Hlavní obsah

11 fíglů, jak se zbavit novoročního splínu

Foto: shutterstock.com

Procházka vás pozitivně naladíFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to udělat, aby se nám na začátku roku nepřilepil splín na paty? Existuje zaručený recept proti blbé náladě?  Vyzkoušejte naše tipy, určitě zaberou a zabouchnou před splínem dveře.

Článek

1. Rozhodně po vánočním obžerství nestoupejte na váhu. Pouze si naordinujte menší dávky jídla a snižte kalorickou hodnotou. Svou hmotnost zkontrolujte až v březnu, to už je víc světla, které pomůže optimistickému pohledu.

2. Daly jste si novoroční předsevzetí? Potom se ho nevzdávejte. I když ho nebudete striktně dodržovat, pokoušejte se o něj stále znovu. Pomůže to vašemu sebevědomí.

3. Proti tíživým myšlenkám jsou zaručeným lékem delší procházky. Nejenže si pročistíte hlavu, ale zároveň odbouráte kalorie. Vymlouváte-li se na nedostatek času, jděte pěšky do zaměstnání nebo aspoň část cesty.

4. Zaručeně se také projdete, když se budete snažit ve slevách nalézt ten nejvhodnější kousek oblečení. Navíc jakmile ho ulovíte, vaše tělo zaplaví endorfiny a o dobrou náladu nebude nouze.

5. Zajděte si ke kadeřníkovi, na kosmetiku, k pedikérce nebo na nějakou masáž. Vychutnávejte si, že pro sebe něco děláte, máte na to právo po vánočním běsnění.

Foto: shutterstock.com

Povzbudí vás i příjemná masážFoto: shutterstock.com

6. Vypijte během dne aspoň tři litry tekutiny. Dodržováním pitného režimu ztratíte případná nabraná kila během vánočních svátků i omezíte příjem jídla. Když pijete, nemáte až tak velký hlad. Máte-li dostatek tekutin a nejste dehydrované, jste proti splínu i nemocem odolnější.

7. Usmívejte se. Navodí vám to dobrou náladu. Stačí si představovat pěkné věci a je jedno, jestli zrovna stojíte ve frontě u pokladny, nebo čekáte na tramvaj. A každá nostalgie na vás bude krátká.

8. Poslouchejte hudbu, kterou máte rády. Pozitivně vás naladí. Je to mnohem lepší kulisa než televize. Vyzkoušejte to.

9. Naordinujte si dostatek spánku. Nejenže vás osvěží a navodí dobrou náladu, ale odpočaté hodnotíte vše pozitivněji.

10. Zajděte si s kamarádkami do oblíbené hospůdky a nebojte se postěžovat nebo pochlubit, co všechno se událo během vánočního veselí.  Podle vzorce: sdílená radost je dvojnásobná a starost se stává poloviční.

11. Probuďte čichové buňky, jejich paměť je trvalá. Přivoníte-li k vůni, kterou máte spojenou s příjemnými pocity, hned se vám i mysl rozjasní. Je jedno, jestli je to vůně kávy nebo čokolády či oblíbeného parfému nebo vonné tyčinky. Vůně jsou nejlepšími antidepresivy.

Zaručeně i vy máte svůj recept, jak se dostat do pohody. Nenechávejte si ho pro sebe a prozraďte jej ostatním v diskusi či napište na info@prozeny.cz.

Reklama

Načítám