Hlavní obsah

5 pocitů, kterých se po rozchodu rychle zbavte!

Foto: thinkstock

Rozchod není nikdy lehký. Ale když se zbavíte negativních emocí, budete zase brzy šťastnéFoto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchod není lehký. Nikdy a pro nikoho! Chcete-li ale být znovu šťastné, měly byste zapomenout na pocity ukřivděnosti, nenávist a pár dalších věcí. Jinak nemáte šanci dostat se dál!

Článek

Každý má nárok na jakési porozchodové truchlení. V tomto čase máte právo téměř na cokoli, od pocitů zmaru přes proplakané noci až po záchvaty vzteku. Ale čím dřív se toho zbavíte, tím lépe se vám půjde vstříc štěstí a nové lásce. Tohle je pět věcí, kterých se musíte co nejrychleji zbavit, jinak nebudete moci začít znovu!

1. Myšlenky na návrat

Třeba si to rozmyslí a vrátí se ke mně. Určitě brzy pochopí, že se mnou byl šťastný a miluje mě. Zase budeme spolu! Tak na tyhle (v drtivé většině případů) plané naděje opravdu co nejdřív zapomeňte, jen vám brání v rozletu. „S rozchodem je potřeba se smířit, protože až pak začnete vnímat i jiné lidi a možnosti,“ radí psychoterapeutka Lucie Horníková.

2. Detailní analýza rozchodu

Proč? Co jsem udělala špatně? Kde se stala chyba? Co kdybych se zachovala jinak? Je jasné, že se vám ne vše povedlo, ale stejně tak i vašemu ex. Prostě vám to nevyšlo a babráním se v minulosti na tom nic nezměníte. „Pokud se dva lidé rozejdou, je dobré naučit se i zapomínat, a ne se pořád ublíženě vracet do minulosti. Jinak budete mít pořád v hlavě, proč to dotyčný udělal a podobně, a neuvolníte se pro další vztah,“ tvrdí kouč partnerských vztahů Aleš Kalina z portálu Můj vztah.

Foto: thinkstock

Člověk samozřejmě přemýšlí, kde se stala chyba a proč to nevyšlo. Ovšem pak přijde čas, kdy je třeba tohle hrabání se v minulosti ukončit a jít vstříc budoucnostiFoto: thinkstock

3. Vztek a nenávist

Vztek je v době po rozchodu jeden z celkem pochopitelných pocitů, ale měly byste se ho brzy zbavit. A k nenávisti by raději vůbec dojít nemělo. Zapomeňte na ni, nepřemýšlejte o vhodné pomstě, nesnižujte se k něčemu takovému. Jsou to negativní emoce, a dokud se jimi budete zabývat, ty pozitivní se nedostaví!

4. Pocit, že všichni chlapi jsou lumpové

Je to přirozené. Prostě vás napadne, že mužské plémě nestojí za nic, ale během chvilky by se měl probrat váš rozum a vám by mělo dojít, že je to nesmysl. Ne všichni muži jsou stejní, každý člověk je originál. „S tímto nastavením mozku se nikdy nedostanete dál, k lepšímu partnerovi,“ varuje Aleš Kalina.

5. Pocit, že vy nestojíte za nic

Rozchod je vždy velkým náporem na sebevědomí. Vaše sebeúcta jednoduše dostane vážně zabrat, ale je potřeba nepřipouštět si vůbec myšlenky typu, že všechno byla vaše chyba, že vy jste moc tlustá, hubená, hloupá nebo bůhvíjaká. „Je nutné tyhle pocity okamžitě zahnat, cíleně si zvedat sebevědomí, věnovat čas sobě, svým aktivitám a přátelům,“ radí Lucie Horníková.

Máte za sebou rozchod? Jak jste se s tím vyrovnaly?

Reklama

Načítám