Hlavní obsah

10 sommeliérů odseklo hrdla sektu dýkami!

Foto: archiv Soare sekt a.s.

Peter Dvorský v akciFoto: archiv Soare sekt a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celkem 1534 návštěvníků festivalu si v jedné chvíli připilo Mucha sektem z prémiové série připravené speciálně pro tuto příležitost.

Společný přípitek slavnostně zahájilo 10 sommeliérů odseknutím hrdla dýkami. Tradiční „sabráže", která má tradici dlouhou dvě století a bývala výsadou napoleonských vojáků, se vedle představitelů společnosti Soare sekt zúčastnil i tenorista a umělecký ředitel festivalu Peter Dvorský.

„Jsme velmi rádi, že naše společnost Soare sekt se účastní takovéto významné hudební události. Víno obecně a tím spíše náš Mucha sekt mají k umění blízko, a proto chceme nadále tuto oblast podporovat a být zde aktivní. Za naši společnost bych rád poděkoval všem hostům, díky nimž se nám podařilo dosáhnout zmíněného rekordu a tím slavnostně uzavřít desátý ročník festivalu," říkal Ivo Kaňovský, obchodní ředitel společnosti Soare sekt.

Foto: archiv Soare sekt a.s.

Rekordní přípitek - Dvorský s publikemFoto: archiv Soare sekt a.s.

V rámci slavnostního večera proběhla dobročinná dražba lahví sektu, které byly podepsány významnými osobnostmi. Kromě Mucha sektu s autogramem Petera Dvorského to byly například sekty Femme Fatale s podpisy legendární filmové režisérky České nové vlny Věry Chytilové nebo lahev a autogramem fenomenální ruské pěvkyně Jeleny Obrazcovové, jejíž účast na zahajovacím koncertu festivalu byla oslnivým zážitkem pro všechny milovníky opery. Finanční výtěžek z aukce je určen na vybavení terapeutických dílen Denního centra Barevný svět v Třebíči.

Rekordní přípitek proběhl na počest završení jubilejního 10. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Petera Dvorského. Posluchači závěrečného galakoncertu ve francouzské zahradě zámku Jaroměřice nad Rokytnou tak společně překonali devět let starý rekord (894 lidí), který byl v roce 1999 vytvořen v Brně.

Na přípitek byly použity malé lahvičky Mucha sektu o objemu 0,375 l, jež jsou z limitované edice, a byly vyrobeny speciálně pro tuto příležitost. Zbrusu nový údaj je zařazen do České databanky rekordů a bude zapsán do českého vydání Guinnessovy knihy rekordů.

Načítám