Hlavní obsah

3 věci, bez kterých se neobejde opravdu dobrý sex

Foto: Thinkstock

Poradíme vám, jak zlepšit vaše milování tak, aby vás zase začalo bavit!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské přísloví tvrdí, že do žen a do melounů není vidět. Jak moc je to pravdivé? Definoval někdo někdy, bez čeho si ženy nedokážou užít milování? Ano, ale rozhodně to není nic, co byste čekali!

Článek

Pro sex se najde tisíc, možná milion přirovnání, synonym i vysvětlení, ovšem obecná definice je velmi prostá. „Sexuální touha je napětí, vnitřní neklid, připomínka potřeb. Lehké chvění, mrazení. Nadnáší nás a udržuje připravené,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality s tím, že sex také svazuje, znehybňuje, zaměstnává mysl, rozostřuje myšlení.

„Může to být skoro všechno, jenom ne nuda a lhostejnost,“ myslí si známý český odborník. A právě tahle poslední „položka“ je zásadní ve všech směrech.

3 naprosto klíčové principy

Bez čeho se uspokojivý sex neobejde? Jak a čím ženy dosáhnou maximální rozkoše a pocitu, že je milování baví? Jsou potřeba pomůcky, dokonalá ohebnost těla, znalost technik, soulad duší či snad výjimečně schopný protějšek, který všechno „zařídí“? Ani jedno z toho.

Jaiya Ma, učitelka tantry, sexuoložka a autorka knihy Red Hot Touch z Kalifornie, na svém blogu popsala tři principy, bez kterých si žádný sex nelze užít! Hádali byste, že budou tak „prosté“?

1. Pozornost

Mezi klíčovou „substanci“ patří pozornost soustředěná na sebe. Všechny smysly by měly být zapojené! „Vědomí se musí zabývat přítomností, je třeba odpoutat mysl od starostí a přetransformovat ji do potěšení, o které se partner snaží. On i vy si to zasloužíte,“ říká sexpertka. Tuhle situaci plně vystihuje názor jisté Sabriny: „Nuda? Lenost? Osočování? Tohle do svojí postele nikdy nepustím. Na to ten sex mám moc ráda!“ Řídíte se tím taky?

Foto: Thinkstock

Důležité je myslet na to, co právě děláte. A v sexu obvzlášť!Foto: Thinkstock

2. Laskavý přístup k duši

Často se stává, že dochází k podhodnocování sebe samých. „Určitě se mu nemůžu líbit. A kdyby ano, beztak v posteli nestojím za nic. Bude zklamaný."

„Všechny to známe. Tenhle vnitřní kritik v našich hlavách nám někdy neumožňuje být perfektní tak, jak bychom si přály,“ dál popisuje sexuoložka a doporučuje dát tomu našeptávačovi jinou práci.

„Ten hlas vyprodukovala psychika, která vás nějakým způsobem chrání. Víte, co stojí za zkoušku? Svoje strachy považujte za malé děti. A taky tak na ně mluvte," radí s tím, že prostě sama sebe musíte přesvědčit o tom, že ty jeho pokusy jsou chabé a marné a že vy ochraňovat určitě nepotřebujete.

Foto: Thinkstock

Otevřenost novým věcem je další věcí, která vás dovede k milostnému uspokojeníFoto: Thinkstock

3. Otevřenost a ochota

Podle této trochu kontroverzní sexuoložky, která sdílí domácnost se dvěma muži (a určitě ne kvůli dvojité dávce špinavého prádla), existuje mnoho lidí, jež nejsou ochotni svůj milostný život zlepšit. Jsou uzavření, bojí se ukázat nitro, a mají strach, že když to udělají, setkají se s bolestí.

„Z praxe učitelky tantry vím, že emoce jako radost i smutek, vztek nebo extáze jsou normální, takže by se jim člověk měl otevřít, postavit se proti nim a trochu si to s nimi vyříkat,“ říká sexuoložka, podle které to bez chuti prozkoumávat svůj sexuální život v posteli nepůjde tak, jak by mělo.

Takže, máte-li dobrý pocit z milování, přivřete oči a vychutnávejte si ho, vztek v sobě neduste a klidně otevřeně dejte najevo, že vás ten chybějící orgasmus z pátku mrzí. A extáze? Oddejte se jí, jak jen to bude možné!

Dělá vám dobře milostná příprava ve vaně plné horké vody? Nalejte si skleničku, ponořte se do lázně a myslete na to, že sex je tu pro vás – pro vaše potěšení, vybití a zábavu. „Zkrátka přeneste svoji pozornost na to, co vám dělá dobře," uzavírá Jaiya Ma. Přijdou vám její poznatky věcné a užitečné?

A co vy, bez čeho se neobejde vaše milování?

Reklama

Načítám