Hlavní obsah

3 základní pravidla pro perfektní sexuální život

Foto: Profimedia

Sexuální život se v nemalé míře odvíjí od vašeho celkového zdraví a kondiceFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalita vašeho sexuálního života je přímo úměrná tomu, jak zdravé a fit je vaše tělo. Jaká pravidla byste měli dodržovat, abyste si užívali skvělý sex? Dopřát byste si měli i afrodiziakální jídla!

Článek

Už se ani nedá říct, že svět začíná propadat trendu zdravého životnímu stylu. Spíš by se to dalo nazvat tak, že ten, kdo jí nejradši ve fast foodu, sportu nedá ani za mák a pořádně nespí, je pěkně out.

Je už totiž hodně dobře známo, že zdravá životospráva je příslibem krásného, zdravého a dlouho mladě vypadajícího těla. Stejně tak těla plného energie a chuti do života. Včetně toho sexuálního.

Co je pro kvalitní sex naprostý základ?

1. Sportujte, hýbejte se, buďte aktivní

Být fyzicky aktivní se zkrátka vyplatí, a to i z hlediska kvality vašeho sexu. V první řadě intenzivní cvičení zvýší cirkulaci krve, díky čemuž je tělo vzrušivější. Pravidelným pohybem se také stáváte celkově flexibilnější, sílí vaše kosti a ženám mimo jiné svaly pánevního dna. Právě tyto svaly jsou důležité pro kvalitní orgasmus.

Dále sport podporuje kognitivní funkce a kreativitu, která se v posteli určitě hodí. A v neposlední řadě, čím více budete vytrénovaní, tím více poroste vaše sebevědomí, což vám zaručí také lepší výkony při sexu.

Foto: Profimedia

Sportovně aktivní lidé mívají obvykle i vyšší libido, ale také jsou v posteli kreativnějšíFoto: Profimedia

2. Sex i sebe mějte rádi

„Cítit se dobře ve svém těle a k sexuální aktivitě přistupovat jako k požitku, ne povinnosti, je mimořádně důležité,“ říká psycholog a terapeut pro páry Mgr. Michal Petr. V této souvislosti pak dodává: „Když jste unavení, dopřejte si od druhého raději masáž zad, než abyste podávali nějaký výkon. A kdoví, třeba to k němu nakonec dospěje.“

K sexu, stejně jako k sobě, jednoduše přistupujte s úctou. Nemá smysl se pouštět do něčeho, co si pořádně nevychutnáte. Je tady pak riziko, že začnete milování vnímat jako otravnou povinnost, což vašemu sexuálnímu životu jistě neprospěje.

Foto: Profimedia

Nenuťte se do sexu, když na něj zrovna nemáte chuť. Místo toho si s partnerem třeba navzájem udělejte masážFoto: Profimedia

3. Kvalitní jídlo jako přírodní afrodiziakum

„Výborné jídlo s dobrým vínem, a hlavně v přiměřeném či spíše menším množství je základem nejen dobré postavy a zdraví, ale i chuti na další sladká potěšení,“ říká Vojtěch Havránek ze společnosti Titbit dovážející exotické ovoce a lahůdkovou zeleninu.

K dobrému sexuálnímu zdraví vám postačí dodržovat zásady racionálního vyváženého jídelníčku. Pokud ale chcete ještě trochu zvýšit libido, zařaďte do jídelníčku potraviny s afrodiziakálními účinky.

„Výborná je z tohoto ohledu kvalitní hořká čokoláda. Podporuje mládnutí organismu, spouští hormon serotonin, což vyvolává pocit štěstí. Dále si také dopřejte špenát. Kyselina listová obsažená v jeho listech zlepšuje krevní oběh, který má dopad i na kvalitu sexuálního života. Podobně na tom je i avokádo, jež přispívá k vyživení tepen a srdce,“ popisuje Sabina Doskočilová z vitariánského bistra Raw Deli.

K přírodním afrodiziakům bývají zařazovány také mořské plody, bílé i červené víno, ochucovadla jako skořice, pepř, z ovoce banány, meloun a jahody, ze zeleniny například chřest a celer.

Jste spokojeni se svým sexuálním životem?

Reklama

Načítám