Hlavní obsah

5 tipů, jak vybrat robotický vysavač

Foto: ROBOT WORLD s. r. o.

Robotický vysavač ušetří čas i námahu. Můžete nastavit týdenní plán, podle kterého sám uklízí.Foto: ROBOT WORLD s. r. o.

Robotický vysavač ušetří čas i námahu. Můžete nastavit týdenní plán, podle kterého sám uklízí.

Článek

Robotický vysavač je skvělým pomocníkem. Pracuje, i když zrovna nejste doma. Na co se zaměřit při jeho nákupu?

1. Kde bude vysávat

Kolik máte doma místností a jak jsou velké? Velkou roli hrají povrchy podlah. Na koberec potřebujete výkonnějšího robota než na tvrdou podlahu. Pokud nemáte mezi místnostmi prahy, vysavač vysaje celý byt najednou a pak se sám dojede nabít. To zvládnou vysavače s inteligentní navigací a nabíjecí stanicí.

2. Co bude vysávat

Majitelé chlupatých domácích mazlíčků robotický vysavač skutečně ocení. Sesbírá každodenní chuchvalce. Díky speciálním rotačním kartáčům je i údržba robota hračka. PET kartáč má gumové lamely a snadněji se čistí. Na gumových válcích neulpívají téměř žádné nečistoty. U bezkartáčových vysavačů problém s čištěním kartáčů odpadá, ale nejsou vhodné na koberce.

Foto: ROBOT WORLD s. r. o.

Robotický vysavač Symbo patří mezi cenově dostupné. Aktuální cena je 2499 Kč. Jeho používání je velmi snadnéFoto: ROBOT WORLD s. r. o.

3. Jak bude vysávat

Vysavače se liší způsobem navigace. Náhodný pohyb se hodí pro vysávání v jedné místnosti. Inteligentnější vysavače mají kamerovou nebo laserovou navigaci. Jezdí systematicky a úklid je rychlejší a pečlivější. Pokud máte větší byt, oceníte, když dokáže přejet mezi místnostmi a uklidit celý byt.

Foto: ROBOT WORLD s. r. o.

iRobot Roomba 980 vysává systematicky díky kamerové navigaci. Patří k nejsilnějším robotickým vysavačům na trhuFoto: ROBOT WORLD s. r. o.

4. Co bude umět

S cenou robota obvykle roste i výbava. Mezi nejšikovnější funkce patří načasování úklidu. Buď ve formě odloženého úklidu, nebo týdenního plánu. Větší pohodlí při používání zajistí dálkové ovládání. Dražší modely mají navíc WiFi a můžete je ovládat pomocí mobilní aplikace. Užitečným příslušenstvím jsou virtuální bariéry v různém provedení. Zabrání vysavači vjet tam, kam si nepřejete.

Foto: ROBOT WORLD s. r. o.

Samsung Powerbot VR20M707CWDGE je vítězem v iTestu 2018 v kategorii Hi-Tech. Foto: ROBOT WORLD s. r. o.

5. Jak vybírat

Není jednoduché se v současné nabídce orientovat. „Vyškolení operátoři dokážou zákazníkům poradit s výběrem robota. Znají výhody i nevýhody jednotlivých modelů,“ říká zástupce firmy robotworld.cz. „Před nákupem si navíc můžete robotický vysavač půjčit domů a vyzkoušet.“

Foto: ROBOT WORLD s. r. o.

Robotický vysavač iRobot Roomba z řady 800 patří k nejoblíbenějším díky kvalitnímu zpracování a spolehlivostiFoto: ROBOT WORLD s. r. o.

Reklama

Načítám