Hlavní obsah

10 tipů na trendy podzimní líčení

Foto: isifa

Které make-up trendy budou dominovat podzimu?Foto: isifa

Reklama

Týdny módy s sebou nepřinášejí jen zbrusu nové módní kolekce, ale reflektují i nadcházející trendy v oblasti líčení. Po kterých paletkách byste se měly rychle porozhlédnout? Naše TOP 10 vám napoví.

Článek

Pokud jste při sledování přehlídek pro podzim/zimu hypnotizovaly jen oblečení modelek, bude se vám dnešní článek hodit. Na fashion weeku totiž nehraje roli jen móda, ale i vizáž, o kterou se starají ti nejvyhlášenější vizážisté. Postavte se modelkám tváří v tvář a prohlédněte si nejžhavější make-up trendy sezony.

Větrem ošlehané tváře

Načervenalá líčka, která vyvolávají dojem, že jste strávily pěkných pár hodin na mrazu, se staly stěžejním prvkem rovnou několika přehlídek. Chcete-li působit stejně svěže jako modelky Michaela Korse, přiberte si na pomoc tekutou červeň (například Benetint, Benefit – Sephora, 950 Kč), kterou nanesete na tváře a rozetřete do ztracena.

Foto: Isifa

Načervenalá líčka zdobila modelky na přehlídce Michaela KorseFoto: Isifa

Foto: Isifa

Módní přehlídka unese výraznější make-up, vy s červení více šetřeteFoto: Isifa

Kobaltové oči

Kobaltově modré oči dominovaly přehlídce Anny Sui. Vizážisté stín nanesli na celé víčko a barvu ještě protáhly do linky, kterou vedly až za oko. Pokud pátráte po podobně intenzivním odstínu, můžete ozkoušet NARS (odstín Outremer, 690 Kč). Podobný je Intense Blue od Make Up For Ever (kolem 700 Kč). Kdo říkal, že jsou modré stíny passé?

Foto: Isifa

Kobaltově modré oči jste mohly obdivovat na přehlídce Anny SuiFoto: Isifa

Foto: Isifa

Nebojte se tuhle intenzivní barvu vyzkoušetFoto: Isifa

Rty s oranžovým nádechem

Červená rtěnka je nadčasová klasika, letos do ní ale vizážisté přimíchali trochu oranžové. Matná tlumenější verze bude navíc vyhovovat dámám, které se na drsnou rudou necítí.

Foto: Isifa

Make-up pochází z přehlídky Marc by Marc JacobsFoto: Isifa

Foto: Isifa

Pokud se chystáte na party a toužíte po opravdu precizně vybarvených rtech, zapojte do hry i konturovací tužkuFoto: Isifa

Nepřehlédnutelné linky

Ostré linky nesmějí chybět. Oproti předchozím sezonám jsou stále odvážnější a odvážnější. Objevují se i linky rozdvojené nebo úmyslně rozpité, které vypadají jako kdybyste proflámovaly noc a šly spát bez odlíčení. V kurzu jsou ale i klasické protažené linky. Náš tip? Gelové oční linky Lasting Drama (Maybelline, 199 Kč) nebo Bobbi Brown (Long Wear Eyeliner, Douglas, 760 Kč).

Foto: Isifa

Linky vizážisté vymalovali i modelkám na přehlídce LanvinFoto: Isifa

Foto: Isifa

Perfektní linky vyžadují trochu cviku, pokud s nimi začínáte, nejprve si linku načrtněte klasickou tužkouFoto: Isifa

Rozzářené oči

Jestliže dáváte přednost jemnějšímu líčení, určitě vás zaujme make-up, který se objevil na přehlídce Giambattisty Valli. Vizážisté na víčko nanesli tělový krémový stín a do vnitřního a vnějšího koutku oka aplikovali stříbrný stín (Moon Touch Mousse Eye Shadow, Dermacol, 149 Kč). Použít můžete i rozjasňovač.

Foto: Isifa

Kombinace se stříbrnou nosily modelky u Giambattisty ValliFoto: Isifa

Foto: Isifa

Jemné líčení užijete i během dneFoto: Isifa

Kouřové oči trochu jinak

U Cavalliho naopak vítězila divoká směsice barev. Kouřové oči se skládaly rovnou z několika odstínů, vizážisté do hry zapojili zelenkavou, zlatou, tmavě šedou i lehce fialkovou. Inspirace pro vás? Nezůstávejte jen u jedné barvy a zkuste si se stíny pohrát. Nezapomeňte vždy přechody rozetřít do ztracena.

Foto: Isifa

Barevné stíny doplňovala zapudrovaná matná pusaFoto: Isifa

Foto: Isifa

Nebojte se nakombinovat více odstínů dohromadyFoto: Isifa

Vínové rty

Byly tu loni a budou tu i letos. Tmavší rtěnky vyžadují odvahu nositelky a také precizní aplikaci. Vše potřebné se dočtete v článku Sexy trend podzimu: tmavě nalíčené rty!. Krásné vínové odstíny nabízí Artdeco (rtěnka kolem 300 Kč).

Foto: Isifa

Nápadnými rty se pyšnily i modelky na přehlídce značky RochasFoto: Isifa

Jaký make-up?

Na nahé „nude“ líčení většinou spoléháme hlavně v létě, přehlídkám ale tento ultra přirozený trend vévodí i na podzim. Že tedy můžete líčidla vyházet? Kdepak, tak snadné to zase nebude. Základem je zdánlivě bezchybná pleť, ke které vám dopomůže správně zvolený make-up a korektor. Šetřete na řasence, nezapomeňte na dokonalé obočí (nejen vytrhané, ale i usměrněné kartáčkem), jemný lesk a narůžovělou tvářenku.

Foto: Isifa

100% dokonalost? Kdepak. I za nahým líčením z přehlídky Issey Miyake ve skutečnosti stojí líčeníFoto: Isifa

Zlatá horečka

U Diora vizážisté vsadili na zlato – jeho dotek se objevoval ve vnitřních koutcích oka a stejně tak i na nehtech. Metalický trend nedá spát nejen návrhářům, ale i vizážistům.

Foto: Isifa

V hotová „zlatíčka“ se proměnily modelky na přehlídce DiorFoto: Isifa

Barvy spadaného listí

Tomu se říká láska k podzimu! Make-up artisté se u značky Dries van Noten vytáhli se stíny, které svým tónem připomínaly spadané listí. Chtěly byste ozkoušet stejnou barvu? Určitě uspějete u MAC (kolem 500 Kč).

Foto: Isifa

Ukázka make-up z přehlídky Dries van NotenFoto: Isifa

Foto: Isifa

Více „podzimní“ odstín už asi nenajdeteFoto: Isifa

Který make-up trend u vás zabodoval nejvíce? Napište nám!

Reklama

Načítám