Hlavní obsah

4 nejčastější chyby v péči o pokožku malých dětí

Foto: weleda, spol. s.r.o.

Kůže novorozenců je pětkrát tenčí než pokožka dospělých! Foto: weleda, spol. s.r.o.

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezáleží na tom, zda jste na miminko dlouho čekaly nebo se vám podařilo přijít do jiného stavu téměř hned. Všechny matky chtějí dát svým dětem už od narození to nejlepší. A to včetně péče o jemnou pokožku. Je ale více vždycky dobře?

Článek

Věděly jste, že je kůže novorozenců pětkrát tenčí než pokožka dospělých? Její jemnost a prozatím ještě nedostatečně vyvinutá vlastní obranyschopnost ji činí velmi citlivou vůči všemu, s čím přijde do kontaktu. A když se jí něco nelíbí, může reagovat začervenáním, ekzémem nebo dehydratací. Ulevit jí můžete správnou péčí a díky čistě přírodním produktům. Maminkami nejčastěji doporučovaná dětská značka Weleda  vyvinula ve spolupráci s porodními asistentkami měsíčkovou dětskou řadu, ve které najdete všechny nezbytné produkty s nimiž se vyvarujete omylů. O které nejčastější chyby vlastně jde?

1. Volíme příliš pečujících produktů

V dobré víře plníme nákupní košíky celým arzenálem kosmetických výrobků, které slibují, že budou naše děťátko hýčkat od hlavy až k patě. Pokožce malého miminka ale příliš látek, zejména pak chemického původu, nesvědčí. A to zejména v prvních měsících. Na jeho kůži nemusíte aplikovat nejrůznější krémy, bohatě vám postačí neparfemovaný olejíček, kterým pokožku zklidníte, hydratujete a dodáte jí potřebné živiny. Měsíčkový kojenecký olej od Weledy je vhodný jak k běžné péči (ideálně po koupeli), tak i pro šetrné čištění v oblasti plenek či pro jemnou masáž kojenců.

Foto: weleda, spol. s.r.o.

Foto: weleda, spol. s.r.o.

2. Koupeme moc často

S myšlenkou, že je čistota zejména u malých miminek velmi důležitá, koupeme novorozence až moc často. Přitom zpočátku jedna koupel za týden bohatě stačí, zbylé dny stačí jeho pokožku otřít navlhčeným flanelem nebo textilní plenou. Voda by měla mít příjemnou teplotu 37 °C a můžete do ní přidat výživný neparfemovaný olejíček – například směs sezamového a mandlového oleje v Měsíčkové kojenecké koupeli Weleda, která dětskou kůži zvláční.

3. Používáme dráždivé krémy na opruzeniny

Opruzeniny v oblasti plenek nejsou u malých miminek nic zvláštního. Protože je jejich pokožka bolestivě podrážděná, vyhýbejte se parfémovaným krémům a konzervačním látkám. Spolehlivou úlevu jí poskytne Měsíčkový kojenecký krém na opruzeniny Weleda a to díky svým hojivým a antibakteriálním účinkům, lanolinu a oxidu zinečnatému. Plenku pak měňte každé dvě hodiny a také několikrát za noc.

Foto: weleda, spol. s.r.o.

Foto: weleda, spol. s.r.o.

4. Nevěnujeme dostatek pozornosti péči o zoubky

Když děti povyrostou a začnou jim růst první zuby, můžeme zaváhat, kdy se o ně začít starat. Věřte, že tou nejlepší dobou je hned, jak se první zoubek vyklube. Důležité je také vypěstovat v dětech k pravidelnému čištění kladný vztah, proto se z této povinnosti snažte vytvořit příjemný a chutný rituál. Dětský zubní gel Weleda voní po fenyklu a mátě a neobsahuje nic špatného, co by děťátku mohlo v případě spolknutí uškodit.

V měsíčkové řadě Weleda najdete i další pečující produkty. Objevte je na www.weleda.cz.

Reklama

Načítám