Hlavní obsah

10 pravidel: A už vám žádný muž nezlomí srdce!

Foto: thinkstock

Za zlomené srdce si bohužel ženy leckdy můžou samyFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska je úžasná, ale ty konce občas pořádně bolí. Zcela se tomu vyhnout nelze, ale existují pravidla, která riziko zlomeného srdce sníží na minimum. Dodržujte 10 rad a nekomplikujte si milostný život.

Článek

Jste zamilované, myslíte, že přišel ten pravý, pak ale přijde tvrdý rozchod. Bohužel si ale velmi často za zlomené srdce můžete samy! Jsou situace, kdy je totiž téměř jisté, že to skončí katastrofou. Přitom by nemuselo...

1. Stop ženáčům

Tohle si v praxi ověřily miliony žen. Vztah s někým, kdo již rodinu má, většinou nekončí dobře. Přesto se do toho řada žen stále pouští. „Ženy si často říkají, že se nezamilují, ale jen si užijí, ale nakonec je z toho slzavé údolí, přitom zbytečné. Nehledě na to, když si sáhnete do svědomí, líbilo by se vám, kdyby o vašeho muže usilovala jiná? Drtivé většině asi ne,“ říká psychoterapeutka Lucie Horníková.

2. Co je v domě, není pro mě

Začít si s někým, kdo je jakýmkoli způsobem svázaný s rodinou či nejbližšími přáteli, je vysoce riskantní. Jakkoli se vám bývalý přítel vaší sestry líbí, jděte od toho. Dostanete se do kolotoče srovnávání a neustálého řešení minulosti, navíc vám nehrozí jen zlomené srdce, ale také pochroumané rodinné vztahy.

3. Zapomeňte na letní lásky

Pokud jde jen o nevinné flirtování s krásně opáleným plavčíkem, které skončí v den vašeho odletu, není to na škodu. Vozit si svou exotickou lásku do rodné země se ale příliš nevyplácí. „Zamilovat se do cizince s sebou většinou nese řadu problémů. Vždy musíte počítat s odlišnou mentalitou, zvyky, tradicemi a vnímáním postavení ženy a muže,“ potvrzuje Lucie Horníková.

Foto: thinkstock

Některé vztahy jsou od počátku odsouzené ke krachu. Milostným katastrofám lze ale často předejítFoto: thinkstock

4. Vztah na doporučení? Ne díky!

Kamarádi, kolegové nebo rodiče. Všichni jsou z Milana, co se právě přistěhoval, nadšení, ale vy až tak nejásáte. Ale tolik skvělých doporučení, to přece musí něco znamenat. A tak to s Milanem zkusíte. V drtivé většině případů to ale dobře nedopadne. Jakmile chybí prvotní jiskra, nic s tím neuděláte!

5. Milování nic moc? Pryč od toho!

S někým je vám skvěle, ale když dojde na sex, nadšení rázem zmizí. V tu chvíli si řada žen řekne, že jde o počáteční nejistotu a nesehranost. „Ignorovat to s tím, že se to jednou zlepší, nebývá dobré. Já tvrdím, že jakmile vás partner nepřitahuje, jděte od toho pryč,“ radí kouč partnerských vztahů z portálu Mujvztah.cz Aleš Kalina.

6. Hlavně žádný spěch

Znáte se pár měsíců, a už si vás chce vzít a zakládat rodinu? V době zamilovanosti se vám to může zdát jako skvělý nápad, ale brzděte. Tady se spěch nevyplácí. Případné následky ponesete celý život. A co je ještě horší, pokud si pořídíte dítě, i ono za vaši nerozvážnost bude platit!

7. Pozor na peníze

Na společné peníze, dluhy, hypotéky či podnikání je vždycky času dost. Neohrozte svůj čerstvý vztah tím, že ho zatížíte financemi v jakékoli podobě. Pamatujte, že není snadnější oběti než bezhlavě zamilovaná žena!

Foto: thinkstock

I v prvopočáteční zamilovanosti používejte mozek. City poblouzněná žena je nejsnazší oběťFoto: thinkstock

8. Držte si svou cenu

Kvůli lásce jsou leckteré ženy schopny udělat cokoli. A tak není výjimkou doprošování, plačtivé scény a přemlouvání, aby vás neopouštěl. Nedělejte to! Udržte si úroveň a sebeúctu, jak by muž mohl milovat někoho, koho si neváží?!

9. Ústupky? Jen malé!

Řada žen má na svého potencionálního partnera nesplnitelné nároky, a tak na toho svého prince marně čeká celý život. Jiné zase v touze po vztahu sleví skoro ze všeho. Tady je potřeba si ujasnit, na čem opravdu záleží. Z hrubiána gentlemana nejspíš neuděláte, ale třeba trochu větší bříško se dá lehce shodit.

10. Sex s ex? Raději ne!

Ačkoli už netvoříte pár, opět se sejdete v posteli. Ne vždy od toho ale oba očekáváte totéž. „Jednomu může jít opravdu jen o super sex, jiný v tom může vidět cestu zpět. Nechcete-li zbytečně trýznit své nitro, nevracejte se tam, kde jste z nějakých důvodů nebyly šťastné, a to ani pro božský sex,“ dodává Lucie Horníková.

Napadá vás ještě nějaké pravidlo, které riziko bolavého srdce sníží?

Reklama

Načítám