Hlavní obsah

9 nápadů, jak vyhnat ze vztahu stereotyp

Foto: thinkstock

Nudíte se? Poradíme vám, jak vnést do života trochu změny!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Váš vztah je pořád pěkný, ale tak nějak... unavený. Schází mu šťáva, překvapení, vzrušení. Není to náhodou tím, že nemáte skoro žádné společné zážitky? Napravte to!

Článek

Pokud se váš partnerský život dá shrnout jako „večerní telka a občas víkend u rodičů“, není divu, že vám něco chybí. Psycholog Petr Šmolka ví, co to chce: „Mohou to být společné prožitky. To znamená, že partneři absolvují něco, co samo o sobě je příjemné, a tím, že tam jsou spolu, se ten příjemný pocit stává i součástí jejich vztahu.“

Nechte se tedy inspirovat – třeba vás některý z našich nápadů osloví!

1. Přihlaste se do tanečních pro dospělé

Společenské tance dnes frčí a do kurzů chodí lidé všech věkových kategorií i (ne)schopností. „Společné taneční jsem si přála k výročí svatby,“ svěřuje se 45letá Lada. „Můj muž do té doby vůbec netančil, s výjimkou několika trapných chvilek v sedmnácti letech. A chytlo nás to. Základní kurz jsme si dali pro jistotu dvakrát, ale už jsme u mírně pokročilých! Líbí se mi, že se jednou týdně pěkně oblékneme, navoníme, a celou cestu domů se špičkujeme, kdo kterou figuru kazil... Taky jsme si tam našli nové taneční přátele.“

Foto: thinkstock

Taneční? Ano! Alespoň sladíte další společné krokyFoto: thinkstock

2. Vypravte se do lanového centra

Zkuste, jaké to je balancovat a houpat se osm metrů nad zemí. Některé překážky jsou dokonce přímo vymyšlené jako partnerské, k jejich zdolání jsou potřeba dva. Garantujeme vám, že takový příval adrenalinu nezažijete ani při tom nejlepším sexu!

3. Zrušte doma počítače!

Samozřejmě ne úplně, ale určete si nějakou dobu, po kterou budou notebooky, tablety i chytré telefony tabu. Obrázek domácnosti, ve které dva lidé sedí každý u své mašinky, surfují jako o život a vůbec se navzájem nepotřebují, je dnes až příliš častý. V získaném čase můžete vyzkoušet tu deskovou hru, kterou jste dostali k Vánocům a ještě ji nerozbalili.

4. Pořiďte si kotě

Akční chlupatá koule vám přinese spoustu úžasných zážitků a (většinou) příjemných starostí. Kočka je ideální spolubydlící pro ty, kdo nemají děti a necítí se na tak velký závazek, jakým je pes.

Foto: thinkstock

Víkend na kole vás alespoň odpoutá od počítačůFoto: thinkstock

5. Jeďte na kole do Vídně

Pokud to máte moc daleko (nebo nejste zas takoví sportovci), můžete autem dojet až ke slepému ramenu Dunaje před Vídní. Po cyklostezce se pak dostanete až do centra – po cestě jsou mola na vykoupání i příjemné hospůdky na občerstvení. Všude po městě jsou vyhrazené stezky pro cyklisty, v pohodě dojedete třeba i do Prateru.

Máme pro vás i další tipy:

  • 6. Vyrazte na fesťák!Vyčistěte si hlavu a omládněte křepčením při hudbě, uvolněte se a nabijte se společně sdílenou energií stovek lidí.
  • 7. Dopřejte si celodenní vyjížďku na koních. Jízdě na koni volnou krajinou se jen máloco vyrovná – oslovuje hluboko ukryté, dávno zapomenuté touhy a sny. Ona jako Amazonka, on jako bojovník.
  • 8. Naučte se používat skákací boty, samozřejmě pod dohledem instruktora. Věděli jste, že umožňují i pětimetrové skoky? Pokud to přežijete, nikdy na to nezapomenete. A ty historky pro kamarády!

Poslední devátá rada na závěr: buďte sví. Nesnažte se stylizovat podle filmů. Nekupujte si erotické prádélko, když tušíte, že vám to oběma ve finále přijde k smíchu. Ani nechoďte do nóbl zámecké vinárny se svíčkami na stole, když nejvíc ze všeho milujete pivo.

Tak držíme palce – užijte si to! A napište nám, jaké to bylo a na co se chystáte příště!

Reklama

Související témata:

Načítám