Hlavní obsah

7 nejčastějších chyb při odličování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás problémy s pletí? A ať přemýšlíte, jak chcete, pořád nemůžete přijít na to, co děláte špatně? Odpověď na vaše trápení může být překvapivě jednoduchá – mnoho žen totiž chybuje v základní součásti péče o pleť: v odličování. Jak se nesprávně provedené odlíčení může odrazit na kvalitě pokožky? To vám odhalí těchto 7 nejčastějších chyb! Neděláte některou?

Článek

1. Večer jste příliš unavené, a odličování necháváte na ráno. Tak to je ta nejhorší chyba, které se můžete dopustit! Pleť, kterou večer důkladně nevyčistíte, totiž nemá možnost si v průběhu noci odpočinout a zregenerovat se. Důsledkem bývá nejen unavený vzhled, ale i dermatologické problémy – ucpané póry, olupující se šupinky kůže, pupínky, ale i předčasné stárnutí pleti s brzkými příznaky vrásek a vysušenými místy. Odličování a čištění před spánkem proto rozhodně nezanedbávejte!

2. Nelíčíte se, proto vám odličování připadá zbytečné. I když se nelíčíte, odličovat se musíte. Make-up sice stírat nebudete, ale mnoho nečistot na své pleti nastřádáte přes celý den z okolního prostředí. Tyto nečistoty je třeba z pleti doslova umýt, aby kůže mohla volně dýchat a nezanášely se póry.

3. Celé odlíčení zvládnete s jedním tamponkem. Zvládnete si odlíčit oči, tváře i rty jediným tamponkem? Pak možná šetříte peníze, ale rozhodně nešetříte svou pleť. Špinavý tamponek totiž na pleti zanechává velké množství nečistot. Výsledek? Přestože používáte kvalitní odličovací přípravky, pleť není čistá. Naopak si líčidla po tvářích spíše rozmažete. Zašpiněné tamponky proto vyměňujte, dokud poslední tamponek, který během vašeho odličování použijete, nezůstane zcela čistý.

4. Vybraly jste si nekvalitní tamponky. I když je hlavní pozornost při odličování vždy kladena na kosmetické přípravky, dobře provedené odlíčení stojí také na kvalitě odličovacích tamponů. Pokud vaše tampony během odličování pouštějí chloupky, určitě je vyměňte za kvalitnější. Drobné vatové chloupky totiž v pleti ulpí namísto nečistot a přes noc působí stejně škodlivě jako zbytky líčidel. Vyvarujte se používání klasické vaty nebo nekvalitních odličovacích tamponů a pro vaši pleť hledejte tamponky s pevnou strukturou. Skvělým tipem jsou vlhčené vatové odličovací tampony Bel Lotion Pads s obsahem mikrovlákna, které pleť čistí, osvěžují, vitalizují, hydratují, ale také částečně léčí. Jsou napuštěné odličovací emulzí na bázi pleťového mléka a tonika a hodí se k odličování tváře, dekoltu i očí. Bel Lotion Pads jsou k dostání ve dvou variantách – s Aloe Vera nebo s mořskými minerály.

Bel Lotion Pads jsou při odličování nedocenitelným pomocníkem!

6. Krk neodličujete. Při odličování byste neměly zapomínat ani na svůj krk. Kůže na krku je velmi jemná, a pokud se o ni dobře nepostaráte, bude jedním z míst, kde se začnou tvořit první vrásky. Pro odličování krku jsou vhodnější větší oválné tampony.

7. Používáte agresivní kosmetické přípravky. Pro odlíčení a čištění pleti používejte pouze kosmetiku vhodnou pro váš typ pleti. Vyvarujte se používání kosmetických přípravků s obsahem alkoholu. Ten totiž pleť nadměrně vysušuje, zbavuje lesku, a navíc podporuje tvorbu dalšího mazu. Pokud máte citlivou pleť, dejte přednost neparfémovaným přípravkům.

Správné odlíčení kvalitními prostředky je zkrátka základ péče o pleť. Můžete si být jisté, že pokud tuhle část „ošidíte“, na vaší pokožce se to dřív nebo později odrazí!

Související témata:

Načítám