Hlavní obsah

3 kroky správné péče o pokožku po opalování

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Nezapomínejte po opalování na svou pokožku, dopřejte jí dostatečnou hydrataci a péči!Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Léto je téměř za námi a poslední teplé dny přímo vybízejí k tomu, nachytat ještě trošku bronzu. Ať už plánujete odpočívat u vody nebo na zahradě za domem, po opalování nezapomínejte na svou pokožku. Víte, které tři věci si po náročném slunění vyloženě žádá?

Článek

Slunce nemusí přímo pálit, aby dokázalo pokožku zatížit a zanechat na ní často až hmatatelné stopy. Aplikace krému na opalování je tak nezbytnou nutností, na kterou si už většina z nás zvykla. Důkladnou péči po slunění však dodržují jen někteří, přitom je stejně důležitá, a navíc díky ní opálení déle vydrží.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Mandlová řada dokonale zklidní, hydratuje a vyživí i tu nejcitlivější pleť nebo pokožku po sluněníFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Po opalování potřebuje pokožka především:

1. Zklidnit

Když je kůže dlouhodobě vystavena slunci, může být nepříjemně podrážděná. Prvním krokem je tedy její zklidnění. Vybírejte pečující produkty obsahující panthenol, mandlový olej nebo gel z aloe vera, které zasažená místa zchladí a napomáhají jejich regeneraci. Vyzkoušet můžete třeba Mandlové tělové mléko pro citlivou pokožku od Weledy, které podporuje vlastní ochrannou funkci pokožky a tím ji chrání před okolními živly. Pro své výrazné zklidňující účinky je vhodné i k dlouhodobému používání. Pokud dáváte přednost chladicímu efektu, pak pro vás bude vhodné Citrusové tělové mléko obsahující krom svěžích citrusů také aloe vera a jemný sezamový olej.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Péče o pokožku po slunění je stejně důležitá jako před nímFoto: Weleda, spol. s.r.o.

2. Hydratovat

Slunce z pokožky doslova vytahuje vodu, což se na ní výrazně podepisuje – pleť je suchá, může pnout, a navíc tíhne k rychlejší tvorbě vrásek. Jak to napravit? V první řadě pijte dostatečné množství vody – zevnitř podpoříte potřebnou úroveň hydratace v pokožce. Následně pak pleť ošetřete zvenčí prostřednictvím vysoce hydratačních krémů. Vhodný je Mandlový hydratační krém, který v pleti uzamyká vlhkost, a navíc ji zanechává jemnou a zklidněnou.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Mandlová řada od WeledyFoto: Weleda, spol. s.r.o.

3. Vyživit

Pro pleť je důležitá také výživa, ideálně bez zatěžující chemie. Z přírodních ingrediencí je nejlepší extrakt z měsíčku lékařského, heřmánku a violky trojbarevné a bohatá dávka nekomedogenních olejů, třeba slunečnicový, který vypadá sice obyčejně, ale pro pleť je jako pohlazení. Všechny tyto ingredience najdete v krému Skin Food Light, který se díky své lehké textuře skvěle roztírá a pleť v mžiku vyživí.

Foto: Weleda, spol. s.r.o.

Řada Skin Food od WeledyFoto: Weleda, spol. s.r.o.

Reklama

Načítám