Hlavní obsah

6 tipů, jak dodat vlasům objem

Foto: Thinkstock

Dodejte svým vlasům objemFoto: Thinkstock

Reklama

Úžasně jste se vyspaly a jediný pohled do zrcadla na zplihlé vlasy bez života promění krásné ráno v hororovou situaci. Ale i jemným řídkým vlasům stejně jako suchým nepoddajným můžete dodat chuť do života a objem, o kterém jste snily. Jak? To se dozvíte z dnešní videoreportáže.

Článek

Kadeřníci dobře ví, jak i zdánlivě nepoddajným vlasům dodat hloubku a objem. Jaké k tomu používají fígle, jsme se zeptali úspěšné kadeřnice Moniky Štětkové ze salonu XStyle Beauty. Tipy a rady si můžete nastudovat v naší videoreportáži.

1. Kvalitní střih

Jedním ze zásadních fíglů, jak si poradit s nedostatečným objemem vlasů, je kvalitní střih, který může přidat opticky na bohatosti i přes sto procent. Samy se o to ovšem raději nepokoušejte a vydejte se do kadeřnického salonu, který vám doporučila kamarádka a kde vám s účesem pomohou. Úprava dobře střižených vlasů není náročná.

2. Objemové přípravky

„Jsou speciální přípravky, které fungují díky technologii založené na obalení povrchu vlasu. Obsahují částice, které vytváří mezi vlasovými vlákny vzduchové ,polštářky', které dodávají vlasům objem," prozrazuje Monika Štětková další možnost zvětšení objemu (např. řada Volumactive od Kérastase Paris, šampon i masky na vlasy, maska 550 Kč, šampon 1040 Kč).

3. Úpravou vlasů

Nejjednodušší metodou, jak si na hlavě vytvořit bohatý účes, je samotná domácí úprava vlasů. Buď můžete zvolit natáčky, kulmu, fén nebo všechno dohromady. U natáček se držte pravidla, že vlasy se natáčí co nejvíce proti směru růstu od hlavy viz video, čímž získáte objem přímo u kořínků vlasů. Pokud natáčíte vlasy po směru růstu, bude objem spíše v konečcích a jakoby menší. S kulmou pracujte stejně jako s natáčkami. Vlasy by měly být předsušené. Pokud spoléháte pouze na sušení fénem, natočte vlasy na kulatý nebo kratší vlasy na hranatý kartáč a opět co nejvíce od hlavy a zafénujte. Můžete použít i různé techniky dohromady. Vlasy tedy nejprve vysušte popsaným způsobem a pak natočte na natáčky a nechte nějaký čas doschnout nebo dosušte opět fénem. Vždy se vyplatí používat před a po i speciální objemové přípravky (např. L'Oréal, Volume Lift, 395 Kč, Mouse Volumactive, Kérastase Paris, 600 Kč, TONI & GUY, Boost It Mousse MINI, 105 Kč, Matrix Design Pulse, Go Big, 249 Kč).

Foto: Ondřej Kroutil

Čím větší natáčky, tím nadýchanější účesFoto: Ondřej Kroutil

4. Styling

Kromě speciálních objemových přípravků můžete použít i objemové tužidlo nebo třeba termotužidlo, které se aplikuje před vysoušením, aby ochránilo vlasy před teplem a zároveň jim dodalo objem. Vlasy se od sebe jakoby odtahují. Stejně důležité jsou podle Moniky Štětkové i pečující přípravky jako šampony a kondicionéry. Opět byste měly volit „objemové řady". Profesionální péči seženete pouze v salonech.

5. Barva

I barva na vlasy dokáže divy. Obecně světlejší tóny vypadají navenek jako bohatší hříva. Ideální jsou světlé melíry v několika odstínech. Tmavovlásky mají tedy trochu nevýhodu. Vždycky to budou mít trochu složitější. Ale i těm kadeřnice doporučuje rozbít jednolitou barevnou masu různými odstíny.

6. Dlouhodobé tvarování neboli trvalá

Ta je podle kadeřnice stále stejná. Osobně ji doporučuje jen v určitých případech. Vzhledem k podzimním trendům, které se nesou ve znamení vln, se jistě o trvalou zájem zase zvětší, ale pro většinu klientek je nevhodná, hodně vysušuje a často nadělá více škody než užitku.

Většinu z uvedených metod zvládnete doma, stačí si pořídit kvalitní přípravky a mít správný sestřih. Pokud si ale přeci jen nejste jisté, jestli to zvládnete nebo co je pro váš typ vlasů opravdu vhodné, obraťte se na svou kadeřnici.

Reklama

Související témata:

Načítám