Hlavní obsah

5 tipů pro nohy bez křečových žil

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Která žena by nechtěla v nadcházejícím létě ukázat své krásné nohy alespoň v kraťáscích nebo sukni? Takovou byste snad ani nenašli.

Článek

Na vašich nohou se může podepsat mnoho faktorů, od dlouhého stání, genetické dispozice až po celkový zdravotní stav. Nakonec se tak můžete dočkat problémů v podobě křečových žil nebo metličkových žilek. Jak tedy postupovat, pokud se chcete těchto nepříjemných komplikací vyvarovat nebo je alespoň zmírnit? Přinášíme vám pět osvědčených tipů:

Pohyb

Svým nohám byste měly dopřávat pravidelný pohyb, ať už ve formě procházky nebo nějakého sportu. Dlouhé postávání na jednom místě nebo sezení na židli zatěžuje oběhový systém a nahrává křečovým žilám. Každé dvě hodiny se proto protáhněte a udělejte si krátkou procházku, pokud je to možné.

Sprcha

Pravidelné sprchování dolních končetin chladnou vodou je pro ně skutečným balzámem. Žíly se totiž vlivem nízké teploty smršťují a v teple zase roztahují, díky čemuž posilujete jejich pružnost. Navíc studená voda dokáže zmírnit mravenčení, pocit těžkých nohou nebo nepříjemné pocity v lýtkách. Takovouto studenou koupel byste měly podstoupit na pár minut při každém sprchování.

Účinný gel

Pokud se na vašich nohou už objevily první křečové žíly, metličky nebo jen cítíte, že jsou vaše nohy nateklé a unavené, můžete sáhnout po vhodném přípravku z lékárny. Priessnitz Mazání na žíly a cévy DE LUXE je gel s unikátním inovovaným složením, díky němuž pronikají účinné složky snáz ke kapilárním cévám a žilám a příznivě tam působí na jejich pružnost, pevnost a průchodnost.

Ve složení tohoto přípravku figuruje například escin získaný z plodů jírovce maďalu a flavonoidy z červených listů vinné révy. Pro podporu účinku krému je doporučováno užívat také Priessnitz Žilní a cévní výživu v tobolkách s obsahem trans-resveratrolu. Výrobky řady Priessnitz doporučují přední lázeňská zařízení.

Priessnitz Mazání na žíly a cévy DeLuxe

Nohy na stole

Hodit nohy na stůl není jen způsob, jak účinně relaxovat, ale také jak se bránit křečovým žilám. Cévy a žíly na nohou jsou během dne velmi zatížené, krev v nich musí překonávat gravitaci, aby doputovala zpátky do srdce. Když si nohy natáhnete na stůl, ulevíte oběhovému systému, a navíc si protáhnete šlachy.

Podpatky

Všimly jste si někdy, jak mají seriálové hvězdy zničené nohy? Pobíhání ve vysokých podpatcích nohám vůbec nesvědčí. Je-li navíc podpatek vyšší než pět centimetrů, hrozí i vyšší riziko vzniku křečových žil. Proč? Vysoké podpatky snižují schopnost lýtkových svalů vhánět při chůzi krev zpátky k srdci. Žíly a cévy jsou tak více namáhány.

Nohy vás budou nosit až do konce života. Dopřejte jim proto péči, jakou si zaslouží a ony se vám odvděčí dlouhou službou a krásným vzhledem, který přitáhne oko každého muže!

Reklama

Související témata:

Načítám