Hlavní obsah

3 letní účesy. Zn. Super jednoduché

Foto: Petr Makovička

Nemáte čas na kadeřníka a party se blíží?Foto: Petr Makovička

Reklama

Umýt, vyfoukat v předklonu, v krizi udělat culík. Také chodíte pořád se stejně upravenými vlasy? Vyzkoušejte tipy šikovných kadeřníků ze salonu Toni&Guy a zkuste to jinak – třeba hned zítra! Že jste naprostý vlasový antitalent? Nebojte, tyhle účesy jsou tak snadné, že je zvládne opravdu každý.

Článek

Návodů na zaručeně snadné účesy je všude spousta a ty šikovnější z nás se je také s trochou cviku naučí levou zadní. Jsou ale i ženy (přiznávám, včetně mě), které samy sobě neupletou ani cop. Právě proto jsme se rozhodli oslovit kadeřníky, kteří by pro vás (a pro nás) připravili tři účesy, u jejichž výroby se vůbec nezapotíte.

Podrobný návod a výsledek práce kadeřníků sledujte v našem videu.

Sexy plážový rozcuch

Čtenářka Eva, která si užívala péči kadeřníků, má krásné dlouhé vlasy. Kadeřník Petr Noss pro ni proto vytvořil úžasný rozcuch, který navozuje doslova plážovou náladu, a skvěle se tak hodí ke slunečnému počasí. Upravit vlasy podle Petrova návodu ale můžete i s kratšími vlasy. Jak na to? Kadeřník do vlasů nastříkal Sea Salt Spray od label.m, který lehce tuží, dodává objem a vytváří rozcuchaný, ale matný vzhled. Zároveň také chrání před UV zářením a před škodlivými účinky tepla. Poté vlasy v předklonu vysušil difuzérem a celou dobu prameny mačkal prsty. Na závěr použil speciální objemový prášek (Resurrection Style Dust, label.m) a vlasy ještě přelakoval (osvědčený je například Elnett od L'Oréal). Důležité je vlasy nečesat (no nezní to hezky?) a upravovat jen prsty.

Foto: archiv firem

Na fotce Gloss Serum od Wella, Elnett od L'Oréal, Sea Salt Spray od label.mFoto: archiv firem

Uhlazená lady

Druhého účesu se ujal kadeřník Jakub Dráb. Ten Evě ukázal, jak si snadno vytvoří uhlazenější look. Do vlasů nanesl tužidlo (například Styling Mousse Volume Sensation, Nivea), rozčesal ho kartáčem tak, aby se dostalo opravdu všude. Pokud toužíte po krásně upravených vlasech i vy, použijte kulatý kartáč a postupujte pramen po prameni, přičemž vlasy pod fénem podtáčejte. Na závěr skloňte hlavu, použijte objemový prášek, zlehka protřepte vlasy a je to! Získáte stejně precizně upravené vlasy, jako když jdete od kadeřníka.

Foto: archiv firem

Na fotce Shine Mist a Style Dust od label.m, Styling Mousse Volume Sensation od NiveaFoto: archiv firem

Ukázkové lokny

Do třetice se Eviných vlasů ujal kadeřník Jakub Jetmar. Ten vám ukáže, jak vlasy efektivně natočit pomocí kulmy. Práci s kulmou si vyzkoušela i redaktorka Pavla v 5 tipech, jak si doma navlnit vlasy. A protože sama přiznává, že s ní poprvé zápasila, bude se vám Jakubova instruktáž určitě hodit. Vlasy si nejprve rozdělte na jednotlivé sekce a postupujte od spodních partií. Aby vlnky držely, nestačí vlasy zalakovat na závěr, lak stříkněte na každý pramen, který se chystáte natočit. Jak správně s kulmou pracovat, uvidíte ve videu. Až dotočíte poslední pramen, protřepte vlasy lehce prsty a pro ještě krásnější efekt přidejte lesk ve spreji (Gloss Serum, Wella nebo Shine Spray, label.m).

Foto: Petr Makovička

Pracovat správně s kulmou se každá žena naučíFoto: Petr Makovička

Pokud toužíte po stejně krásných vlasech, pusťte se do díla, ať už máte vlasy dlouhé jako Eva nebo mnohem kratší. Že jsou pro vás účesy moc snadné? Dáváte přednost nápaditým drdolům? Na ty se můžete těšit už příští pátek!

Reklama

Související témata:

Načítám