Hlavní obsah

8 druhů netradičních sexuálních vyvrcholení. Zažili jste něco podobného?

Foto: Lucky-Business, Shutterstock.com

Orgasmus jen klasicky s partnerem? Budete se divit, jaké další způsoby mohou býtFoto: Lucky-Business, Shutterstock.com

Reklama

Mnohočetné, prodloužené, pánské bez „koncovky“… I když někteří odborníci tvrdí, že vyvrcholení je jenom jedno, ti další oponují. Existují i méně známé variace! Troufnete si třeba na myšlenkovou bombu?

Článek

Snaha popsat vyvrcholení je jako snažit se popsat neuvěřitelný západ slunce, obzvlášť působivou polární záři nebo slastný pocit, když po několika fyzicky náročných hodinách padnete do své oblíbené a voňavé postele. Je prostě nemožné takovéto pocity vyjádřit slovy. A možná proto se mnozí rozcházejí v názorech, kolik že druhů vyvrcholení vlastně existuje.

Mezi nejznámější patří klitoridální a vaginální. Pak je tu taky mokré, anální, „prsní“, vícenásobné a tak dále. Ale co když jich je ještě mnohem víc?

Podle Cassandry Lorius, britské homeopatky a sexuoložky se specializací na párovou terapii a zároveň odbornici na tantru a východní spiritualitu, můžete prožít i méně „všední“ druhy orgasmu. Které?

Orgasmus „v údolí“

„Tento typ vyvrcholení nastává, když se zcela ponoříte do milování a nesnažíte se stahováním svalů podpořit vzrušení. Jste oddáni přítomnosti a necháváte se vést rozkoší,“ popisuje zmíněná odbornice prostřednictvím své knihy Mystický sex.

Zajetí celého těla

Většina lidí jej popisuje jako mocné vlny energie, které směrem od pohlavních orgánů zaplavují celé tělo. Ke stahování svalů, které bývá typické pro běžný orgasmus, přitom nedochází. Paráda!

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Základní pravidlo zní – dokonale se uvolnit, sexuální energie pak přijde sama...Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Oceán sexu

Stanislav Grof, americký psychiatr českého původu a jeden ze zakladatelů transpersonální psychologie, popsal tenhle milostný prožitek jako hravý tok a výměnu energií. Připomíná tanec, v němž se ztrácejí hranice těla a partneři spolu splynou jako vlny v oceánu blaha. Je to pro vás neskutečná motivace? Není divu, zní to krásně.

Energetický orgasmus

Představte si tělo jako pole energie. Při milování se tato pole obou partnerů prolínají. „Indické modely pracují se sedmi energetickými centry – čakrami, naopak taoistický učitel Mantak Chia uvádí tři – oblast pupku, srdce a hlavy,“ dále popisuje Cassandra Lorius s tím, že jakmile začne energie kolovat spojenými těly a jedinec se nechá unášet proudem energie, který protéká všemi třemi body, může dosáhnout fantastického orgasmu.

Orgasmus kundaliní

Kundaliní je druh jógy, která vychází z předpokladu, že energie vyvěrá z pánve, putuje energetickými drahami v nitru těla a vychází ven temenem hlavy, takzvaným vertexem. Kdo nezažil, asi nepochopí.

V podstatě jde o to, že jakmile začne energie kundaliní proudit vaším tělem, začnete samovolně, a to bez jakékoli stimulace, prožívat pocity blaženosti, které vyvrcholí až samovolnými kosmickými orgasmy, které jsou mnohokrát intenzivnější než orgasmus dosažený erotikou.

Tantrický orgasmus

Genitální spojení je cesta končící transcendentální (přesahující) jednotou mužského a ženského principu a prožitkem blaženosti. Tantra v podstatě pojímá celý svět jako sexuální. Běžnému „smrtelníkovi“ se až chce říct, že je to jistá „vyšší dívčí“.

Myšlenkový orgasmus

Nedochází k tělesné stimulaci, rozhodujícím činitelem je představivost, které se může pomoci stahováním svalů pánevního dna a dýcháním.

Foto: Nina_Buday, Shutterstock.com

Jaký nejsilnější orgastický zážitek jste dosud měli?Foto: Nina_Buday, Shutterstock.com

Srdeční orgasmus

Že si něco takového vůbec neumíte představit? Možná proto, že i ona představivost je na to krátká! K srdečnímu orgasmu prý dochází tehdy, když je srdce plné lásky, jež přeteče v rozkoš.

Tak, a teď jste ve stresu, že je vám něco takového na kilometry vzdálené? Nenechte se rozhodit. Podle výzkumů sexuologa Petra Weisse má mnoho žen s dosahováním sexuálního vzrušení problém a asi osm procent žen zůstává celoživotně anorgastických. A to se tu bavíme „jenom“ o tom standardním typu. Kdo chce víc, taky nemusí dostat nic…

A co je zrovna pro vás „netradiční“?

Reklama

Načítám