Hlavní obsah

Alpro menu: Vaříme se sójou

Reklama

Sójové výrobky Alpro jsou ideální ingrediencí pro všechny milovníky moderní kuchyně, kvalitních potravin a zdravého životního stylu. S jejich pomocí lze vykouzlit kompletní odlehčené menu od předkrmu až po lahodný dezert.

Článek

Sójové nápoje Alpro, sójová alternativa smetany AlproCuisine i sójové dezerty se velmi snadno zakomponují do nejrůznějších receptů, a obohatí tak každodenní jídelníček. Více informací o výrobcích Alpro najdete na www.alpro.com/cz.

Květákový krém s pestem a křupavými krutony

Potřebujete: 500 g květáku, 300 ml AlproCuisine, 700 ml Alpro Natural, 1 menší cibule, 2 plátky toustového chleba, 40 g sušených rajčat, 1 stroužek česneku, olivový olej, muškátový oříšek, sůl.

Najemno nakrájenou cibuli orestujte dorůžova na olivovém oleji. Přidejte na růžičky rozebraný květák, krátce orestujte a zalijte AlproCuisine a Alpro Natural. Osolte a přidejte špetku muškátového oříšku. Po změknutí květáku rozmixujte tyčovým mixérem, podle potřeby zahustěte jíškou připravenou z oleje a mouky a dobře provařte. Pokud chcete dosáhnout hladší konzistence, krém přeceďte přes jemné síto. Toustový chléb nakrájejte na malé hranolky, které lehce pokapejte olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 200 °C opražte dozlatova. Ze sušených rajčat, 50 ml olivového oleje a rozdrceného česneku připravte za pomoci tyčového mixéru rajčatové pesto, které i s krutony podávejte společně s polévkou.

Kuřátko s těstovinami a špenátem

Potřebujete: 4 kuřecí prsa, 400 g špaget, 2 rajčata, 250 ml AlproCuisine, 250 ml Alpro Natural, 200 ml vývaru, 10 g hladké mouky, 50 g strouhaného parmazánu, 3 stroužky česneku, 1 cibule, sáček čerstvého špenátu (kostka mraženého listového), hrst nasekaných bylinek podle chuti, svazek bazalky, sůl.

Šťavnaté kuře s těstovinami a špenátem

Špagety připravte tak, aby zůstaly lehce nedovařené. Sceďte a pokapejte olivovým olejem. Najemno nakrájenou cibuli orestujte dorůžova na olivovém oleji, lehce zaprašte moukou, orestujte a zalijte AlproCuisine a Alpro Natural. Důkladně provařte, dochuťte solí a pepřem. Na závěr přidejte listy bazalky, dále už nevařte. Rozmixujte tyčovým mixérem. Rajčata spařte, oloupejte a odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte na malé kostičky. Kuřecí prsa osolte, obalte v nasekaných bylinkách, opepřete a zprudka orestujte z obou stran. Zalijte vývarem a lehce svařte. Přidejte špagety a provařte, dokud se vývar nevpije do těstovin. Posypte parmazánem, přidejte rajčata, špenát a dochuťte dle potřeby. Omáčku vlijte do hlubokého talíře. Ze špaget vytvořte pomocí vidličky hnízdo, na které položte upečené kuře.

Reklama

Související témata:

Načítám