Hlavní obsah

7 věcí, kvůli kterým ho přejde chuť na sex

Foto: Thinkstock

Situací, které vás připraví o sex, je nečekaně mnoho a hlavní roli v nich budete hrát vyFoto: Thinkstock

Reklama

Chcete se dnešní večer, a i ty další v řadě, mazlit? Pak se vyvarujte následujících situací! Ženské slzy, světlo, menstruace, stěhování nebo pravda o počtu milenců, tohle všechno a ještě něco navíc tlumí mužskou touhu po milování!

Článek

Ujasněme si tři věci o mužích. Tenhle živočišný druh „nemůže pořád“ (a taky nechce pořád), má svoje zásady, a když je nemá, platí bod číslo jedna, a někteří jeho jedinci opravdu nejsou ve spojení se sexem splachovací, tudíž nepřehlíží estetickou stránku erotična. Nakrknout je proto před milostným aktem můžete tak rychle, že si ani nestačí smýt obtisk vaší rtěnky na krku, jak budou pelášit. Jestli ho tedy chcete odradit, použijte přesně tyhle odpuzující taktiky. Muže totiž přejde chuť na sex, když…

1. Nechcete se ho dotýkat, nebo ho naopak oblézáte jako břečtan

V prvním měsíci randění je otlapkávání se v parku běžnou věcí. Vždyť když se dva drží za ruku, je to přirozená věc. Pak ale láskyplné projevy utichnou, což je chyba. Server Askmen.com na základě vlastních průzkumů uvedl, že mazlení a držení se za ruku mají muži rádi – dráždí to jejich libido, tedy pokud se taková „zvěrstva“ dějí v soukromí. Před kamarády, šéfem nebo kolegy se na veřejnosti nechtějí ukazovat v pozici „lapeného ptáčka“, protože to podle nich působí zženštěle. Proto platí, že dráždit jejich smysly ano, vulgárně ne, jinak jim stožár padá k nohám. (Existují ale důležitější věci než sex. Jestli vás zajímají, koukněte se sem!)

Foto: Thinkstock

Vypočítávání bývalých milenců je spolehlivou antikoncepcíFoto: Thinkstock

2. Rozsvítíte celý dům

Žena, která není spokojená se svými tělesnými proporcemi, ráda zhasíná, aby na ni nebylo vidět. Některé se ale chtějí předvést v plné kráse, a tak je nenapadne nic lepšího, než „okulit“ všechno, co v domě svítí, na maximum. Muž pak chvílí přemýšlí, zda nevzít nohy na ramena. Sexuální poradkyně Pepper Schwarz uvádí, že intimní, tlumené světlo dodává mužům odvahu k činům. Ti pak milování vnímají smyslněji. Osvětlení jako na Václaváku není pro většinu pánů dobrým začátkem pro předehru.

3. Nejste v řeči k zastavení

Muže od sexu s vámi odradíte i tím, že si budete hrát na ukecanou moderátorku, která se zrovna povzbudila pěti energetickými drinky. Pamatujte si, že muži nedávají kladné body ženám, které pořád mluví. A už vůbec ne těm, které mluví o nesmyslech, nebo se donekonečna ptají. „A proč sis vybral zrovna mě? A co se ti na mně nejvíc líbí? A jak moc mě máš rád?“ To akorát vede k hádkám, ne k milování. Mimochodem, víte, že hašteření o drobnostech vám nejvíc hrozí každý čtvrtek? Výsledky britského výzkumu, kterého se zúčastnily tři tisíce respondentů a který uveřejnil deník Daily Mail, potvrzují, že nejčastěji se páry hádají právě v tento den v osm hodin večer.

Foto: Isifa

Věčné mluvení nebo lehká přezíravost vám sex taky nepřinesouFoto: Isifa

4. Očekáváte svoje dny

Tuhle tetu z Červeného Kostelce někdy vítáte s otevřenou náručí. Zvlášť když vám tuhle praskl kondom. Že přijela, je fajn. Stinnou stránkou věci je ale fakt, že s sebou bere moc zavazadel (nervozitu, napětí, citovou labilitu) a hodlá se u vás pár dní zdržet. Pány od sexu odpuzuje už jen to, když slyší o jejím příjezdu. Hormony dělají své. Výbušnost, nepředvídatelnost, plačtivost? Někteří sexuologové považují menstruaci za apokalypsu vztahů! Psychoterapeutka Christine Webber to nazývá „zatěžkávacím obdobím“ páru.

5. Brečíte jako želva

Se slzami skončíš dřív, než začneš, mohlo by znít nové přísloví. Výzkum izraelských odborníků na nonverbální komunikaci prokázal, že kvůli ženským slzám poklesnou mužům životní funkce včetně hladiny testosteronu, která ovlivňuje sexuální vzrušení. Prý se látky obsažené v slzách dostávají mužům do krevního oběhu a tím narušují signály vzrušení, obměkčují muže, tlumí jejich agresivitu. Doktor Noam Sobel z izraelského Weizmannova institutu na to přišel tak, že vyhodnotil reakce mozku mužů, když nasávali ženské slzy a slanou vodu. První jmenované mimo jiné způsobilo, že ubrečené ženy přestaly být pro muže atraktivní. Pouhá slaná voda takové výsledky neměla.

6. Vytrhnete ho z jeho přirozeného prostředí

Světe, div se, ale podle pensylvánských odborníků hladina testosteronu u mužů kolísá podle prostředí, takže v různých koutech světa se chuť na sex může zvýšit nebo naopak přidusit. Doktorka Jane Cauley z University of Pittsburgh dokázala, že po změně prostředí se muž buď může stát dravcem, nebo padlým válečníkem. „Hladinu testosteronu tak zřejmě ovlivňuje prostředí a strava. Po přestěhování tak muži mohou zaznamenat pokles hladiny hormonu a také libida," tvrdí Jane Cauley. Už aspoň víte, proč s vámi nechce laškovat pod palmami v Karibiku. Příště si rozmyslete, zda nestrávit dovolenou na zahradě pod hruškou.

7. Přiznáte počet milenců

Jestli tohle uděláte, tak si rovnou sbalte saky paky i s krajkovým prádlem, luxusním lubrikačním gelem s vůní broskví a dokonce i pouty, vibrátorem a uměním orálního sexu jakbysmet. Muži mají rádi výjimečnost, exkluzivitu, tak proč by měli investovat svůj čas, nápady, něhu a sperma do někoho, kdo by si toho nevážil? Nechtějí si sami připadat „použitě“, touží být nad věcí.

Takže ač váš milý podle psychologa Skylera Price z Indiana University svůj počet údajných milenek nadhodnocuje, aby pro vás byl atraktivní, vy radši držte jazyk za zuby, jinak se milování nedočkáte. A když už, tak pozor na to, abyste toho svého hřebečka vyloženě nenaštvaly plyšáky nebo fotkou svojí matky aneb Víte, čím ještě chlapa v posteli zaručeně naštvete?. Inu, i muži jsou cíťové!

A co vy? Byly jste někdy aktérem situace, kdy ho od milování cosi odradilo?

Reklama

Související témata:

Načítám