Hlavní obsah

3 důvody, proč si ženy nedokážou užít milování

Foto: Profimedia

Milování by měla být zábava, ne zdroj trápení a stresuFoto: Profimedia

Reklama

Sex by měl být jedním z největších životních potěšení. Měli byste si ho užívat, těšit se na něj. Pro spoustu žen je to ale spíš stresová záležitost. Proč? Co je trápí? Obavy, které jsou ale zbytečné!

Článek

Sex není jen prostředek k rozmnožování, je to zábava, věc, která posiluje intimitu v páru, vzájemné souznění a také je to samozřejmě způsob, jak prožít fyzické potěšení. Jenže spousta žen si sex nedokáže užít. A tohle jsou tři jejich nejčastější sexuální obavy.

1. Vaše tělo

Jsem příliš tlustá! Mám moc malá prsa! Mám obří zadek! Řada žen je přesvědčena o tom, že nejsou dost sexy a dost atraktivní. Tohle nemá vliv jen na jejich sebevědomí, ale i na schopnost užít si sex.

Mnoho studií totiž prokázalo, že ženy, které se nemají rády, málokdy iniciují sex, bojí se zkoušet nové milostné pozice, neumí mluvit o svých potřebách a touhách. Potom nejen že nedostanou nic z toho, po čem touží, ale neumí se ani uvolnit a dovolit svému tělu, aby přijímalo rozkoš.

Přitom pravda je taková, že muži při sexu vaše tělo téměř neřeší. „On se nepodívá na váš zadeček a neřekne si ,ó můj bože, vidíš, jakou má celulitidu?´. Spíš se na něj podívá a zatouží ho laskat,“ říká britská sexpertka Tracey Cox.

Navíc platí, že zamilovaní muži těla svých partnerek zbožňují, ať jsou jakákoli. „Sex je o tom, co se odehrává uvnitř, ne co je na povrchu. Je to o pocitech, spojení a o lásce. A také o dosažení orgasmu. Když budete ležet a přemýšlet, jak u toho vypadáte, ani jeden z vás si to moc neužije,“ vysvětluje Tracey Cox.

Foto: Profimedia

Muži vaši celulitidu nebo postavu většinou při sexu neřeší, to jen vy se zbytečně strachujeteFoto: Profimedia

2. Nedosahujete orgasmu pravidelně

Existuje mnoho studií, které potvrzují to, že většina žen nedosahuje vyvrcholení při každém milování, že je to vlastně spíš taková šťastná náhoda. „Přesto má řada žen stále pocit, že pokud nedosahují orgasmu s železnou pravidelností, nejsou dost dobré a dost sexy,“ říká Tracey Cox.

Je potřeba si ale uvědomit, že ženské tělo funguje úplně jinak než to mužské. Mužské vyvrcholení je velmi pravidelné, spolehlivé a tak trochu automatické. Ženy vrcholí spíš sporadicky a je to závislé na mnoha faktorech. „Záleží na tom, jakou máte náladu, jestli se dnes cítíte přitažlivě, zda jste měly těžký den v práci, co jste jedly a pily, a podobně,“ vysvětluje Tracey Cox.

Ale co je hodně důležité vědět, za nedosaženým orgasmem bývá velmi často příliš krátká předehra nebo špatně zvolený typ předehry či špatná technika, případně vražedná kombinace všech těchto tří nedostatků.

Foto: Profimedia

Čím déle jste spolu, tím méně častěji máte chuť se milovat ve stejnou chvíli. To je normálníFoto: Profimedia

3. Nemáte chuť tak často jako on

Na začátku vztahu jste měli chuť na sex vlastně pořád. A oba. Postupem času touha ale ochladla, a vy teď nemáte na milování chuť tak často jako váš partner. Možná vás dokonce obviňuje z toho, že jste náruživost předstírala, jen abyste ho ulovila.

Jenže pravda je trochu jiná. „Muži obecně častěji pociťují jakousi spontánní touhu, vzruší se jen myšlenkou, ještě než dojde k jakémukoli doteku a sblížení, kdežto ženy prožívají spíš takovou reakční touhu, tedy reagují, až když se začne něco dít,“ popisuje Tracey Cox.

V praxi to znamená, že nemusíte udělat vůbec nic, stačí, že jste, a muž má chuť se s vámi pomilovat. Kdežto vy potřebujete, aby vás naladil, aby ve vás vyvolal reakci. „Kdyby lidé méně trvali na tom, že sex má být spontánní, sexuální život většiny z nich by se dost zlepšil,“ dodává Tracey Cox.

A co vy? Také vás v posteli něco trápí?

Reklama

Načítám