Hlavní obsah

Aby opálení nebolelo

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Bronzová pokožka je žádanáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

S blížícím se létem přichází touha vystavit po zimě unavené tělo slunečním paprskům. Hezké, bronzově sametové opálení navíc patří k trendům současnosti a je důkazem zdravého životního stylu. Nic se ale nemá přehánět a o opalování to platí dvojnásob. Chceme-li, aby naše kůže byla opálená a zároveň vypadala zdravě, musíme proces „chytání bronzu" pečlivě naplánovat.

Článek

Odborníci doporučují začít s přípravou pokožky na sluneční paprsky přibližně jeden měsíc před prvním opalováním, či odjezdem na dovolenou. Stejná pravidla je vhodné dodržet i při plánování návštěv solária. Jak tedy na to?

Tělo nejlépe připravíte tak, že mu poskytnete zvýšenou dávku karotenoidů. Jejich účinkem pokožka rychleji zhnědne, barvu si udrží déle a zároveň se sníží možnost jejího poškození volnými radikály. S užíváním těchto ochranných látek je vhodné pokračovat po celou opalovací sezonu až do září.

Na letní dobu koupání a opalování na slunci i v soláriu se můžete připravit s výrobky firmy Vitar Revital FytoBronz a Revital Super beta-karoten. A navíc - k oběma přípravkům dostanete zajímavé dárky zdarma!

Revital FytoBronz je nový preparát, který chrání pokožku před UV zářením, čímž přispívá ke zdravému opálení. Je založen na obsahu čistě přírodních látek: extraktů z mrkve, rajčat a měsíčku lékařského. Tyto látky jsou zdrojem přírodních karotenoidů. Dále obsahuje extrakt z hroznových semínek a přírodní koenzym Q10 - oba mají silné antioxidační účinky. Jako dárek dostanete tyčinku na rty a na citlivá místa s UV faktorem 30.

Revital FytoBronz díky obsahu přírodních karotenoidů pomáhá k udržování zdravé, pružné kůže, podporuje imunitu a přirozenou obranyschopnost kůže proti UV zářením. Pomáhá také chránit oční sítnici a čočky před oxidací, působí preventivně proti poškození buněk přijímajících světlo, specificky absorbuje určité paprsky UV záření, které mohou poškodit sítnici (retinu).

Revital FytoBronz obsahuje více druhů přírodních karotenoidů rostlinného původu. Jejich předností je vyšší biologická dostupnost a vyšší antioxidační aktivita. Je také prokázáno, že kombinace různých druhů karotenů je v ochraně organismu účinnější. Další nespornou předností přípravku je fakt, že neobsahuje žádné zbytečné přídatné látky - obsahuje aktivní složky v přírodní formě.

Balení: 60 kapslí + tyčinka s UV faktorem 30 zdarma K dostání ve vaší lékárně

Foto: Vitar

Revital FytoBronz je složen z přírodních látekFoto: Vitar

Revital Super beta-karoten obsahuje kombinaci antioxidantů (beta-karoten, vitamin C, vitamin E, selen, lutein, zeaxantin), které při opalování chrání pokožku a zrak před škodlivými vlivy záření.

Obsažené antioxidanty chrání organismus před volnými radikály, které svými účinky vážně poškozují buňky. Zničením volných radikálů napomáhají antioxidanty k detoxikaci organismu. Beta-karoten má příznivý vliv na pokožku, zabezpečuje přirozené a zdravé opálení pokožky a dává jí žádaný bronzový odstín. Vitamin E zase posiluje regeneraci buněk a omlazuje kůži. Selen zpomaluje proces stárnutí. Vitamin C zabezpečuje zdravou, pružnou a pevnou pokožku. Lutein a zeaxantin chrání oči před nepříznivým vlivem slunečního záření.

Balení: 60 + 10 tablet zdarma + Revital C complex mini zdarma NOVINKA! Rodinné balení 120 + 30 tablet zdarma! K dostání ve vaší lékárně

Účinnost obou preparátů dokládají výsledky klinické studie, která byla zadána u Národního referenčního centra pro kosmetiku (SZÚ Praha), klinická realizace studie proběhla v ordinaci kožní lékařky MUDr. Aleny Vocilkové v Praze.

Foto: Vitar

Revital Super beta-karoten chrání kůži i zrakFoto: Vitar

Průběh testu

Testováno bylo 30 osob náhodného výběru, polovina účastníků užívala Super beta-karoten, druhá polovina FytoBronz. Test probíhal po dobu 40 dnů. Každý z účastníků testu užíval jednu tabletu testovaného preparátu denně tak, jak je uvedeno v doporučení na výrobku, a zároveň byl ozařován zařízením simulujícím sluneční záření. Průběžně byly sledovány a zaznamenávány změny reakce kůže (zčervenání) na ozáření v závislosti na počtu užitých tablet obou ochranných přípravků.

Výsledky testu

U obou skupin byly zjištěny a prokázány ochranné účinky testovaných preparátů:

Revital Super beta-karoten: U skupiny užívající Super beta-karoten se po 20 dnech snížil výskyt nezdravého zčervenání kůže o 44,82 %. Na konci studie, po 40denním užívání preparátu, se tento výskyt snížil o 68,96 %.

R evital FytoBronz: U skupiny užívající FytoBronz se po 20 dnech snížil výskyt nezdravého zčervenání kůže o 49 %. Na konci studie, po 40denním užívání preparátu, se tento výskyt snížil o 65 %.

Vyhodnocení výsledků:

Je tedy zřejmé, že dlouhodobé užívání obou doplňků stravy navodilo významný pokles vzniku zčervenání kůže po ozáření UV zářením. Oba prostředky tak poskytují významný ochranný účinek při expozici UV záření, jsou-li dlouhodobě užívány před expozicí (SZÚ Praha).

Reklama

Související témata:

Načítám