetrů je vhodná i do panelákuFoto: Kadlewei

2. Dvojumyvadlo není jen pro velké koupelny

Máte pocit, že se do malé koupelny vejde sotva jedno umyvadlo? Omyl! Díky speciálnímu řešení, kdy díky pootočení mycích ploch nestojí dva lidi vedle sebe a navzájem si nepřekážejí, nýbrž jsou k sobě částečně natočeni bokem, sem lze umístit i dvojumyvadlo Espace značky VitrA. Má šířku 125 centimetrů a SIKO Koupelny ho nabízejí za 16 990 korun.

Foto: SIKO Koupelny

Stačí pootočit umyvadla a při mytí si nebudete překážetFoto: SIKO Koupelny

3. Malá, ale opravdu šikovná!

Pouhých 35 x 35 centimetrů místa stačí ve vaší koupelně skříňce Wenge s košem na prádlo. I přes malý rozměr nabízí dostatek úložného prostoru, neboť se tyčí do výšky 197 centimetrů. Povrch horních dvířek tvoří zrcadlo, ve spodní části je koš na špinavé prádlo o objemu 30 litrů. Výrobek značky Naturel koupíte v SIKO Koupelny za 7990 korun.

Foto: SIKO

Jen 35 x 35 centimetrů místa potřebuje tato skříňka s košem na prádloFoto: SIKO

4. Když dáváte přednost sprše

Módní vzhled, praktický a bezpečný vstup i malé rozměry 90 x 90 nebo 75 x 100 centimetrů zdobí sprchovou vaničku Superplan Plus. „Patří mezi extrémně ploché vaničky, které lze instalovat do stejné úrovně s podlahou, čímž vytváří plynulý přechod ze sprchy na dlaždice, a zcela tak odpovídá stávajícímu trendu koupelny bez výškových rozdílů,“ popisuje přednosti tohoto výrobku Jaroslav Řehůřek ze společnosti Kaldewei, která ji vyrábí. Cena je 10 530 korun.

Foto: Kaldewei

Nízké vaničky jsou hezké i bezpečnéFoto: Kaldewei

5. Nejprodávanější vana se ještě zmenšila

Akrylátová asymetrická vana Rosa už prošla dvěma vylepšeními, které jí dodaly větší atraktivitu i lepší užitné vlastnosti. Nyní však získává ještě jeden plus navíc. Rozměr, který je ideální i do malých koupelen. Ačkoli má v nejširší části pouhých 95 centimetrů a na délku si můžete vybrat mezi 150 a 160 centimetry, vnitřní prostor je řešen tak, že se v ní pohodlně vykoupe každý. A nejen vykoupe, ale i osprchuje, protože ji lze doplnit také sprchovou zástěnou. Cena vany začíná na 7990 korunách.

Tato vana byla představena na letošním mezinárodním veletrhu ISH. Podívejte se na dalších 1 0 novinek do vaší koupelny, které se tam také objevily.

Foto: Ravak

Asymetrická vana Rosa 95 slouží i ke sprchováníFoto: Ravak

6. Milovat ji budete vy i sousedé

Vrchem plněné pračky vznikly právě jako speciality do malých koupelen. Ačkoli je dnes dokážou nahradit ty předem plněné s menší hloubkou, mnozí na typ s dvířky nahoře nedají dopustit. Nejen jim je určená v současnosti nejtišší horem plněná pračka na trhu s označením AWE 9630. „Je v ní použitá technologie ZEN, která nahrazuje tradiční řemenový pohon vysoce výkonným motorem, který otáčí buben přímo,“ říká o novince Eva Kučmášová ze společnosti Whirlpool, která ji vyrábí. Přístroj disponuje inteligentní technologií šestý smysl, která spolehlivě rozezná množství vloženého prádla a odpovídajícím způsobem nastaví zdroje. Lze tak dosáhnout až třicetiprocentní úspory energie, vody a času. Pračka se dodává v energetické třídě A++. Doporučená maloobchodní cena je 19 990 Kč.

Foto: Whirlpool

Pračky plněné shora vznikly právě kvůli malým koupelnámFoto: Whirlpool

7. Komfort na několika centimetrech čtverečních

Ultrakompaktní řada Tonic Guest společnosti Ideal Standard umožňuje vybavit i nejmenší koupelnu takovým způsobem, který opravdu odpovídá představám o ideálním standardu. Celá kolekce je pojata jako modulový systém, kdy lze z jednotlivých dílů zařídit jakoukoli koupelnu. Do těch nejmenších je určeno umyvadlo s rozměry 50 x 27centimetrů, které lze doplnit jak skříňkou ve starším bukovém provedení, tak nyní v tmavě hnědém dekoru. Cena umyvadla je 5580 korun.

Foto: Ideal Standard

Umyvadlo Tonic Guest vystupuje do prostoru jen 27 centimetrůFoto: Ideal Standard

8. Bezpečnost a pohodlí v jednom

Bezpečná a zároveň úsporná – prostorově i finančně – taková je termostatická baterie Grotherm 2000 od Grohe. Tyto typy armatur všeobecně šetří vodu a teplo na její ohřev díky přesné a rychlé regulaci. Zároveň však nezaberou příliš místa do prostoru. Tento typ doplňuje tyč sloužící zároveň jako držák hlavice, při mytí tak budete mít k dispozici obě ruce. Cena je 7500 korun.

Foto: Grohe

Termostatická baterie šetří místo i penízeFoto: Grohe

9. Malý, ale pohodlný

Pohodlí a všechny výhody závěsné toalety si můžete dopřát i v malé koupelně. Stačí se podívat po klozetu Connect od firmy Ideal Standard, který kombinuje moderní vzhled a malý rozměr. Délka výrobku je pouze 48 centimetrů oproti obvyklým 55 centimetrům. Cena toalety je 4550 korun.

Foto: Ideal Standard

Zkrácené toaleta vypadá jako klasická, rozdíl ale poznáte právě v malé koupelněFoto: Ideal Standard

Bílá je do malých prostorů ideální

Dřevo sice vypadá krásně, ale do malých koupelen je ideální bílý nábytek, který zde působí nenápadným dojmem, a navíc navozuje pocit čistoty. Ještě užitečnější je bílý nábytek v provedení vysoký lesk, který má podobný efekt jak zrcadlo – věci se v něm odrážejí a prostor opticky působí větší, než ve skutečnosti je. Proto také společnost Ravak nyní nabízí bílá dvířka ošetřená dvěma vrstvami základního laku a finálně lakovaná bílou polyuretanovou barvou s vysokým leskem. Za skříňku Classic širokou 60 centimetrů zaplatíte v tomto provedení 5490 korun.

Foto: Ravak

Bílý lesklý nábytek koupelnu opticky zvětšujeFoto: Ravak

Ještě si myslíte, že malá koupelna nemůže být krásná?

Reklama

Načítám