Hlavní obsah

8 věcí, které byste neměli zapomenout na dovolenou v přírodě

Foto: Shutterstock.com

Nepotřebujete čtyřhvězdičkový hotel, abyste si dovolenou opravdu užili. Pro pohodlí je důležitější mít to správné vybaveníFoto: Shutterstock.com

Kempování a dovolená v karavanu zažívá v poslední době velký boom. Abyste si takové prázdniny opravdu užili, chce to tu správnou výbavu, díky níž vám nebude nic chybět. Podívejte se na naše tipy, s některými se neztratíte ani v penzionu nebo na tradičním zájezdu s cestovkou.

Článek

Na dovolenou s sebou nemusíte táhnout půlku domácnosti, abyste si ji náležitě užili. Je ovšem dobré pečlivě zvážit přínos každého kousku, který s sebou balíte. Některé vychytávky jsou zkrátka k nezaplacení.

1. Chladicí box

Udrží nejen vaše nápoje hezky chladné po cestě z nákupu, na výletě k rybníku nebo pod stanem. Hodí se i na piknik nebo zahradní party s grilováním. Nebudete tak muset neustále odbíhat do lednice pro vychlazené pivo.

Foto: Shutterstock.com

Chladicí box na výlet k rybníku nebo pod stan Foto: Shutterstock.com

2. Láhev na vodu

Pitný režim je třeba dodržovat. Nákupem balené vody zatěžujete rodinný rozpočet i životní prostředí. Jedete-li na místo, kde není dostupná pitná voda z vodovodu nebo studny, načepujte si vodu s sebou do velkého kanystru s kohoutkem – snadno si z něj pak natočíte do své stylové nerezové lahve.

Foto: Möbelix

Termoláhev Summer cocktail, 179 KčFoto: Möbelix

3. Plecháček

Je lehký a hned tak se nerozbije. To z něj dělá ideální hrnek na cesty. Vyberte každému členu rodiny jinou barvu či motiv, ať se vám nepletou. Jen pozor při nalévání horkých nápojů, umí se opravdu rychle rozpálit.

4. Voskové ubrousky

V poslední době prožívají renesanci. Jsou ekologickou variantou jednorázových ubrousků, potravinářské fólie nebo alobalu. A skvěle vypadají! Zabalíte do nich svačinu do školy i na výlet. Navíc si je můžete vyrobit doma přesně podle svých představ. Stačí bavlněná látka podle vašeho výběru a včelí vosk. Návod na výrobu najdete ZDE. Z voskované látky si můžete vyrobit nejen ubrousek, ale třeba i sáček na pečivo.

5. Skládací křesílko

Sedět se dá samozřejmě na zemi nebo na dřevěném špalku, ale co si budeme povídat. Není nadto, pohodlně se uvelebit v křesle. Ať už jste na rybách, v kempu nebo na pláži, oceníte skládací kempingové provedení. Navíc je z omyvatelné textilie, takže nevadí nějaké to vylité víno nebo limonáda.

6. Fleecová deka

Když se večer udělá chladněji, můžete se do ní zabalit. Změkčí vám ležení na karimatce, poslouží jako zástěna při převlékání nebo nouzová plážová podložka. A tím výčet jejích funkcí rozhodně nekončí. Díky praktickému materiálu nevadí, pokud se namočí nebo zašpiní. Rychle ji zase dostanete do kondice. Skvělou volbou je i speciální pikniková deka na zem, z níž můžete sledovat hvězdy až do rána.

Foto: Möbelix

Pikniková deka Uni, 169 Kč Foto: Möbelix

7. Polštářek pod hlavu

Malý polštář se hodí za každé situace. Do stanu na noc, do křesílka pro vypodložení zad nebo jako opěrka na piknikové dece. A když pro něj zrovna nemáte využití, udělá alespoň parádu.

Foto: Möbelix

Polštář Fruitmix, 150 Kč Foto: Möbelix

8. Látkový vak

Textilní vak s uchy je praktickým pomocníkem nejen do domácnosti. Využijete ho jako koš na špinavé prádlo, ale také na hračky nebo deky. Stejně tak na dovolené. Navíc do něj můžete rychle uklidit vše, co chcete mít neustále po ruce, eventuálně ho použít jako tašku k vodě.

Reklama

Načítám